ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΤΙΚΟ ΘΡΙΛΕΡ; Μυστηριώδης σύλληψη γνωστού Ρώσου Πολεμικού ανταποκριτή του Oleg Blokhin κρατείται στη Συρία! Έχει 2πλή υπηκοότητα ρώσικη-ουκρανική. Ζητήθηκε η σύλληψη του από Ρώσους τον κρατούν οι συριακές μουχαμπαράτ!

Μυστηριώδης σύλληψη θρίλερ γνωστού Ρώσου Πολεμικού ανταποκριτή του Oleg Blokhin συνελήφθηκε και κρατείται στη Συρία. Μεταφέρθηκε μάλιστα από τη Λατάκια στη Δαμασκό.
Χθες έγινε γνωστή η κράτηση του πολεμικού ανταποκριτή Oleg Blokhin στη Συρία. Οι λόγοι είναι ακόμη άγνωστοι, αλλά σήμερα αποδείχθηκε ότι ο Blokhin οδηγούνταν από τη Λατάκια στη Δαμασκό.

Την προηγούμενη μέρα, αρκετοί πολεμικοί ανταποκριτές ανέφεραν αμέσως την κράτηση ενός συναδέλφου τους, του Oleg Blokhin, στη Συρία. Ο δημοσιογράφος Roman Saponkov ήταν ένας από τους πρώτους που έγραψε για το περιστατικό, διευκρινίζοντας ότι φέρεται οι αρχές ήρθαν στο Blokhin μετά από αίτημα της ρωσικής διοίκησης:

Ο Oleg Blokhin κρατήθηκε στη Συρία μετά από αίτημα της ρωσικής διοίκησης», έγραψε ο Saponkov. – Ο Όλεγκ έχει διπλή υπηκοότητα (Ρωσία, Ουκρανία), είναι πιθανό να αντιμετωπίσει απέλαση στην Ουκρανία.

Την ίδια στιγμή, ο στρατιωτικός ανταποκριτής Γιούρι Κοτενόκ πρόσθεσε ότι ολόκληρη η κοινότητα περιμένει επίσημα σχόλια από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών και τη διοίκηση της ρωσικής δύναμης στη Συρία. Κάποιοι πιστεύουν ότι η κράτηση είναι λάθος.

Ο βουλευτής της Δούμας της πόλης της Μόσχας, δημοσιογράφος Αντρέι Μεντβέντεφ, διευκρίνισε ότι η κράτηση έγινε από τη Συριακές μυστικές υπηρεσίες στρατού τις περίφημες μουχαμπαράτ και οι λόγοι του συμβάντος είναι ασαφείς:

”Ελπίζω πραγματικά ότι ο στρατός μας στη Συρία θα συμμετάσχει στην υπόθεση – πολλοί από αυτούς γνωρίζουν προσωπικά τον Όλεγκ – και το Υπουργείο Εξωτερικών μας. Ελπίζω επίσης πραγματικά ότι αυτή η γελοία κατάσταση θα διευθετηθεί το συντομότερο δυνατό.”

Ο στρατιωτικός επίτροπος Alexander Kharchenko εξήγησε ότι τους τελευταίους δύο μήνες ο Blokhin προσπάθησε να πετάξει έξω από τη Συρία για να συμμετάσχει στην κάλυψη των γεγονότων της ρωσικής ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία, αλλά ορισμένοι “εχθροί έβαλαν τροχοπέδη“. Συμφώνησε με τον Kharchenko και ο στρατιωτικός ειδήμονας αBoris Rozhin. Με μια λέξη, υπήρχε μια ομάδα συναδέλφων που βγήκαν για να υποστηρίξουν τον Blokhin, αλλά δεν είναι ακόμα σαφές τι ακριβώς συνέβη. Οι τελευταίες πληροφορίες προήλθαν από τον Kharchenko. Είπε σήμερα ότι ο Όλεγκ Μπλόχιν έχει μεταφερθεί από τη Λατάκεια στη Δαμασκό, όπου βρίσκεται η ρωσική πρεσβεία. Σύμφωνα με τον Kharchenko, μαζί με τον Blokhin, συνελήφθη και η σύζυγός του.

