ΕΚΤΑΚΤΟ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ: ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΕΚΡΗΞΕΙΣ! ΑΝΤΑΛΛΑΓΕΣ ΠΥΡΩΝ ΣΕΡΒΩΝ-ΑΛΒΑΝΩΝ.ΠΟΛΕΜΟΣ;;;; BINTEO

ΕΚΤΑΚΤΟ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΕΚΡΗΞΕΙΣ! ΑΝΤΑΛΛΑΓΕΣ ΠΥΡΩΝ ΣΕΡΒΩΝ-ΑΛΒΑΝΩΝ. Τελεσίγραφο να διαλύσουν οι Σέρβοι τα οδοφράγματα σήμερα αλλιώς θα γίνει επιχείρηση από ειδικές δυνάμεις Κοσοβάρων και KFOR απόψε.Σ΄ετοιμότητα ο σέρβικος στρατός. Πολεμική ρητορική. Συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφάλειας Σερβίας. Διάγγελμα Βούτσιτς: η πιο δύσκολη νύχτα είναι μπροστά μου. Θέλουν να τελειώσουν τη σέρβικη μειονότητα με τη συνενοχή διεθνούς κοινότητας!

Ολοταχώς προς σύγκρουση στο Κοσσυφοπέδιο. Η Πρίστινα θα υποβάλει αίτημα για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση στις 15 Δεκεμβρίου, αυτό αποτελεί παραβίαση των συμφωνιών της Ουάσιγκτον, δήλωσε ο Σέρβος πρόεδρος Βούτσιτς.Διάγγελμα Βούτσιτς: ”η πιο δύσκολη νύχτα είναι μπροστά μου. Θέλουν να τελειώσουν τη σέρβικη μειονότητα με τη συνενοχή διεθνούς κοινότητας!”Ακούγονται μέσα στη νύχτα εκρήξεις. Έκρηξη σε περιοχή της Μιτροβίτσα. H πιο ισχυρή έκρηξη στη συνοικία Bošnjačka mahala.Μια άλλη σύντομη έκρηξη ακούστηκε στο Ζίτκοβατς.Έκρηξη στο Three Solitaires (Kosovska Mitrovica)
‼️ Σύντομος συναγερμός στο Leško και έκρηξη στο Zubin Potok
..

ΑΝΤΑΛΛΑΓΕΣ ΠΥΡΩΝ ΣΕΡΒΩΝ-ΑΛΒΑΝΩΝ στο Rudare.

Aλβανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν για ένοπλες συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και «εγκληματικών ομάδων” (Σέρβων) γύρω από το Zvečani.

Συνεχείς πτήσεις αεροσκαφών ..Ισχυρές δυνάμεις του σέρβικου στρατού κατευθύνονται προς σύνορα

Αναλυτές: βρίσκoνται στα πρόθυρα του πολέμου. Η Πρίστινα θέλει να τερματίσει τη σερβική μειονότητα στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο, αλλά η Σερβία θα την υπερασπιστεί. Ο στρατός Σερβίας είναι σε επιφυλακή, στα σύνορα. Η αλβανική αστυνομία και οι ειδικές δυνάμεις του Κοσσυφοπεδίου ετοιμάζονται να αναπτυχθούν. Οι επόμενες ώρες καθοριστικές.

Η Gashi καλεί σε πογκρόμ, προσβάλλει τους Σέρβους και τον Πρόεδρο Βούτσιτς.

”Ο Σκίγε; και ο εγκληματίας Βούτσιτς ξέχασαν τη Θύελλα. Να υπενθυμίσουμε ότι μπορεί εύκολα να επαναληφθεί και στην αλβανική έκδοση. Ο Βούτσιτς δεν έμαθε τίποτα από το πνευματικό του αφεντικό Μιλόσεβιτς – έγραψε η Γκάσι.

Οι αρχές της Πρίστινα έδωσαν προθεσμία για την απομάκρυνση των οδοφραγμάτων το αργότερο απόψε.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τη συνεδρία του λεγόμενου «Συμβουλίου για την Εθνική Ασφάλεια του Κοσσυφοπεδίου». Η αστυνομία εξουσιοδοτήθηκε να απομακρύνει τα οδοφράγματα, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης βίας.

Ο Κούρτι ετοιμάζεται να στείλει στη δράση ειδικές δυνάμεις οπλισμένες μέχρι τα δόντια. Υποτίθεται ότι η EULEX και η KFOR θα πραγματοποιήσουν πραγματικά ολόκληρη την επιχείρηση προκειμένου να αποφευχθεί η κλιμάκωση.

Μετά τις τελευταίες απειλές του Aljbin Kurti ότι θα επιτεθεί στους Σέρβους στα οδοφράγματα με όλα τα διαθέσιμα μέσα το βράδυ, ο πρόεδρος Aleksamdar Vučić συγκάλεσε συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας στις 7:00 μ.μ.


