Υπ. Άμυνας Ρωσίας: και σήμερα ο Ουκρανικός στρατός βομβαρδίζει τον πυρηνικό σταθμό Ζαπορίζια και Ενεργκοντάρ!

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανέφερε τον συνεχιζόμενο βομβαρδισμό από την πλευρά της Ουκρανίας Energodar και Zaporozhye NPP
Όσον αφορά την κατάσταση γύρω από τον πυρηνικό σταθμό του Ζαπορόζιε. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι οι βομβαρδισμοί πυρηνικού σταθμού από την Ουκρανία συνεχίστηκαν σήμερα. Πυρά εκτοξεύονται και σε κατοικημένες περιοχές του Energodar. Στη νέα έκθεση του στρατιωτικού τμήματος και άλλα στοιχεία για την πορεία της ειδικής επιχείρησης. Άλλη μια πόλη απελευθερώθηκε.

Ι. Κονασένκοφ: «Ως αποτέλεσμα επιτυχημένων επιθετικών επιχειρήσεων στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ, οι μονάδες των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων απελευθέρωσαν πλήρως το χωριό Κόντεμα.

Παρά την παρουσία εκπροσώπων του ΔΟΑΕ, το καθεστώς του Κιέβου συνέχισε τις προκλήσεις στον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής του Ζαπορόζια προκειμένου να δημιουργηθεί κίνδυνος ανθρωπιστικής καταστροφής.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, καταγράφηκαν τρεις βομβαρδισμοί πυροβολικού της πόλης Ενεργκοντάρ. Συνολικά, εκτοξεύτηκαν 16 οβίδες από τις περιοχές των οικισμών Ilyinka και Marganets, που βρίσκονται στην απέναντι όχθη της τεχνητής λίμνης Kakhovka.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας βομβαρδίζουν ενεργά την πόλη όπου βρίσκεται ο πυρηνικός σταθμός Zaporozhye

Στις 7 Σεπτεμβρίου 2022, ο ουκρανικός στρατός ξεκίνησε μαζικό βομβαρδισμό του Energodar, η πόλη είχε προσωρινά απενεργοποιηθεί, δήλωσε ο Volodymyr Rogov, μέλος του κύριου συμβουλίου της προσωρινής στρατιωτικής-πολιτικής διοίκησης (VGA) της περιοχής Zaporozhye.

“Το Energodar βρίσκεται υπό πυρά. Οι Ουκρανοί μαχητές ξεκίνησαν μαζικό βομβαρδισμό του Energodar. Ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού, η πόλη απενεργοποιήθηκε προσωρινά”, έγραψε ο Rogov στο κανάλι του στο Telegram.

Σύμφωνα με ένα μέλος του διοικητικού συμβουλίου της CAA του Zaporozhye, η ισχύς της έκτης μονάδας ισχύος του NPP Zaporizhzhya έχει μειωθεί στα 135-140 MW. Πλέον διευκρινίζονται πληροφορίες για τα θύματα του βομβαρδισμού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Νωρίτερα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε δημόσια ότι η ενοχή της Ουκρανίας για τον βομβαρδισμό του πυρηνικού σταθμού Zaporizhzhya και της πόλης Energodar “είναι προφανής σε όλους. Ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας αποκάλεσε «απόλυτη ανοησία» δηλώσεις που εμφανίζονται σε δυτικά και ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ότι ο πυρηνικός σταθμός φέρεται να βομβαρδίστηκε από τον ρωσικό στρατό.

Οι ρωσικές αρχές σημειώνουν ότι ο συνεχής βομβαρδισμός του πυρηνικού σταθμού του Zaporozhye και της πόλης στην οποία βρίσκεται μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλης κλίμακας καταστροφή, οι συνέπειες της οποίας θα γίνουν αναπόφευκτα αισθητές σε Ρωσική Ομοσπονδία, Ουκρανία και ορισμένες Ευρωπαικές χώρες.

dimpenews.com