O Oleg κάλυψε όλο το συριακό πόλεμο σε όλα τα καυτά μέτωπα από την αρχή της ανάμειξης του ρώσικου παράγοντα. Ήταν πολύ κοντά στον ήρωα απελευθερωτή της Ντέιρ Έζορ τον Ζαχρεντίν μετά την απελευθέρωση της πόλης και τη λήξη πολιορκίας στρατιωτικού αεροδρομίου και λίγο πριν σκοτωθεί..

Στη σελίδα του στο fb η τελευταία ανάρτηση είναι αγωνιώδης για την τύχη του: που είσαι;

Ο Ρώσος στρατιωτικός ρεπόρτερ Oleg Blokhin συνελήφθη στη Συρία το βράδυ 25ης;.

Ο Ρώσος στρατιωτικός ανταποκριτής, κρίνοντας από τα στοιχεία άλλων στρατιωτικών δημοσιογράφων που γνωρίζουν την κατάσταση, κατηγορείται για ορισμένες σοβαρές κατηγορίες που σχετίζονται με την απόκτηση απόρρητων πληροφοριών. Είναι γνωστό ότι ο Ρώσος στρατιωτικός ανταποκριτής συνελήφθη από τη συριακή υπηρεσία πληροφοριών, ωστόσο, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για την τύχη του Ρώσου στρατιωτικού ανταποκριτή.

«Αναφέρεται ότι ο Ρώσος στρατιωτικός ρεπόρτερ Oleg Blokhin συνελήφθη στη Συρία πριν από μία ώρα… Και τώρα, για κάποιο λόγο, συνελήφθη από τη Συρία Μουχαμπαράτ», είπε ο Ρώσος δημοσιογράφος Αντρέι Μεντβέντεφ.

Η Δαμασκός δεν έχει σχολιάσει ακόμη τις πληροφορίες σχετικά με την κράτηση του Oleg Blokhin, ωστόσο, είναι γνωστό ότι ένας Ρώσος πολεμικός ανταποκριτής θα μπορούσε να κινηματογραφήσει τις θέσεις του συριακού στρατού, οι οποίοι, ενόψει των τακτικών επιδρομών από την Τουρκία και το Ισραήλ, θα μπορούσαν κάλλιστα να προσελκύσουν την προσοχή των πληροφοριών της Συρίας…

Όταν συνελήφθη από τη (Askaria Mukhabarat) (Συριακή στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών) στη Λατάκια, τηλέφωνα και φορητoί υπολογιστές κατασχέθηκαν από τον πολεμικό ανταποκριτή και η σύζυγός του, οι συγγενείς και οι φίλοι του δεν έχουν καμία επαφή μαζί του. Θα πρέπει να μεταφέρθηκε στη Δαμασκό στο χώρο προσωρινής κράτησης της Αμίν Ασκάρια (ασκάρια+στρατός). Δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστοί οι λόγοι της κράτησης του δημοσιογράφου, ο οποίος είχε μεγάλη συμβολή στην κάλυψη του συριακού πολέμου στα ΜΜΕ και στη νίκη της Δαμασκού.

Στο μεταξύ, στην πρωτεύουσα της Συρίας, όπου μεταφέρθηκε, υπάρχει η ρωσική πρεσβεία, οι υπάλληλοι της οποίας πιθανότατα θα εμπλακούν στην ανάλυση αυτού του διεθνούς σκανδάλου. Υπενθυμίζουμε ότι ο στρατιωτικός διοικητής Oleg Blokhin συνελήφθη χθες στη Συρία 25/6/22 από τις υπηρεσίες στρατιωτικών πληροφοριών Συρίας .

‘Ο,τι έχει γίνει έγινε και είναι απολύτως σίγουρο αυτό με υπόδειξη-συναίνεση ρώσικης πλευράς.

Φαίνεται ότι κι αυτή εξέλιξη εντάσσεται στο πλαίσιο τελευταίων ημερών και στη σκλήρυνση της στάσης ρώσικων αρχών.

Ένας Ιάπωνας πρόξενος συνελήφθη στο Βλαδιβοστόκ επειδή φέρεται να έλαβε απόρρητες πληροφορίες, αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass, επικαλούμενο ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της χώρας. Κηρύχθηκε persona non grata και του δόθηκε εντολή να εγκαταλείψει τη χώρα.

dimpenews.com