Τελικά ο ρωσικός στρατός αποσύρθηκε από το στρατηγικό Izyum στην περιοχή Χαρκόβου από τον κίνδυνο περικύκλωσης! Σφοδρές οδομαχίες σε οικισμούς. Σταθεροποίηση κατάστασης….

O ρωσικός στρατός αποσύρθηκε από το στρατηγικό Izyum στην περιοχή Χαρκόβου από τον κίνδυνο περικύκλωσης κι ανασυντάσσεται. Αποτραβήχθηκαν από το Izyum πέραν του ποταμού Oskol.

Ο άνθρωπος των ρωσικών υπηρεσιών που γνωρίζει τον πόλεμο του Ντονμπάς καλύτερ από κάθε άλλο Ρώσο ο Igor Strelkov το παραδέχεται:

”Σύμφωνα με μια σειρά από αναφορές, τα στρατεύματά μας έφυγαν βιαστικά από το Izyum. Εάν ναι (επιβεβαιώνεται από διάφορες πηγές), τότε: “Είναι καλό που έγινε έτσι” – σε συνθήκες που χθες ο τελευταίος δρόμος βρισκόταν υπό άμεσο πυρ από τον εχθρό και την απειλή της άμεσης αναχαίτισής του το να διακινδυνεύσει κανείς την πλήρη περικύκλωση και την επακόλουθη αναπόφευκτη ήττα θα ήταν το αποκορύφωμα του τυχοδιωκτισμού, που συνορεύει με έγκλημα.
2) Μια βιαστική υποχώρηση θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε μεγάλες απώλειες των υποχωρούντων στρατευμάτων σε εξοπλισμό και – ευαίσθητο υλικό- και σε ανθρώπους.
3) Όλα τα αποθέματα που συσσωρεύονται επί τόπου θα εγκαταλειφθούν – δηλαδή, αφού φύγουν από τον κλοιό, τα στρατεύματά μας θα βρεθούν με οξεία έλλειψη πυρομαχικών, καυσίμων και λιπαντικών και ό,τι είναι απαραίτητο, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα μπορούν να εισέλθουν αμέσως στο μάχη.
4) Παρ’ όλα αυτά, η απόσυρση της περικυκλωμένης ομάδας είναι μια στρατηγικά σωστή απόφαση, παρά όλες τις σχετικές απώλειες. Οι μονάδες και οι σχηματισμοί που σώθηκαν -μετά από αναδιοργάνωση και αναπλήρωση- θα μπορέσουν και πάλι να ενταχθούν στη μάχη. Αλλά το ερώτημα των δραστών της περικύκλωσης και της ήττας – αυτό δεν αμνηστεύεται ποτέ.

Ο εχθρός κατάφερε να δημιουργήσει ένα ορμητήριο (πιθανώς – χθες το βράδυ ή το βράδυ) στην ανατολική όχθη του Seversky Donets κοντά στον οικισμό. Kάποια ομάδα εξακολουθεί να μάχεται στην περιοχή των περιχώρων του Liman (Krasny Liman). Η κατάσταση είναι δύσκολη.

Επιβεβαιώθηκε η εγκατάλειψη του δυτικού τμήματος (περίπου τα 2/3 της πόλης) του Κουπιάνσκ από τα στρατεύματά μας. Ήδη έχουν αρχίσει να μιλάνε για το γεγονός ότι, λένε, «η σωστή τακτική απόφαση» είναι «να υπερβούμε την υδάτινη γραμμή και να οργανώσουμε εκεί την άμυνα».

Για αναφορά – αυτή την εποχή του χρόνου, ο ποταμός Oskol διασχίζεται με τα πόδια σχεδόν οπουδήποτε και δεν αποτελεί καθόλου σοβαρό εμπόδιο για οχήματα παντός εδάφους με τροχοφόρα και τροχοφόρα.

