Οι Ουκρανοί έκαναν πίσω κι ανατινάζουν τις γέφυρες για να μην τους πάρουν στο κυνήγι οι Ρώσοι! Ρώσος ειδήμονας: οι ουκρανικές δυνάμεις που διεμβόλισαν τη ρώσικη άμυνα στην περιοχή Χαρκόβου θα παγιδευθούν και θα εξοντωθούν..

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας θα καταστραφούν». Ως αποτέλεσμα της επίθεσης στην περιοχή του Χάρκοβο, ολόκληρη η ουκρανική ομάδα θα παγιδευθεί». Αυτό είπε ένας απόστρατος συνταγματάρχης, στρατιωτικός ειδικός Anatoly Matviychuk.

«Δεν υπήρχαν προοπτικές για αυτή την επίθεση από την αρχή. Τώρα η πιο ισχυρή αντίσταση στη φωτιά αυξάνεται, οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις χτυπούν όλο το εικοσιτετράωρο και οι εφεδρείες των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων έχουν επίσης πλησιάσει », είπε ο Matviychuk.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα συμμαχικά στρατεύματα θα παρακάμψουν τους Ουκρανούς μαχητές από τα μετόπισθεν και θα «χτυπήσουν τον θύλακα». Ο μόνος τρόπος για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας να αποφύγουν τεράστιες απώλειες κοντά στο Χάρκοβο είναι να αφήσουν τα όπλα και να καταφύγουν στο Κίεβο, πιστεύει ο ειδικός.

Το ουκρανικό κανάλι telegram ZeRada γράφει:

Αυτή τη στιγμή, η κατάσταση στο Kupyansk μοιάζει με αυτό.

Μετά από δύο ανεπιτυχείς επιθέσεις με άρματα μάχης, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας άρχισαν να βομβαρδίζουν τη γέφυρα του ποταμού Oskol.

Πιθανότατα, οι πληροφορίες έχουν πληροφορίες ότι μηχανοκίνητες φάλαγγες των Ενόπλων Δυνάμεων της RF είναι καθ’ οδόν και η γέφυρα πρέπει να καταστραφεί για να μην εισέλθουν τα ρωσικά τανκς στην πόλη.

Η ιδέα της ανάκτησης του Oskol και της περαιτέρω προώθησης από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εγκαταλείφθηκε.

Στον τομέα Balaklaïa, μεταξύ Slaviansk και Kharkov, μονάδες της 25ης ουκρανικής ταξιαρχίας αλεξιπτωτιστών, της 80ης ταξιαρχίας αεροπορικής επίθεσης και της 92ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας επιτέθηκαν στην πόλη και προς την κατεύθυνση του Kupyansk.όλες οι τελευταίες αναφορές δείχνουν ότι η Balaklaya καταλήφθηκε.
Είναι αυτός ο τελευταίος τομέας που είναι σήμερα ο πιο κρίσιμος σε αυτό το βόρειο μέτωπο επειδή η Balaklaya (περίπου 25.000 κάτοικοι πριν από τον πόλεμο) είναι ένα σημαντικό σημείο υποστήριξης για το ρωσικό μέτωπο στη δεξιά όχθη στα δυτικά του ποταμού Donets, προστατεύοντας το Kupiansk ( επίσης περίπου 25.000 πριν τον πόλεμο) που είναι ένα σταυροδρόμι που ελέγχει τις κύριες οδούς ανεφοδιασμού από το ρωσικό μέτωπο προς το Σλόβιανσκ

Eφόσον η Balaklaya έπεσε, έστω και προσωρινά στα χέρια των ουκρανικών δυνάμεων, αυτή είναι η πρώτη μεγάλη τακτική επιτυχία του Κιέβου από τις 24 Φεβρουαρίου και είναι πιθανό να επιταχύνει τη ριζοσπαστικοποίηση των ρωσικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία, ξεκινώντας με μια αντεπίθεση. βίαιη σε αυτήν την περιοχή .

Οι ουκρανικές δυνάμεις φαίνεται να έχουν ξεπεράσει τον ποταμό Oskil (κάτι που επιβεβαιώνει την απώλεια της Balaklaïa και πλησίασαν το Kupyansk από το νότο. Ο επικεφαλής της ρωσικής διοίκησης του Kupyansk ανακοίνωσε στις 8 Σεπτεμβρίου ότι η πόλη εισέρχεται σε αμυντική κατάσταση και ότι για τους κατοίκους που το επιθυμούν οργανώνεται εκκένωση.

Νεοναζί πυροβόλησαν στο Izyum με πυρομαχικά διασποράς. Θραύσματα διάσπαρτα σε όλη την πόλη. Εξαιτίας αυτού, το Izyum έχει απαγόρευση κυκλοφορίας. Η ομάδα WarGonzo ανατινάχθηκε επίσης. Ευτυχώς δεν υπήρξαν σοβαρές συνέπειες.

Το συνεργείο WarGonzo κατάφερε να φτάσει στο κέντρο του Izyum σήμερα. Η πόλη είναι πλήρως υπό τον έλεγχό μας. Αισθάνομαι σαν να είναι πιο ήρεμα εδώ από ό,τι στο Krasny Liman. Ωστόσο, οι μάχες διεξάγονται στην περιοχή, ενώ στην πόλη ισχύει μόνιμη απαγόρευση κυκλοφορίας για τρίτη ημέρα.

Ο βομβαρδισμός πόλης του Ντόνετσκ συνεχίστηκε και σήμερα στη φωτογραφία ένα από τα σημερινά θύματα…

dimpenews.com