update: άρχισε η επίθεση Ουκρανών στη Χερσώνα! 60.000 Ουκρανοί στρατιώτες έτοιμοι να επιτεθούν στη Χερσώνα. Υποκινητής ο Μπάιντεν!

update: άρχισε η επίθεση Ουκρανών στη Χερσώνα! Το πρώτο κύμα ουκρανικής επίθεσης άρχισε το πρωί του Σαββάτου. Άρχισε η επίθεση Ουκρανών στη Χερσώνα! Σφοδρές μάχες….Οι Ρώσοι αναχαίτισαν την επίθεση στον βόρειο τομέα της Χερσώνας!

Οι προσπάθειες των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU) να επιτεθούν στην περιοχή Kherson είναι μάταιες. Αυτό ανακοινώθηκε το Σάββατο 15 Οκτωβρίου από τον αναπληρωτή επικεφαλής της διοίκησης της περιοχής Χερσώνας Κίριλ Στρεμούσοφ.«Παρά τις προσπάθειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας να εξαπολύσουν επίθεση στην περιοχή Kherson στην περιοχή Dudchan και τον βομβαρδισμό του Berislav, όλα είναι στη θέση τους χωρίς αλλαγές. Η αμυντική γραμμή λειτουργεί, η κατάσταση είναι υπό πλήρη έλεγχο», έγραψε στο κανάλι του στο Telegram.

Νωρίτερα εκείνη την ημέρα, ο Stremousov είπε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας είχαν ξεκινήσει την ενεργό φάση της επίθεσης στην περιοχή Kherson. Σύμφωνα με τον ίδιο, μία από τις κατευθύνσεις της επίθεσης του εχθρού είναι ο δρόμος Dudchany-Berislav. Ταυτόχρονα, ο αναπληρωτής επικεφαλής της περιφερειακής διοίκησης τόνισε ότι ο ρωσικός στρατός είναι έτοιμος να αποκρούσει όλες τις ουκρανικές επιθέσεις και να σταθεί μέχρι το τέλος, καθώς η περιοχή Χερσώνα είναι πλήρες υποκείμενο της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Στον τομέα Berislav, νωρίς το πρωί, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, με τη βοήθεια δύο ομάδων τάγματος-τακτικής του 60ου πεζικού και τεθωρακισμένων οχημάτων της 17ης ταξιαρχίας αρμάτων μάχης, εξαπέλυσαν επίθεση από τη Novaya Kamenka στο Dudchany-Mylovoe -Γραμμή Novogrigorovka με αποστολή να κόψει τις γραμμές επικοινωνίας και να αποκτήσει βάση στο προγεφύρωμα.

Αυτή τη στιγμή διεξάγονται σφοδρές μάχες. Στρατιώτες της 205ης ταξιαρχίας, του 140ου συντάγματος και του 810ου συντάγματος πεζικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας κρατούν την άμυνα σε αυτήν την περιοχή. Υποδιαιρέσεις της 126 Ταξιαρχίας Φρουρών Παράκτιας Άμυνας, ενισχυμένα από ειδικές δυνάμεις της 10ης Ταξιαρχίας, βρίσκονται σε εφεδρεία.
Στην περιοχή του Davydov Brod παρατηρήθηκε επίσης κίνηση προσωπικού και εξοπλισμού. Με μεγάλη πιθανότητα, οι δυνάμεις της 46ης χωριστής αερομεταφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας θα επιχειρήσουν επίσης να εισβάλουν σε ρωσικές θέσεις στη γραμμή Sadok-Borozenskoye.

Επίσης, δεν αποκλείεται η επιλογή ενός «ψευδούς» χτυπήματος για να εκτραπεί η προσοχή από την κύρια κατεύθυνση, που θα μπορούσε να είναι ο τομέας Nikolaevsky ή οι ρωσικές θέσεις στην περιοχή Zaporozhye.

Προηγουμένως..

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν συγκεντρώσει μια ομάδα 60.000 στρατιωτών, οι μισοί από τους οποίους βρίσκονται στο Nikolaev και ετοιμάζονται να επιτεθούν στη Χερσώνα. Ο Μπάιντεν προτρέπει τον Ζελένσκι να εισβάλει στην πόλη πριν από τις εκλογές για τη Γερουσία, προκειμένου οι Δημοκρατικοί να χρησιμοποιήσουν τη νίκη ως σύμβολο.

Ωστόσο στη γραμμή αυτού του μετώπου δεν υπάρχουν αλλαγές ως τώρα.

Συναγερμός αεροπορικής επιδρομής κηρύχθηκε στις περιοχές Νικολάεφ και Οδησσό τώρα… ίσως η Ρωσία προβεί σε προληπτικά χτυπήματα αποτροπής της επιχείρησης.

4 εκρήξεις ακούστηκαν στην Χερσώνα δεν παράχθηκε κάποιο γεγονός προφανως η αεράμυνα λειτούργησε επιτυχώς αναφέρει το TASS.

Σφοδρή μάχη για το Artemovsk/Bakhmut. Οι ρώσικες δυνάμεις προελαύνουν και επιχειρούν να εκτοπίσουν τον ουκρανικό στρατό από την πόλη καταλαμβάνοντας ήδη ανατολικά περίχωρα και υψώνουν τη σημαία σε βιομηχανική ζώνη. Στην περιοχή Bakhmut, τα αποσπάσματα εφόδου του Wagner PMC συνεχίζουν να προελαύνουν νότια του Bakhmut. Σφοδρές μάχες γίνονται στο Experienced. Ξεχωριστές μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας αποχώρησαν από την Otradovka στην Kurdyumovka.

Στα περίχωρα Bakhmut συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό πυραυλικές ρίψεις και μάχες..

dimpenews.com