Η συνεχιζόμενη οξεία επιχειρησιακή κρίση σε έναν ευρύ τομέα του μετώπου, έχει ήδη εξελιχθεί σε μεγάλη ήττα. Τώρα, στην πραγματικότητα, η πλευρά μας δεν μπορεί παρά να μιλήσει για το πώς θα σταματήσει την περαιτέρω εμβάθυνσή της και θα αποτρέψει την κλιμάκωση μιας επιχειρησιακής ήττας σε στρατηγική…Τώρα θα πρέπει να μιλήσουμε για την αποτροπή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας από το να περικυκλώσουν και να καταστρέψουν μεγάλους σχηματισμούς των στρατευμάτων μας.

Το προγεφύρωμα στην περιοχή νότια του Izyum κρατείται ακόμα σταθερά από τα στρατεύματά μας.
Ως εκ τούτου, θα περιμένουμε περισσότερες πληροφορίες.
(Ο εχθρός διασκορπίζει σκόπιμα την παραπληροφόρηση σχετικά με τις επιτυχίες του για να οργανώσει έναν πανικό), – αναφέρει ο I. Strelkov.

Και σαν μην έφταναν όλα αυτά και χθες όπως γίνεται από το 2014 ως σήμερα το Ντόνετσκ βομβαρδίστηκε ανηλεώς 7 νεκροί 15 τραυματίες.

Στρατιωτική πηγή: Η AFU άρχισε να καταλαμβάνει θέσεις στα περίχωρα του Λιμάν πάντα στον άξονα του Χαρκόβου.

Διατηρούμε επαφή με τους μαχητές στην πρώτη γραμμή. Μετά από μια νύχτα προεργασίας, ο εχθρός προχώρησε σε εισβολή σε μία από τις θέσεις που βρίσκονται στα περίχωρα του Krasny Liman. Τα παιδιά ανέλαβαν την άμυνα και μέχρι στιγμής κρατούν την επίθεση του εχθρού, που έχει σημαντική υπεροχή σε δύναμη και τεχνολογία.
Γράφουν ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας έφυγαν από το Λιμάν. Δεν είναι όμως έτσι. Γνωρίζουμε με βεβαιότητα ότι τουλάχιστον αυτές τις στιγμές στο Liman γίνονται μάχες από το απόσπασμα «Kuban» εναντίον των νεοναζί. Τα παιδιά έχουν ήδη χάσει 4 άτομα. Ο εχθρός διέλυσε πλήρως αρκετές θέσεις με πυροβολικό – κυρίως χρησιμοποιώντας το M-777. Σε άλλους, προσπαθεί να επιτεθεί με πεζικό. Οι Ρώσοι υπεραμύνονται γενναία αλλά οι πόροι της δεν είναι σε καμία περίπτωση απεριόριστοι. Δεν ξέρω αν κάποιος βιάζεται να τους βοηθήσει, αλλά οι μαχητές εξακολουθούν να πυροβολούν κατά των αμυντικών γραμμών. Είναι ήρωες για εμάς. Λοιπόν, για αυτούς που τους έβαλαν σε αυτή τη θέση – λίγο αργότερα αναφέρει ο WarGonzo


Δεν παρέδωσαν το Liman, δεν έφυγαν, δεν υποχώρησαν, υπάρχουν μάχες.

Ο εχθρός κατάφερε να διασχίσει τον ποταμό . Βαρύς εξοπλισμός διέρχονται τεθωρακισμένα οχήματα πεζικού και τανκς νεοναζί. Οι εντατικοί βομβαρδισμοί του Κράσνι Λίμαν συνεχίζονται. Η κατάσταση αναθερμαίνεται.

