Εισαγωγή μαθήματος «Βασικές αρχές πνευματικής και ηθικής κουλτούρας των λαών της Ρωσίας» στη ρώσικη εκπαίδευση. Και εισαγωγή μαθήματος Θρησκευτικών στις Λ Δ του Ντονμπάς!

Οι Ρώσοι μαθητές από το 2023 θα αρχίσουν να σπουδάζουν «Βασικές αρχές πνευματικής και ηθικής κουλτούρας των λαών της Ρωσίας». Και εισαγωγή μαθήματος Θρησκευτικών στις Λ Δ του Ντονμπάς! Παραδοσιοκρατία κατά Παγκοσμιοποίησης. Πρόταγμα η ταυτότητα ως ιδιοπροσωπεία- συλλογική διαφορετικότητα , αυτοσυνειδησία ,ηθική, πνευματικότητα, λαικός πολιτισμός. Σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του Υπουργείου Παιδείας, το αντίστοιχο μάθημα θα ξεκινήσει τους μαθητές των τάξεων 5-9. Σύμφωνα με τους τους εμπνευστές της πρωτοβουλίας, τέτοια μαθήματα θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών, καθώς και στην εξοικείωση τους με τις ρωσικές παραδοσιακές πνευματικές και ηθικές αξίες, κανόνες και πρότυπα συμπεριφοράς στην κοινωνία.

Το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου πρόσθεσε ότι το νέο μάθημα θα αποτελεί σημασιολογική συνέχεια του μαθήματος «Βασικές αρχές Θρησκευτικών Πολιτισμών και Κοσμική Ηθική», το οποίο διδάσκονται οι μαθητές της Δ’ τάξης.
Να σημειώσουμε ότι από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά, οι μαθητές στα ρωσικά σχολεία απαγορεύεται να χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα κατά τη διάρκεια των μαθημάτων. Ο υπουργός Παιδείας της Ρωσίας Σεργκέι Κραβτσόφ μίλησε σχετικά στην πανρωσική συνάντηση γονέων την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022.
Επίσης , υπενθυμίζουμε ότι πλέον γίνονται επίσημες τελετές με κρατικά σύμβολα στην αρχή και στο τέλος της σχολικής εβδομάδας, καθώς και κατά τη διάρκεια σχολικών εορτασμών, διαγωνισμών και επίσημων αργιών. Η έπαρση της κρατικής σημαίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανατίθεται στους καλύτερους μαθητές (στις σπουδές, τον αθλητισμό, τις δημιουργικές δραστηριότητες), τους δασκάλους και ακόμη και σε γονείς. Με κρατική δαπάνη αγοράστηκαν πανό, κοντάρια σημαίας και εμβλήματα.

Η ΡΩΣΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΟ ΝΤΟΝΜΠΑΣ

Με τη βοήθεια της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, ένα μάθημα Ορθόδοξης εκπαίδευσης θα εισαχθεί σε σχολεία στο Donbass και σε άλλες περιοχές.

Ο Σεργκέι Πλατόνοφ, επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου του Συνοδικού Τμήματος Θρησκευτικής Εκπαίδευσης και Κατήχησης, δήλωσε στο TASS χθες ότι το Τμήμα θα υποστηρίξει τα σχολεία στην εφαρμογή του προγράμματος ”Βασικές αρχές των θρησκευτικών πολιτισμών και κοσμικής ηθικής” που εισήχθη στη Ρωσία το 2014.

Ο Πλατόνοφ τόνισε επίσης ότι πολλές επισκοπές και επικεφαλής εκπαιδευτικών ιδρυμάτων εντός της Ρωσικής Εκκλησίας παρέχουν ολοκληρωμένη βοήθεια σε παιδιά από το Ντονμπάς που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω βομβαρδισμών, τοποθετήθηκαν σε ορθόδοξους καταυλισμούς, σχολεία και νηπιαγωγεία αυτό το καλοκαίρι.

dimpenews.com