Από τη συνεδρίαση του «Συμβουλίου για την Εθνική Ασφάλεια του Κοσσυφοπεδίου», διέρρευσε ότι ο Albin Kurti ενημέρωσε τις χώρες του Quinte (ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία και Ιταλία) ότι οι δυνάμεις ασφαλείας του Κοσσυφοπεδίου θα ξεκινήσουν την καθιέρωση της συνταγματικής τάξης το λεγόμενο κράτος του Κοσσυφοπεδίου στα βόρεια του Κοσσυφοπεδίου απόψε.
Goran Rakić: «Με βάση τις πληροφορίες που έχουμε, ο Aljbin Kurti θα στείλει απόψε ένοπλες μονάδες ROSA και άλλες μονάδες στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου για να διώξουν τον σερβικό λαό και να πραγματοποιήσουν την επιχείρηση». Σύμφωνα με μη επαληθευμένες προς το παρόν πληροφορίες, ο Σερβικός Στρατός βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα!
Στο οδόφραγμα στη Sočanica (Leposavić), κόσμος συγκεντρώνεται ολοένα και περισσότερο παρά τη βροχή και την ανακοίνωση για τη χρήση βίας από την ειδική αστυνομία της ROSU.

Ona Lungescu, εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ: «Η KFOR είναι πλήρως προετοιμασμένη και έτοιμη να εκτελέσει την εντολή που έλαβε στο Κοσσυφοπέδιο».

Η Λουνγκέσκου πρόσθεσε ότι απευθύνει έκκληση και στις δύο πλευρές να αποφύγουν τις προκλητικές δραστηριότητες και να συμβάλουν στην ηρεμία και τη σταθερότητα.
Στους Σέρβους στο Κοσσυφοπέδιο δόθηκε τελεσίγραφο – να διαλύσουν τα οδοφράγματα στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου έως τις 19:00.

Όσον αφορά την απομάκρυνση των οδοφραγμάτων – είναι ενισχυμένα με λεωφορεία. Αρχισε η ομιλία Βούτσιτς.

Όλες οι «επιθέσεις» κατά της EULEX και της KFOR είναι κατασκευασμένες.

Στη θέση που βρίσκονται, οι Σέρβοι στο Κοσσυφοπέδιο δεν θα επιτίθονταν ποτέ στην EULEX ή στην KFOR.

Η μόνη σύγκρουση που μπορεί να συμβεί είναι μια σύγκρουση με τις λεγόμενες δυνάμεις του Κοσσυφοπεδίου.


Μετά τη συνεδρία, ο Βούτσιτς απευθύνεται στο κοινό στο RTS.

Επανέλαβε ότι η «αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου» δεν έχει δικαίωμα να βρίσκεται στα βόρεια του Κοσσυφοπεδίου και των Μετόχια, αλλά πρέπει να είναι η Διεύθυνση Βορρά.

  • Σήμερα εισέβαλαν με ειδικές μονάδες. Η διεθνής κοινότητα προσποιείται ότι δεν το έχει δει – είπε.

Ο πρόεδρος επισημαίνει ότι πρόκειται για «τερματισμό του σερβικού προβλήματος στο Κοσσυφοπέδιο και Μετόχια» και κατηγόρησε μέρος της διεθνούς κοινότητας ότι συμμετέχει σε αυτό.

Ο Βούτσιτς υπενθυμίζει ότι ο Πάντιτς υποβλήθηκε πρόσφατα σε εγχείρηση, είναι καρδιοπαθής και λαμβάνει θεραπεία και η οικογένεια δεν έχει ακόμη ενημερωθεί για το πού βρίσκεται.

Λέει ότι κανείς από το Βελιγράδι δεν διέταξε τα οδοφράγματα και ότι κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τη Σερβία για αυτό.

  • Είναι σημαντικό για εμάς να καλέσουμε τόσο τους Αλβανούς όσο και τους Σέρβους να διατηρήσουν την ειρήνη, να ηρεμήσουν την κατάσταση. Καλώ τους Σέρβους στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου και των Μετόχια να μην πέφτουν σε προκλήσεις. Δεν έχουμε καμία ένδειξη για επίθεση στην EULEX. Αυτό δεν πρέπει καν να συμβεί – είπε ο Βούτσιτς.
  • Ο πρόεδρος είπε ότι η Αμερική «κανακεύει το μωρό της».
  • Έκαναν μαζί ένα τέρας πριν από 23 χρόνια. Το τελείωσαν το 2008 και τίποτα παραπάνω. Τα οδοφράγματα δεν τα έκανε κάποιος από ιδιοτροπία ή επειδή του αρέσει να παγώνει. Είναι μια έκφραση διαμαρτυρίας για τις συλλήψεις, την κακομεταχείριση ανθρώπων και την αδυναμία εκπλήρωσης της Συμφωνίας των Βρυξελλών. Ας μας πουν οι Αμερικανοί εταίροι μας ποια νομική πράξη σέβονται οι ίδιοι και η Πρίστινα. Πείτε μας μόνο ένα. Είμαστε πιεσμένοι στον τοίχο. Για μένα, αυτή είναι η πιο δύσκολη μέρα από τότε που είμαι πρόεδρος ή πρωθυπουργός και η πιο δύσκολη νύχτα είναι μπροστά μου – είπε ο Βούτσιτς.

