Αναλυτές: Χερσώνα όπως Μόσχα. Ο Kutuzov αρχικά την παρέδωσε στο Ναπολέοντα αλλά στη συνέχεια επιτέθηκε και την ανάκτησε! Τακτική φθοράς. Προσομοιωμένη υποχώρηση.Με τo πρώτο χιόνι θα καταρρεύσει ο ουκρανικός στρατός. Αδιαμφισβήτητα θα επιστρέψουμε στη Χερσώνα. Η ενεργός φάση του πολέμου θα ξεκινήσει τον Δεκέμβριο! ή αυτό. Yπ. Άμυνας Ρωσίας: αν η Ουκρανία δεν σταματήσει να βομβαρδίζει τη Ζαπορίζια η ραδιενέργεια θα μολύνει όλη την Ευρώπη!! ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

Αναλυτές: Χερσώνα όπως Μόσχα. Ο Kutuzov αρχικά την παρέδωσε στο Ναπολέοντα αλλά στη συνέχεια επιτέθηκε και την ανάκτησε! Η παλίρροια είναι πάντα καταστροφική. Τακτική φθοράς. Με τις πρώτες νιφάδες του χιονιού θα καταρρεύσει ο ουκρανικός στρατός.Αδιαμφισβήτητα θα επιστρέψουμε στη Χερσώνα. Η ενεργός φάση του πολέμου θα ξεκινήσει τον Δεκέμβριο! ή αυτό. Yπ. Άμυνας Ρωσίας: αν η Ουκρανία δεν σταματήσει να βομβαρδίζει τη Ζαπορίζια η ραδιενέργεια θα μολύνει όλη την Ευρώπη!!

”Οι ρωσικοί ελιγμοί γύρω από τη Χερσώνα είναι πολύ στρατηγικά λογικοί».

Η Ρωσία συνειδητοποιεί ότι «ο Δνείπερος, το φράγμα και όλες αυτές οι υποδομές απαιτούν αναδιοργάνωση των στρατευμάτων» δηλώνει πρώην αξιωματικός ψυχολογικού πολέμου των ΗΠΑ,ο Scott Bennet.

2/ “Αυτό που κάνει τώρα ο Ρώσικος στρατός είναι να φθείρει το Κίεβο και τους μισθοφόρους από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ. Είναι ένας ιδιαίτερος “χορός” κατά τον οποίο ελίσσονται γύρω από τους Ουκρανούς που τελειώνουν. Είναι στο τέλος των δυνάμεων τους, είναι στο τέλος του ηθικού τους.

3/Ο χειμώνας που πλησιάζει θα αποδυναμώσει την αποφασιστικότητά τους. Νομίζω ότι θα δούμε την κατάρρευση του ουκρανικού στρατού με τις πρώτες νιφάδες χιονιού. Άρα είναι στρατηγική και σοφή επιλογή».

4/Όσον αφορά τα ουκρανικά στρατεύματα, βρίσκονται, σύμφωνα με τον κ. Bennet, «στο κάτω μέρος» της ποιότητάς τους, περιλαμβάνουν πολλούς νεοσύλλεκτους, που διστάζουν ή είναι κατά, και όχι επαγγελματίες όπως στην αρχή της σύγκρουσης.

5/ Αυτό συμβαίνει σε όλους τους πολέμους: οι καλύτεροι στρατιώτες του εχθρού εξαλείφονται στη μάχη.

6/”Και η Ρωσία το έκανε, η Ρωσία εξάλειψε την αφρόκρεμα του ουκρανικού στρατού.”

Εξηγεί στο Sputnik ο Mokhtar Saïd Mediouni, πρώην συνταγματάρχης της αλγερινής αεροπορίας.

Η απόφαση για απόσυρση των στρατευμάτων προέρχεται από μια ρωσική στρατηγική φθοράς. Σε αυτό το πλαίσιο, ο έλεγχος του εδάφους δεν είναι σημαντικός, αυτό που έχει σημασία είναι να ελαχιστοποιήσει τις δικές του απώλειες, να αυξήσει αυτές του εχθρού και να καταστρέψει την οικονομία του αντιπάλου », επιβεβαιώνει ο ειδικός.
Η Ρωσία στοχεύει να καταπνίξει την Ουκρανία καταστρέφοντας σταδιακά τις υποδομές της και αυξάνοντας το κόστος για τους δυτικούς συμμάχους της, προσθέτει.
Τις τελευταίες εβδομάδες, η Μόσχα έχει στοχοποιήσει συγκεκριμένα εργοστάσια παραγωγής ενέργειας της Ουκρανίας, προκαλώντας μεγάλες διακοπές ρεύματος στο Κίεβο και σε πολλές μεγάλες πόλεις.

Στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Oleksiy Leonkov: κατηγορηματικά, θα επιστρέψουμε στη Kherson.

Alexei Leonkov, στρατιωτικός ειδικός: Θα επιστρέψουμε στο Kherson, αυτό είναι σίγουρο.
“Φυσικά, η έξοδος από την πόλη είναι επικοινωνιακό πλήγμα. Τώρα η ουκρανική πλευρά και οι δυτικοί διαχειριστές της θα το διαφημίσουν ενεργά. Αλλά είμαι σίγουρος ότι όποιος γελάει τελευταίος γελάει καλύτερα. Δεν έχουμε χάσει αυτή τη μάχη. Αποσυρθήκαμε οικειοθελώς από την πόλη για να σώσουμε τις ζωές των στρατιωτών μας και του λαού της Χερσώνας. Για τον εχθρό, δεν είναι νίκη, είναι απλά η κατάληψη ενός εγκαταλειμμένου εδάφους. Η AFU σίγουρα θα προσπαθήσει να οχυρώσει την πόλη. Να την προετοιμάσει για άμυνα. Ωστόσο, οι επαγγελματίες που είχαν την ικανότητα να πολεμούν σε αστικές μάχες εξοντώθηκαν κυρίως στη Μαριούπολη. Έχοντας μειώσει τις δυνάμεις τους για να υπερασπιστούν την πόλη, θα πρέπει κάπου να αποδυναμώσουν τις θέσεις τους. Τα αποθέματα της Ουκρανίας δεν είναι επίσης απεριόριστα. Υπάρχουν τώρα αυξανόμενοι αριθμοί παραδιδόμενων στρατιωτών της AFU, συνήθως άνδρες στα 50 τους. Είναι σαφές ότι η AFU αντιμετωπίζει ήδη προβλήματα με την αναπλήρωση του στρατού με ανθρώπινα αποθέματα.

Θα επιστρέψουμε στη Χερσώνα, αδιαμφισβήτητα. Και είμαι βέβαιος ότι οι διοικητές μας έχουν ήδη θέσει σε εφαρμογή ένα συγκεκριμένο σχέδιο δράσης. Ένα πολυεπίπεδο αμυντικό σύστημα κατασκευάζεται στην αριστερή όχθη του Δνείπερου, το οποίο πρόκειται να γίνει προγεφύρωμα για επιθετικές ενέργειες στο Χερσώνα και στο Μικολάιβ.

Και κατά μήκος της πρώτης γραμμής δημιουργείται μια ενισχυμένη γραμμή άμυνας. Στο οποίο, μάλιστα, θα βασιστούμε κατά τη χειμερινή επιθετική εκστρατεία.

Τώρα θα κρατάμε άμυνες σε όλη τη γραμμή επαφής, ενώ θα καθαρίζουμε τους οικισμούς της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ που έχουν καταλάβει οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις. Μόλις εκπαιδευτούν όλοι οι επιστρατευμένοι και φτάσουν στις μονάδες τους, θα ξεκινήσει μια εντελώς διαφορετική ιστορία. Νομίζω ότι η ενεργός φάση των εχθροπραξιών θα ξεκινήσει τον Δεκέμβριο. Θα είναι ένας ζεστός χειμώνας για εμάς, αλλά ένας πολύ κρύος χειμώνας για την Ουκρανία και τους συμμάχους της.

