Επίθεση αυτοκτονίας στην Πρεσβεία Ρωσίας στη Καμπούλ.Πάνω από 10 οι νεκροί μεταξύ αυτών 2 Ρώσοι διπλωμάτες και 2 ντόπιοι υπάλληλοι της Ρωσικής Πρεσβείας! ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ

Τρομοκρατική επίθεση στη ρώσικη πρεσβεία στην Καμπούλ στο Αφγανιστάν. Μια βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας έξω από τη ρωσική πρεσβεία. Το νοσοκομείο Esteghlal της πόλης Καμπούλ λέει ότι μόνο σε αυτό το νοσοκομείο 10 άνθρωποι μεταφέρθηκαν νεκροί όπως και αρκετοί τραυματίες. Μεταξύ των νεκρών είναι δύο Ρώσοι διπλωμάτες και δύο ντόπιοι υπάλληλοι της Ρωσικής Πρεσβείας. Στις 5 Σεπτεμβρίου, στις 10:50 π.μ. ώρα Καμπούλ, σε άμεση γειτνίαση με την είσοδο του προξενικού τμήματος της Ρωσικής Πρεσβείας στην Καμπούλ, ένας άγνωστος μαχητής πυροδότησε έναν εκρηκτικό μηχανισμό.


Δύο μέλη του προσωπικού της Ρωσίας επιβεβαιώθηκαν νεκροί με πολλούς άλλους τραυματίες και ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί.Η έκρηξη σημειώθηκε στην είσοδο του προξενικού τμήματος της πρεσβείας, όπου οι Αφγανοί περίμεναν νέα για τις βίζες τους, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών και το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti. Ένας Ρώσος διπλωμάτης είχε βγει από το κτίριο για να φωνάξει τα ονόματα των υποψηφίων για βίζα όταν σημειώθηκε η έκρηξη, ανέφερε το πρακτορείο.Η ρωσική αποστολή είναι μία από τις λίγες διεθνείς αποστολές που εξακολουθούν να λειτουργούν και να εκτελούν προξενικές υπηρεσίες στην Καμπούλ — και η μοναδική ευρωπαϊκή.

Είναι η πρώτη επίθεση σε ξένη αποστολή στο Αφγανιστάν από τότε που οι Ταλιμπάν ανέλαβαν τον έλεγχο. Είναι επίσης η τελευταία σε μια σειρά επιθέσεων σε όλο το Αφγανιστάν, αλλά καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει ακόμη την ευθύνη.

Μετά την επίθεση, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε ότι «λήφθηκε αμέσως μια σειρά μέτρων για την ενίσχυση της προστασίας της εξωτερικής περιμέτρου. Επιπρόσθετες δυνάμεις των Ταλιμπάν διατέθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν οι δυνατότητες της υπηρεσίας πληροφοριών και της αντικατασκοπείας του Αφγανιστάν».

Εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι οι δράστες της επίθεσης θα βρεθούν και θα τιμωρηθούν το συντομότερο δυνατό.

Αξιωματούχοι λένε ότι οι φρουροί πυροβόλησαν και σκότωσαν τον δράστη καθώς πλησίαζε στην είσοδο του προξενικού τμήματος του κτιρίου. Δεν είναι σαφές εάν η επίθεση είχε σκοπό να υπονομεύσει τους Ταλιμπάν ή να στοχεύσει την παρουσία της Μόσχας στη χώρα.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Καμπούλ, Khaled Zadaran, δήλωσε ότι ένας βομβιστής αυτοκτονίας ήθελε να ανατιναχθεί σε πλήθος κοντά στη ρωσική πρεσβεία, αλλά πριν φτάσει στον στόχο, οι δυνάμεις ασφαλείας τον αντιμετώπισαν και τον πυροβόλησαν, προκαλώντας αυτό που μετέφερε να εκραγεί..
Από την άλλη πλευρά, εκπρόσωπος των Ταλιμπάν είπε: «Ένα άτομο που ήθελε να μεταφέρει εκρηκτικά σκοτώθηκε σήμερα από τις δυνάμεις ασφαλείας στην έβδομη συνοικία της Καμπούλ».
«Στη διάρκεια του επεισοδίου σημειώθηκε έκρηξη, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας πολλούς από τους πολίτες μας και η περιοχή είναι υπό έλεγχο», ανέφερε το τμήμα ασφαλείας της αφγανικής πρωτεύουσας.

Ο εκπρόσωπος της αφγανικής κυβέρνησης επιβεβαίωσε επίσης ότι οι δυνάμεις ασφαλείας κατάφεραν να σκοτώσουν έναν βομβιστή αυτοκτονίας κοντά στη ρωσική πρεσβεία. Η αφγανική αστυνομία έκλεισε όλους τους δρόμους που οδηγούν στη ρωσική πρεσβεία, δυτικά της Καμπούλ.

dimpenews.com