Ο Πούτιν θα ”πάρει κεφάλια” στο ΓΕΣ για το φιάσκο στη Balakleya! Άρχισε η ”εκκαθάριση”. Το ρώσικο φράγμα άντεξε στο στρατηγικό Kupyansk!

Ο Πούτιν θα ”πάρει κεφάλια” για το φιάσκο στη Balakleya που πέρασε στα χέρια Ουκρανών στο μέτωπο του Χάρκοβο. Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, η «εκκαθάριση» έχει ήδη ξεκινήσει.

Αυτοί που ευθύνονται για το τεράστιο φιάσκο στη Balakleya θα τιμωρηθούν. Το διοικητικό επιτελείο θα αλλάξει ριζικά.

Ο νο 1 πολεμικός ανταποκριτής Ρωσίας WarGonzo: πράκτορες του εχθρού υψηλά ιστάμενοι σε πολιτικές υπηρεσίες και Σώματα Ασφαλείας ευθύνονται για την ήττα στη Balakleya. Είναι η ώρα της αντικατασκοπείας!

Στο μεταξύ αν και στη Χερσώνα δείχνει ν΄άντεξε το ρώσικο φράγμα στο Χάρκοβο το νέο μέτωπο δεν έχει σταθεροποιηθεί.Μέτωπο Kherson: στην αριστερή όχθη των Ingulets, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εγκαταλείπουν τις προηγμένες θέσεις τους, αλλά προσπαθούν να επεκτείνουν το ίδιο το προγεφύρωμα.

Στον άξονα Χάρκοβο η UAF συνεχίζει να κινείται ΝΔ του Kupyansk και ανακατέλαβε το Senkovo, το Shevchenkovo και το R-07 HW στο τμήμα από το Shevchenkovo προς την Grushevka είναι υπό τον πλήρη έλεγχο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Η τελευταία προσπάθεια εισβολής Ουκρανών ωστόσο στο στρατηγικό Kupyansk που είναι όπως φαίνεται κι ο αντικειμενικός στόχος αυτής της νέας επιχείρησης ήταν ανεπιτυχής.

Ο ρωσικός στρατός αποσύρθηκε από μια μεγάλη περιοχή ανατολικά του Chuhuiv, αφήνοντας δέκα οικισμούς άδειους που ανακαταλαμβάνουν οι Ουκρανοί.Υπάρχει μια τακτική αναδίπλωσης εκεί.
Μετά την πτώση του Σεφτσένκοβε, η περιοχή αποκόπηκε σχεδόν πλήρως από τη ρωσική γραμμή ανεφοδιασμού.

Πηγές του έργου wargonzo αναφέρουν ότι πριν από περίπου μία εβδομάδα, 6.000 στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς του Υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας στάλθηκαν από το Κίεβο, πιθανώς προς την κατεύθυνση του Χάρκοβο, για να ενισχύσουν τις τρέχουσες θέσεις και πιθανώς να εξαπολύσουν αντεπιθέσεις στο Μπαρβένκοβο και τις περιοχές Izyum.

Igor Strelkov:

“Πάρτε το πρώτο λουλούδι. Τα μούρα θα ωριμάσουν σύντομα.” Από χθες το απόγευμα (τέλος της ημέρας), η κατάσταση στο μέτωπο κοντά στο Izyum έμοιαζε ως εξής:

  • αποσπάστηκαν από το Balakleya μονάδες της “Ρωσικής Φρουράς” και οχυρώθηκαν στο χωριό Morozovka στα νοτιοανατολικά της πόλης.
  • Στην περιοχή δυτικά του Κουπιάνσκ, η κατάσταση παραμένει ασαφής. Σύμφωνα με τις δηλώσεις των “στρατιωτικών ανταποκριτών” – τα στρατεύματά μας συνέχισαν να κρατούν το χωριό Shevchenkovo, ωστόσο, υπάρχουν πολλά στοιχεία ότι ο εχθρός προώθησε κινητές ομάδες στο Kupyansk από τα δυτικά, τα βορειοδυτικά και τα νοτιοδυτικά. Ως εκ τούτου, οι μονάδες μας από το Σεφτσένκοβο είτε υποχώρησαν είτε κατέληξαν σε επιχειρησιακή (ή ίσως πλήρη) περικύκλωση εκεί. Στο δίκτυο αναφέρεται η περικύκλωση των μονάδων της Ρωσικής Φρουράς, των Pskov SOBR και της OMON (σε αδιευκρίνιστο σημείο).
  • Νότια του Kupyansk, οι εχθρικές προωθημένες κινητές ομάδες το απόγευμα πέρασαν από το χωριό Sinikha στον οικισμό. Senkova – πηγαίνοντας στον ποταμό Oskol, τη λίμνη Oskol και εμποδίζοντας τη διάβαση στην περιοχή αυτού του οικισμού. Σύμφωνα με μη επαληθευμένες πληροφορίες, οι Ουκρανοί προσπάθησαν ακόμη και να περάσουν στην ανατολική ακτή, αλλά δεν τα κατάφεραν. Εάν αυτή η διείσδυση των προηγμένων ομάδων ήταν (ή θα εξασφαλιστεί) με επαρκείς δυνάμεις, τότε η ανατομή του μετώπου μας και τα αναδυόμενα περιγράμματα του επιχειρησιακού “θύλακα” της ομάδας μας Izyum, “δέθηκαν” τώρα μόνο στη γέφυρα κοντά στο Oskol ( πάνω στο οποίο σίγουρα θα «πετάξουν» τώρα τα Hymers (αν δεν φτάσει).
  • Ακριβώς κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου Chuguev-Izyum – οι μάχες συνεχίζονται στην περιοχή του οδικού κόμβου Vesyoloye – Kunye.
  • Σύμφωνα με αναφορές, ο εχθρός επιτίθεται και σπρώχνει τα στρατεύματά μας στην κατεύθυνση Volchansk.
    • απόπειρα Ουκρανών για διείσδυση στο Kupyansk-video

Προβλέψεις:
Ο εχθρός θα εγκαταλείψει τώρα όλες τις διαθέσιμες εφεδρείες για να συνεχίσει να προελαύνει αυτή τη στιγμή μέχρι να πλησιάσουν οι ρωσικές εφεδρείες και να εισέλθουν στη μάχη οργανωμένα, προκειμένου – εάν είναι δυνατόν – να τους νικήσει στην πορεία και στο στάδιο ανάπτυξης και να επιτύχουν τη μέγιστη εδαφική επιτυχία. Οι κύριες προσπάθειες του εχθρού θα κατευθυνθούν στην παράκαμψη του Izyum από τα βορειοανατολικά και στην παράκαμψη/κατάληψη του Kupyansk.

Συμπέρασμα:
Σε περίπτωση που στο εγγύς μέλλον (μία ή δύο ημέρες) τα ρωσικά στρατεύματα δεν θα μπορέσουν να πάνε πρώτα σε αντεπιθέσεις και στη συνέχεια σε αντεπίθεση και δεν θα αποκαταστήσουν την επικοινωνία “από ξηρά” μεταξύ Kupyansk και Izyum, τα στρατεύματά μας σε αυτή περιοχή θα έχουν μια πολύ «σφιχτή» προοπτική και στη συνέχεια θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν την περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της ίδιας της πόλης Izyum. Το ζήτημα του χρόνου της αντεπίθεσης είναι πολύ οξύ: εάν ο εχθρός καταφέρει να κερδίσει έδαφος στις θέσεις που έφτασε, να τραβήξει πυροβολικό και αεράμυνα, τότε θα είναι εξαιρετικά δύσκολο για τις μονάδες μας να τον πετάξουν πίσω… καθόλου (δεδομένης της εξαιρετικά χαμηλής στελέχωσης, ιδιαίτερα του πεζικού) Ίσως.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΑΖΙΚΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΧΑΡΚΟΒΟ.

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας χρησιμοποιεί ελικόπτερα Mi-26 για να ενισχύσει τη ρωσική ομάδα κοντά στο Kupyansk και το Izyum. Τα αποθεματικά είναι κατάλληλα και στο έδαφος.

Μια μεγάλη μάχη ξεκινά στην περιοχή του Χάρκοβο:
▪️Ο στρατός μεταφέρει εφεδρείες στο μέτωπο
▪️ Οι κάτοικοι της περιοχής του Χάρκοβο λόγω των βομβαρδισμών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας μεταφέρονται στο LPR και στη Ρωσία ( περιφερειακή στρατιωτική διοίκηση). Στο πλαίσιο της επίθεσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο Balakleya και το Kupyansk, το έργο των ομάδων αναγνώρισης και δολιοφθοράς του εχθρού εντάθηκε στα περίχωρα του Izyum και σε μικρούς οικισμούς δίπλα σε αυτό. Επιπλέον, σε χωριστά αποσπάσματα έως και 30 ατόμων, οι νεοναζί διεξάγουν αναγνωρίσεις σε ισχύ και ερευνούν την αμυντική γραμμή της πόλης. Σε τέτοιες ομάδες που κινούνται στα δάση εκτοξεύονται πυρά από 120 όλμους της Ρωσικής Φρουράς.

dimpenews.com