Ο Σ. Σόιγκου διατάζει την προληπτική απόσυρση των ρώσικων στρατευμάτων πίσω από Δνείπερο. Απόσυρση από Χερσώνα. Σχετίζεται με νίκη Ρεπουμπλικάνων σ΄ενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ, αλλάζουν οι συσχετισμοί γι αυτό και οι Ρώσοι είναι έτοιμοι και για διαπραγμάτευση; Θέλουν να παγιώσουν θέσεις; O Δνείπερος θα είναι ο νέος Ευφράτης το νέο φυσικό σύνορο των 2;

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου διατάζει την προληπτική απόσυρση των στρατευμάτων πίσω από τον Δνείπερο αναφέρει το TASS. Mια ακόμη κίνηση τακτικής που φαίνεται να σχετίζεται και με πολιτικές εξελίξεις πέραν του Ατλαντικού. O Δνείπερος θα είναι ο νέος Ευφράτης τo νέο φυσικό σύνορο των 2 όπως έγινε σε Β Συρία με ΗΠΑ ( τουλάχιστον όπως διαγράφεται η κοίτη του στα Ανατολικά);
Αναφέρεται ότι εάν το καθεστώς του Κιέβου καταφύγει σε μεγαλύτερη απόρριψη νερού από ταμιευτήρες ή σε ισχυρότερη επίθεση με ρουκέτες στο φράγμα Kakhovka, αυτό θα δημιουργήσει ροή νερού που θα πλημμυρίσει τεράστιες περιοχές και θα προκαλέσει θύματα αμάχων.
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου έδωσε εντολή να ξεκινήσει η απομάκρυνση των στρατευμάτων πίσω από τον ποταμό Δνείπερο δηλαδή εγκαταλείπουν την πόλη της Χερσώνα και ταμπουρώνονται στην ανατολική όχθη του ποταμού Δνείπερου. Ωστόσο είναι κοινή αίσθηση ότι διήλθαν τον Ρουβίκωνα της ιστορίας και το ποτάμι δεν γυρνάει πίσω.. Ενδέχεται αυτή η εξέλιξη να σχετίζεται με διαφαινόμενη νίκη Ρεπουμπλικάνων σ’ ενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ για Κογκρέσο και Γερουσία, ίσως να αλλάζουν οι συσχετισμοί και οι Ρώσοι επιδιώκουν μια διαπραγμάτευση υπό άλλες συνθήκες κι όρους για να παγιώσουν θέσεις κάτι που απορρίπτει ως τώρα το καθεστώς Κιέβου που διατείνεται ότι δε παραχωρεί ούτε σπιθαμή. Για την Γερουσία η μάχη είναι οριακή (49-48 οι Ρεπουμπλικανοί είναι οριακά μπροστά) για την Βουλή των Αντιπροσώπων όλα δείχνουν πως θα έχουν την πλειοψηφία. Χαρακτηριστική η δήλωση ”η Ρωσία είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί με την Ουκρανία λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα αναπτυσσόμενη πραγματικότητα” της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

«Αρχίστε να αποσύρετε τα στρατεύματα και λάβετε όλα τα μέτρα για να διασφαλίσετε την ασφαλή μετεγκατάσταση του προσωπικού, των όπλων και του υλικού πίσω από τον Δνείπερο», είπε ο Υπουργός Άμυνας,αναθέτοντας καθήκοντα στον Διοικητή της Ολοκληρωμένης Ομάδας Δυνάμεων της Ρωσίας στην Ουκρανία Σεργκέι Σουροβίκιν.

Ο Σουροβίκιν αναφέρθηκε στον υπουργό Άμυνας νωρίτερα την Τετάρτη για την κατάσταση στην περιοχή αυτή.

Η άμυνα κατά μήκος των συνόρων του φραγμού του Δνείπερου είναι η πιο πρόσφορη επιλογή επιχειρήσεων στη ζώνη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, είπε ο Σουροβίκιν.

“Εάν το καθεστώς του Κιέβου καταφύγει σε μεγαλύτερη απόρριψη νερού από ταμιευτήρες ή σε πιο ισχυρή επίθεση με ρουκέτες στο φράγμα Kakhovka, αυτό θα δημιουργήσει ροή νερού που θα πλημμυρίσει τεράστιες περιοχές και θα προκαλέσει θύματα αμάχους. Μια περαιτέρω απειλή για τους αμάχους και πλήρης απομόνωση της ομάδας των δυνάμεών μας στη δεξιά όχθη του Δνείπερου θα αναδυθεί. Υπό αυτές τις συνθήκες, είναι σκόπιμο να οργανωθεί η άμυνα κατά μήκος των συνόρων του φραγμού του ποταμού Δνείπερου», είπε ο διοικητής.

“Σύντροφε υπουργέ Άμυνας, μετά από διεξοδική αξιολόγηση της τρέχουσας κατάστασης, η πρόταση είναι να αναλάβουμε την άμυνα κατά μήκος της αριστερής όχθης του ποταμού Δνείπερου”, επεσήμανε ο Σουροβίκιν.

«Καταλαβαίνω ότι αυτή είναι μια πολύ δυσάρεστη απόφαση. Ταυτόχρονα, θα διατηρήσουμε, που είναι το πιο σημαντικό, τις ζωές των στρατιωτών μας και, συνολικά, το αξιόμαχο των δυνάμεων, αυτό θα απελευθερώσει ένα μέρος των δυνάμεων και των δυνατοτήτων που θα εμπλακούν σε ενεργές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των επιθέσεων σε άλλες κατευθύνσεις στη ζώνη της επιχείρησης», ανέφερε ο στρατηγός.

Πριν από αυτό, ο Ρώσος αρχηγός Άμυνας ζήτησε από τον Surovikin να αναφέρει την κατάσταση στην περιοχή Kherson. Αφού άκουσε την έκθεση, ο υπουργός Άμυνας συμφώνησε με τα συμπεράσματα και τις προτάσεις του διοικητή.

“Για εμάς η ζωή και η υγεία των Ρώσων στρατιωτικών είναι πάντα προτεραιότητα. Πρέπει επίσης να λάβουμε υπόψη την απειλή για τον άμαχο πληθυσμό”, τόνισε ο Υπουργός Άμυνας.

Νωρίτερα οι Ρώσοι υπέστειλαν τις σημαίες από όλα τα δημόσια κτίρια της πόλης της Χερσώνα.

Η απόσυρση από Χερσώνα είναι ένας τακτικισμός που αποσκοπεί όντως να διασφαλίσει ακεραιότητα πληθυσμού και σρατευμάτων καθώς η Ουκρανία με κατεστραμμένες υποδομές εισέρχεται στη φάση του ρώσικου χειμώνα και το Κρεμλίνο φοβάται όντως ότι οι Ουκρανοί θα χάσουν τη ψυχραιμία τους και θα περάσουν σ΄αντίποινα ανατινάζοντας το φράγμα; Περνάμε σε νέα φάση πολέμου σε πόλεμο χαρακωμάτων με ασύμμετρα χτυπήματα εκατέρωθεν;

Ρώσος αναλυτής: θα ξανάρθουμε στη Χερσώνα από την άλλη πλευρά. Οι Ουκρανοί δεν θα διανοηθούν να περάσουν το Δνείπερο γιατί θα υποστούν απώλειες ανάλογες του Κόκκινου Στρατού 1,2 εκατομμύρια όταν το επιχείρησε στο Β Παγκόσμιο. Τώρα προτεραιότητα η απελευθέρωση Λ Δ Ντόνετσκ!

dimpenews.com