Άλλος αναλυτής: Το Κουπιάνσκ είναι μερικώς εγκαταλελειμμένο, η δεξιά όχθη είναι υπό τους Ναζί. Ο ρώσικος στρατός πηγαίνει πέρα ​​από τον ποταμό Oskol για να αναλάβει την άμυνα εκεί. Σωστή απόφαση.
Χθες ο Vladlen Tatarsky είπε στη βραδινή του έκδοση ότι αυτή η απόφαση θα ήταν η πιο σωστή από την άποψη της στρατιωτικής τέχνης. Το να διατηρηθεί ένα πόδι στη δεξιά όχθη, μπροστά στη συντριπτική αριθμητική υπεροχή του εχθρού με κάθε κόστος, εισάγοντας εφεδρείες με δόσεις θα ήταν άσκοπο. Δεν έχουμε τόσες ζωές στρατιωτών, σε αντίθεση με τους Ναζί. Είναι μια δύσκολη απόφαση, αλλά γενικά πιστεύω ότι είναι η σωστή. Τώρα το καθήκον είναι να αποσύρουμε αρμοδίως τα στρατεύματα πέρα ​​από τον ποταμό, να αποκτήσουμε βάση και να αποτρέψουμε την περικύκλωση της ομάδας Izyum. Για άλλη μια φορά, βγάλτε τα ροζ γυαλιά σας. Όχι μόνο η ναζιστική Ουκρανία πολεμά εναντίον μας. Είμαστε και πάλι σε πόλεμο με τη συλλογική Δύση – ο στρατός του ΝΑΤΟ και ένας μεγάλος αριθμός ξένων μισθοφόρων συμμετέχουν στην επίθεση στο μέτωπο του Χάρκοβο.

Αναφέρεται ότι ο εχθρός διεξάγει επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στο Krasny Liman στο DPR.

Σε αυτά τα λεπτά γίνονται βαριές μάχες για τον Λίμαν.

Οι αναφορές για τις ρωσικές δυνάμεις που εγκατέλειψαν το Liman αποδείχτηκαν λανθασμένες. Το συμμαχικό πυροβολικό στην κατεύθυνση Liman εμπλέκεται ενεργά και χτυπά τον εχθρό στις διαβάσεις πέρα ​​από το Seversky Donets.

Σύμφωνα με τους συντρόφους από το πεδίο, γενικά, η κατάσταση στην κατεύθυνση του Χάρκοβο έχει σταθεροποιηθεί.

Αν και σφοδρές οδομαχίες γίνονται σε αρκετούς οικισμούς.

Στο μέτωπο Χερσώνας δείχνει ν’ αναχαιτίστηκε η αντεπίθεση Ουκρανών. Ο ρώσικος στρατός πολεμά και στον άξονα του Ντόνετσκ.

Ρώσος πολεμικός ανταποκριτής: ”Ο πόλεμος δεν είναι μόνο νίκη. Είναι πάντα νίκες μέσα από ήττες. Και πρέπει να γίνουμε καλύτεροι και πιο δυνατοί. Και οι επόμενες μέρες θα είναι δύσκολες. Και αυτό πρέπει να μας ενώνει και όχι το αντίστροφο».

ρώσικες πηγές πιστοποιούν: εγκατάλειψη της Balakleya, παράδοση του μισού Kupyansk, παρουσία του εχθρού στα βόρεια προάστια του Izyum.

Δημοφιλής Ρώσος δημοσιογράφος : η κατάσταση στην κατεύθυνση Χάρκοβο-Ιζιούμ σταθεροποιείται. Οι εφεδρείες, συμπεριλαμβανομένου του βαρέως εξοπλισμού και των όπλων, αναπτύσσονται γρήγορα στην περιοχή μάχης. Βαριά συστήματα φλογοβόλων “Solntsepek”, συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης, πυροβολικό μεγάλου διαμετρήματος, καθώς και βομβαρδιστικά και επιθετικά αεροσκάφη χρησιμοποιούνται ενεργά για την καταστροφή των μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας που έχουν διεισδύσει.

Επί του παρόντος, οι ρωσικές μονάδες ανασυντάσσονται σκόπιμα, κάτι που συνοδεύεται από μαζικά πλήγματα των Αεροδιαστημικών Δυνάμεων, όπλα υψηλής ακρίβειας και MLRS κατά των δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Ο εχθρός, εξαγοράζοντας μια εύκολη προέλαση σε έναν δεδομένο τομέα του μετώπου, οδηγεί τον εαυτό του σε μια παγίδα.

dimpenews.com