Οι Talyches ιρανική εθνοτική ομάδα ζητά από τους Ρώσους προστασία από το Αζερμπαϊτζάν. Κίνημα στην Αυτόνομη Δημοκρατία Ναχιτσεβάν υπέρ απόσχισης από Αζερμπαϊτζάν και προσάρτησης στο Ιράν. Ασκήσεις του Ιράν στα σύνορα με Τουρκία ως μέτρο πίεσης…..ΚΑΙ ΦΙΛΟΡΩΣΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΤΗ ΜΟΛΔΑΒΙΑ ΒΙΝΤΕΟ

Νέο μέτωπο και αποσχιστικές τάσεις αυτή τη φορά στο εσωτερικό του Αζερμπαϊτζάν! Οι Talyches ιρανική εθνοτική ομάδα ζητά από τους Ρώσους προστασία από το Αζερμπαϊτζάν. Η Ρωσία μέσω Ιράν απαντά στα ίσα σε Τουρκία-Αζερμπαϊτζάν για το Ναγκόρνο Καραμπάχ-Αρτσάχ της Αρμενίας. Συνεχώς αναδύονται νέες εστίες έντασης ανά τον κόσμο…

Ο ιστότοπος των Ταλίσιων μαχητών για την ανεξαρτησία, Tolish Media, δημοσίευσε μια έκκληση ενός Αβάρου ακτιβιστή που καλούσε τον ρωσικό κόσμο να υποστηρίξει τους λαούς του Νταγκεστάν (Λεζγκίνοι και Άβαροι) που ζουν στα βορειοανατολικά και βορειοδυτικά του Αζερμπαϊτζάν:

«Συνεχίζουμε να απαιτούμε από τον ρωσικό κόσμο, τους Ρώσους πατριώτες, μαζί με τους λαούς του Καυκάσου που κατέληξαν στο Αζερμπαϊτζάν, να μην υποταχθούν ποτέ σε αυτό. Άλλωστε, αυτό το κράτος είναι αποτέλεσμα μιας συνωμοσίας μεταξύ της στρατιωτικής διοίκησης των Νεότουρκων και του Λέον Τρότσκι. Απαιτούμε από τις ρωσικές δομές να δώσουν προσοχή στη θέση μας στο Αζερμπαϊτζάν. Για να σταματήσουν να καταπιέζουν τους Νταγκεστανούς εκεί».

Είναι σημαντικό ότι ταυτόχρονα με τη δημοσίευση αυτής της έκκλησης στον ιστότοπο των Ταλίσων πατριωτών, που θεωρούνται από το Ιράν ως ένα από τα εργαλεία για να επηρεάσουν την κατάσταση στις νότιες περιοχές του Αζερμπαϊτζάν, ξεκίνησε μια εκστρατεία αναταραχής υπέρ της μεταφοράς της Αυτόνομης Ναχιτσεβάν Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν στη δικαιοδοσία του Ιράν. Ως τώρα το Ναχιτσεβάν παραμένει αυτόνομο και διεθνώς αναγνωρίζεται ως τμήμα του Αζερμπαϊτζάν

Την ίδια στιγμή το Ιράν πραγματοποιεί στρατιωτικά γυμνάσια στα σύνορα με Τουρκία ασκώντας ουσιαστικά πίεση στην δύναμη κηδεμονίας του Αζερμπαϊτζάν.

Οι Talyches είναι μια ιρανική εθνοτική ομάδα στο Αζερμπαϊτζάν και στο βόρειο Ιράν, που μιλούν μια ιρανική γλώσσα και ασκούν το Ισλάμ υπό τις 2 του κυρίαρχες φόρμες τόσο τη σιίτικη όσο και τη σουνίτικη.

Αλλά η Ρωσία κινητοποιεί τις απανταχού εφεδρείες της και γενικότερα. Κορυφώνονται οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη Μολδαβία στην πρωτεύουσα Chisinau σχεδόν εξέγερση. Οι διαδηλωτές επιχείρησαν να εισβάλουν στο Κοινοβούλιο. Η αντιπολίτευση απαιτεί πρόωρες εκλογές και επανεκκίνηση ανταλλαγών με Ρωσία.

Επειδή η φιλοδυτική εξουσία στη Μολδαβία καταρρέει οι Αμερικανοί έστειλαν στη Ρουμανία την 101 αερομεταφερόμενη Μονάδα προς αποτροπή και μ’ εντολή πιθανής εισβολής μαζί με ρουμάνικο στρατό αν δουν ότι χάνουν τη Μολδαβία!

Όσο κρατάει και εντείνεται η διαμάχη οι Ρώσοι θα ενεργοποιήσουν όλα τα ερείσματα απανταχού της γης αφού γι αυτούς είναι αγώνας ύπαρξης όπως δηλώνουν…

dimpenews.com