Εγκατάλειψη της Kherson: ποιος από τον Kutuzov ή τον Pétain θα αναλάβει τη στρατιωτική ηγεσία στη Ρωσία;
mondialisation.ca είναι το καυστικό του άρθρο για τη ρώσικη θέση απόσυρσης. Ωστόσο κι εδώ εμφανίζεται το π.χ του Κουτούζοφ.
”Πολλοί θέλουν στα μέσα ενημέρωσης να προστατεύσουν τη ρωσική ανώτατη διοίκηση κάτω από τα φτερά του Κουτούζοφ και έτσι να νομιμοποιήσουν την απόφαση που ελήφθη. Kαθώς ο αρχιστράτηγος Μιχαήλ Κουτούζοφ (το 1812) στη συνέχεια επιτέθηκε και απελευθέρωσε το εθνικό έδαφος εναντίον του Ναπολέοντα. Η άλλη εναλλακτική είναι ο Pétain, ο οποίος με το πρόσχημα της «αποκατάστασης της Γαλλίας» δεν επιτέθηκε ποτέ και τελικά την πρόδωσε. Λοιπόν, Κουτούζοφ ή Πετέν, ποιος θα κερδίσει στον εθνικό αγώνα; Όλοι οι λεγόμενοι πατριώτες «ειδικοί» κραδαίνουν πυρετωδώς το πορτρέτο του Κουτούζοφ. Η αποχώρηση από τη Μόσχα και η παράδοση της πόλης στον Ναπολέοντα, η αναμονή, αλλά μετά υπήρξε η επίθεση. Με λίγα λόγια, η ελπίδα της εμφάνισης του Deus ex machina. Και ελπίζουμε ο φαύλος κύκλος της ενίσχυσης/απόσυρσης/διαπραγματεύσεων/αποτυχίας/κλιμάκωσης/διαπραγματεύσεις/απόσυρσης κ.λπ. να φτάσει στο τέλος.”

Τα πολλά λόγια είναι φτώχια σε αυτές τις περιπτώσεις.” Η Ρωσία θα επιστρέψει οριστικά στη Χερσώνα” δήλωσε ο βουλευτής της Κρατικής Δούμα Slutsky.

Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχουν 20.000 Ρώσοι στρατιώτες στη δεξιά όχθη του Δνείπερου.Οι Ουκρανοί παραπληροφορούν.
▪️Τα περισσότερα στρατεύματα έχουν αποσυρθεί εδώ και καιρό. Και άρχισαν να τα αποσύρονται εκ των προτέρων.
▪️Οι πληροφορίες που διαδίδονται στον Ιστό σχετικά με την είσοδο στην Χερσώνα των ομάδων ειδικών δυνάμεων GRU και SSO της Ουκρανίας, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ο εχθρός δεν μπήκε στην πόλη και δεν την πλησίασε καν.

Ο Πολωνός στρατηγός Benek δεν πιστεύει στην αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από τη Χερσώνα: Η Ρωσία παγιδεύει τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας – Gazeta

«Έχουμε να κάνουμε με μια προσομοιωμένη υποχώρηση, όλα φαίνονται πολύ ύποπτα», είπε.
Ο στρατηγός πιστεύει ότι πιθανό σενάριο είναι η μερική υποχώρηση και η εγκατάλειψη «παγίδων» – ναρκών και κρυφών θέσεων βολής.

Kαι βέβαια πολλά θα εξαρτηθούν κι από αυτό. Σήμερα το Υπ. Άμυνας Ρωσίας προειδοποίησε για πολλοστή φορά.«Εάν οι ένοπλες δυνάμεις του καθεστώτος του Κιέβου δεν σταματήσουν να βομβαρδίζουν τον πυρηνικό σταθμό Zaporozhie, η έκλυση ραδιενεργών ουσιών θα μπορούσε να επηρεάσει σχεδόν ολόκληρη την Ευρώπη».

Προσωπικά πιστεύω ότι οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια σε μια πυρηνική αυτοκαταστροφή.. και έτσι όλα εξηγούνται ακόμη και τα ανερμήνευτα…ας μην σπαταλιούνται οι αναλυτές..Υπάρχει ιστορικό προηγούμενο β΄συντρέχουν λόγοι σε συνθήκες πολέμου.. Η Ουκρανία δεν παίζει με τη φωτιά αλλά με τη ραδιενέργεια.

Η Ρωσία μπορεί να φανεί σοφότερη που .. εκκενώνει.. η Ουκρανία παίζει επικοινωνιακά.

‘Νόμιζα ότι οι Ρώσοι θα προέβαλλαν περισσότερη αντίσταση κοντά στη Χερσώνα, προφανώς έκανα λάθος ” ο Βούτσιτς σε πρωταγωνιστικό ρόλο στο θέατρο του παραλόγου που το γέννησε η Δύση αλλά το ανεβάζει η Ρωσία για να την τρελάνει.

Προς το παρόν η Γαλλία χτυπήθηκε σήμερα από χημικά.. Μια τεράστια έκρηξη σημειώθηκε στο χημικό εργοστάσιο Arkema στο Jarrie στο Isère . Η τοποθεσία είναι ταξινομημένη Seveso. Οι κάτοικοι τέθηκαν σε καραντίνα.

dimpenews.com