Ο Σαμίρ και ο Μαχέρ οι 2 Σύροι που είναι πίσω από την ανατίναξη της γέφυρας Κριμαίας. Ο οδηγός μπορεί να έγινε καμικάζι εν αγνοία του. Παγιδεύθηκε από τον συγγενή του ιδιοκτήτη του οχήματος; Πυροδοτήθηκε εξ αποστάσεως από υποβρύχιο drone;

δεξιά ο οδηγός αριστερά ο 25χρονος ιδιοκτήτης

Wargonzo: ”Φαίνεται ότι η εκδοχή μας επιβεβαιώθηκε. Στο πλαίσιο της έρευνας, οι ερευνητές της Ρωσικής Ερευνητικής Επιτροπής εντόπισαν τα στοιχεία του φορτηγού και του ιδιοκτήτη του. Πρόκειται για κάτοικο της επικράτειας του Κρασνοντάρ, έχουν ξεκινήσει ανακριτικές ενέργειες στον τόπο διαμονής του.”

Ο Σαμίρ και ο Μαχέρ 2 Σύροι που είναι πίσω από την ανατίναξη της γέφυρας Κριμαίας. Ο οδηγός μπορεί να έγινε καμικάζι εν αγνοία του. Παγιδεύθηκε από τον συγγενή του ιδιοκτήτη του οχήματος; Πυροδοτήθηκε εξ αποστάσεως; O 25χρονος ιδιοκτήτης που αν και κάτοικος Ρωσίας είναι στο εξωτερικό κατέγραψε ένα βίντεο και δηλώνει αθώος.

“Εγώ, ο Yusubov Samir Seymur-Ogly, γεννημένος το 1996, δεν έχω καμία σχέση με αυτό που συνέβη στη γέφυρα της Κριμαίας. Το φορτηγό είναι εγγεγραμμένο για μένα, ο θείος του Yusubov, Makhir Nasib-Ogly, εργάζεται σε αυτό. Έχω ασχοληθεί με τη μεταφορά φορτίου ζωή μου», λέει ο τύπος στο βίντεο. O wargonzo μεταφέρει ότι έχουν καταγωγή από Συρία οι εμπλεκόμενοι.

Ο οδηγός του φορτηγού που εξερράγη μ’ εκρηκτικά στη γέφυρα της Κριμαίας χρησιμοποιήθηκε για να πραγματοποιήσει τρομοκρατική επίθεση εν αγνοία του, αναφέρει το RBC, επικαλούμενο πηγή στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου.

Σύμφωνα με την πηγή της δημοσίευσης, πιθανώς, ο οδηγός μπορεί να μην γνώριζε για την προγραμματισμένη τρομοκρατική επίθεση, έλαβε εντολή για τη μεταφορά λιπασμάτων μέσω Διαδικτύου.

Η πηγή είπε επίσης ότι ειδικοί εκρηκτικών βρίσκονται στο σημείο, θα καθορίσουν τη «φύση και την προέλευση των εκρηκτικών».

Γίνεται λόγος για συνδυασμένη χρήση υποβρύχιου drone που έλεγχε εξ αποστάσεως τον εκρηκτικό μηχανισμό του φορτηγού στο δρόμο της γέφυρας
Η έκρηξη σημειώθηκε όταν οι δεξαμενές καυσίμων περνούσαν στη σιδηροδρομική γραμμή.
Η Ρωσική Ερευνητική Επιτροπή είπε ότι η επίθεση σκότωσε τρεις ανθρώπους, ανάμεσά τους έναν άνδρα και μια γυναίκα που επέβαιναν σε αυτοκίνητο που βρισκόταν δίπλα στο παγιδευμένο φορτηγό.
Ο άλλος νεκρός είναι ο οδηγός….

Το πρωί της 8ης Οκτωβρίου σημειώθηκε έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας. Σύμφωνα με την Εθνική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή, ένα φορτηγό εξερράγη στη γέφυρα, η οποία οδήγησε στην πυρκαγιά δεξαμενών καυσίμων. Αποτέλεσμα ήταν να χάσουν τη ζωή τους τρία άτομα.Ο 1 ήταν ο οδηγός του φορτηγού καμικάζι.