Επισήμανε ότι είναι καθήκον μας να καλέσουμε για ειρήνη και να απελευθερώσουμε έναν αθώο.

  • Τώρα δεν πρέπει να τον αφήσουν ελεύθερο γιατί είναι ξεκάθαρο ότι τον συνέλαβαν εντελώς αθώο. Τι έκαναν στο βορρά; Σύμφωνα με ποια νομική πράξη; – ρώτησε ο Βούτσιτς.

Είπε ότι έχουμε πληροφορίες από την KFOR ότι οι Αλβανοί δεν θα προβούν σε βίαιες ενέργειες κατά των διαδηλωτών.

  • Έδωσα τις πιο σημαντικές εντολές και το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας τις δέχτηκε. Είμαι περήφανος για τους στρατιώτες και τους αστυνομικούς μας. Είμαι περήφανος για όλους τους στρατιώτες και τους αστυνομικούς. Πριν λάβουν οποιαδήποτε εντολή, θα προσπαθήσουμε ένα εκατομμύριο φορές πριν από αυτό να διατηρήσουμε την ειρήνη και την ασφάλεια για όλους τους πολίτες μας – είπε ο Πρόεδρος της Σερβίας.

Οι Σέρβοι στο Κοσσυφοπέδιο, μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο επί τόπου, πρέπει να εμπιστεύονται την KFOR.

  • Ελπίζουμε ότι θα εγγυηθούν την ασφάλεια των Σέρβων. Αν δεν συμβεί αυτό, όλα θα μας ξεκαθαρίσουν αμέσως – είπε ο Βούτσιτς.

Επισημαίνει ότι είχε επαφές με διεθνείς εταίρους όλη μέρα.

  • Ο στρατηγός Μοϊσίλοβιτς μίλησε με τον στρατηγό της KFOR. Έλαβε διαβεβαιώσεις ότι η KFOR δεν θα επιτρέψει την παράνομη εισβολή της “αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου” στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου και των Μετόχια – είπε ο Βούτσιτς.

Επισημαίνει ότι για εμάς είναι δραματικές μέρες για τις οποίες δεν φταίμε.

  • Η συνείδησή μας είναι καθαρή. Τα χέρια μας είναι δεμένα, αλλά ακόμα και όταν είμαστε πίσω σε μια γωνία όπως αυτή, πρέπει να παλέψεις. Το μήνυμά μου προς τον λαό είναι να σέβονται την EULEX και την KFOR και να μην επιτρέπονται στους εαυτούς τους να προκληθούν – είπε ο Βούτσιτς και προειδοποίησε για την πιθανότητα μιας επιχείρησης προβοκάτσιας κατά την οποία οι Αλβανοί θα επιτεθούν σε μέλη της KFOR και της EULEX.

Λέει ότι οι διεθνείς εταίροι έρχονται στις 17 Δεκεμβρίου και μέχρι τότε πρέπει να προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο να διατηρήσουμε την ειρήνη.

Επισημαίνει ότι δεν είναι σίγουρος ότι στη Δύση χαίρονται για τη συμπεριφορά του Κούρτι, αλλά ότι μπορούν να τον κάνουν να συμπεριφέρεται αξιοπρεπώς και σύμφωνα με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου.

Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, σχολεία και κολέγια, κυρίως στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου και των Μετόχια, δεν θα λειτουργούν από αύριο.Το «Index Online» ανακοίνωσε ότι η KFOR αναμένεται να απομακρύνει τα οδοφράγματα τις επόμενες 48 ώρες.

Αρχίσαμε.. η Γερμανία υποστηρίζει Κοσοβάρους.. Η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ κατηγορεί τη Σερβία ότι πυροδοτεί σκόπιμα εντάσεις στο Κοσσυφοπέδιο και πιστεύει ότι η πρόταση του Βελιγραδίου να στείλει στρατεύματα στην αποσχισθείσα επαρχία είναι “εντελώς απαράδεκτη”.

Οι Ειδικές Δυνάμεις του Κοσσυφοπεδίου ανέλαβαν τον έλεγχο των εγκαταστάσεων στην τεχνητή λίμνη του υδροηλεκτρικού σταθμού Gazivode

Έριξαν σερβικές σημαίες και έδιωξαν έναν Σέρβο υπάλληλο που εργαζόταν εκεί

dimpenews.com