Σύμφωνα με τοtelegram Baza, ιδιοκτήτης του φορτηγού είναι ο 25χρονος Samir Yusubov. Δήλωσε ότι δεν ήταν στη γέφυρα της Κριμαίας δεν εμπλέκεται και ότι ο θείος του ασχολούνταν με τη μεταφορά φορτίου.

Στη δημοσιότητα διακινείται φωτογραφία του φερόμενου ως οδηγού του φορτηγού που εξερράγη στη γέφυρα της Κριμαίας. Πρόκειται για τον 51χρονο Μαχίρ Γιουσούμποφ, ξάδερφο του ιδιοκτήτη του φορτηγού. Συγγενείς τον αναγνώρισαν από το βίντεο από την έρευνα.

Ο Μαχίρ, σύμφωνα με συγγενείς, ήταν ο πραγματικός ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου. Ασχολήθηκε με ιδιωτικές μεταφορές – έπαιρνε παραγγελίες σε διάφορους ιστότοπους. Πριν από λίγο περισσότερο από ένα χρόνο, ξαναταξινόμησε το αυτοκίνητο για τον ανιψιό του, Samir Yusubov, αλλά στην πραγματικότητα συνέχισε να εργάζεται για το αυτοκίνητο.

Ο Σαμίρ Γιουσούμποφ, ο ιδιοκτήτης του φορτηγού που εξερράγη στη γέφυρα της Κριμαίας, κατέγραψε ένα μήνυμα βίντεο στο οποίο δηλώνει ότι δεν έχει καμία σχέση με την έκρηξη. Παρόλα αυτά, τώρα ερευνώνται τα διαμερίσματα των συγγενών του. Ο ίδιος ο άνδρας δεν βρίσκεται στη Ρωσία.«Εγώ, ο Σαμίρ Γιουσούμποφ, δεν έχω καμία σχέση με αυτό που συνέβη στη γέφυρα της Κριμαίας» , λέει.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, στο τιμόνι του φορτηγού που εξερράγη βρισκόταν ο θείος του ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου, ο 51χρονος Μαχίρ Γιουσούμποφ.

Περίεργες αυτές οι εναλλαγές καθεστώτος ιδιοκτησίας του φορτηγού μεταξύ θείου κι ανιψιού. Είναι Σύροι Σαμίρ ο ένας Μαχέρ ο άλλος….

Όλο τον Σεπτέμβριο, το φορτηγό ταξίδευε γύρω από την επικράτεια του Κρασνοντάρ, όπου έπεφτε τακτικά στις κάμερες CCTV.

Σήμερα στις πέντε το πρωί το αυτοκίνητο ήταν στο χωριό Στρέλκα. Η απόσταση μεταξύ των δύο τελευταίων σημείων της διαδρομής μπορούσε να καλυφθεί σε μισή ώρα, αλλά το αυτοκίνητο την κάλυψε σε έξι! Από προχθές ο Μαχέρ δεν έχει επικοινωνήσει με τους συγγενείς του. Τώρα αναζητείται όλη η οικογένεια και οι συγγενείς.

Ανάληψη ευθύνης από Γραφείο Προεδρίας Ζελένσκι δια του επικεφαλής συμβούλου του Mykhaïlo Mykhaïlovytch Podoliak πριν τα μαζέψουν οι Ουκρανοί και μιλήσουν για προβοκάτσια επίθεση των Ρώσων. Ανάληψη ευθύνης μιας τόση καραμπινάτης τρομοκρατικής ενέργειας. Οι εγκέφαλοι μίλησαν τα εκτελεστικά όργανα είναι άλλη υπόθεση.

”Κριμαία, η γέφυρα, η αρχή. Οτιδήποτε παράνομο πρέπει να καταστραφεί, ό,τι εκλάπη πρέπει να επιστραφεί στην Ουκρανία, ό,τι κατέκτησε η Ρωσία πρέπει να εκδιωχθεί.”

Στη συνέχεια τα μάζεψε: “… το φορτηγό που εξερράγη, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, μπήκε στη γέφυρα από τη ρωσική πλευρά. Άρα στη Ρωσία πρέπει να αναζητήσουμε τις απαντήσεις (…) όλα αυτά δείχνουν ξεκάθαρα ρωσική ανάμειξη”.

dimpenews.com