“Qatargate”:αναφορές ότι 600.000 ευρώ βρέθηκαν στο σπίτι της αμαρτωλής….Εύας. Τελεί υπό κράτηση υποβάλλεται σε ανακρίσεις. Σήμερα κρίνεται η προφυλάκισή της. Οι Κατηγορίες είναι «διαφθορά», «ξέπλυμα χρήματος» σε οργανωμένη συμμορία. ΜΠΟΧΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΤΟΧΑ! UPDATE: ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ

“Qatargate”: δημοσιογραφικές πληροφορίες ότι 600.000 ευρώ βρέθηκαν στο σπίτι της αμαρτωλής….Εύας. Τελεί υπό κράτηση υποβάλλεται σε ανακρίσεις. Σήμερα κρίνεται η προφυλάκισή της. Οι Κατηγορίες που εξετάζονται είναι «διαφθορά», «ξέπλυμα χρήματος» σε οργανωμένη συμμορία. Η Εύα ήταν η ταμίας της ευρωσυμμορίας και θα αναδιένεμε το χρήμα και σε άλλες εξαγορασμένες συνειδήσεις που είναι ψηλά;; Οι υποψίες πιθανότατα είναι βάσιμες καθώς η επιχείρηση ήταν προγραμματισμένη κι έτοιμη εδώ και μήνες…

Η υπόθεση συγκλονίζει τις Βρυξέλλες: Η Ελληνίδα τηλεπερσόνα Εύα Καίλη και νυν αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πέρασε 2 νύχτες στα κρατητήρια. Η Εύα Καίλη και συγγενικό της πρόσωπο συνελήφθησαν την Παρασκευή ως ύποπτοι για διαφθορά με το Κατάρ. Στο σπίτι της βρέθηκαν σακούλες με μετρητά, συνολικά 600.000 ευρώ, αναφέρει το Le Soir σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες. Το Σάββατο, οι ανακρίσεις πέντε υπόπτων συνεχίστηκαν στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με εκπρόσωπο της ομοσπονδιακής εισαγγελίας. Πιθανή προφυλάκιση από τον ανακριτή πρέπει να αποφασιστεί εντός 48 ωρών από τη σύλληψη, δηλαδή το αργότερο την Κυριακή.Η έρευνα του Βέλγου δικαστή Michel Claise στοχεύει γεγονότα «διαφθοράς» και «ξέπλυμα χρήματος» σε οργανωμένη συμμορία, σύμφωνα με την εισαγγελία.

ήταν πολλά τα λεφτά…

Το κανάλι BFMTV ανέφερε ότι 600.000 ευρώ μετρητά βρέθηκαν στο σπίτι της Ελληνίδας ευρωβουλευτή. To λέει ο δημοσιογράφος στον αέρα ότι βρέθηκαν πολλά λεφτά σπίτι της είναι 600.000.

”Τσάντες με μετρητά βρέθηκαν στο σπίτι της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου” γράφει το Les Echos. Η υπόθεση σκάνδαλο ενδεικτική της διαφθοράς και στην ελληνική πολιτική σκηνή που αναδεικνύει τέτοιους διάττοντες αστέρες. Επίσης αναδυκνείει την παθογένεια της γραφειοκρατικής νομενκλατούρας των Βρυξελλών…”Πράγματι, μετά τις πρώτες συλλήψεις που έγιναν τα ξημερώματα και την κατάσχεση 600.000 ευρώ σε μετρητά, οι ανακριτές συνέλαβαν τον ίδιο τον πατέρα της κυρίας Καίλη, ο οποίος είχε επίσης μια βαλίτσα γεμάτη χαρτονομίσματα και βρισκόταν σε διαδικασία μετακίνησης, αφού είχε προειδοποιηθεί. από συνεργούς, πιστεύουν οι ανακριτές.” αναφέρει το ίδιο μέσο les Echos.

Ένα δίκτυο διαφθοράς που συνδέεται με το Κατάρ και δραστηριοποιείται στην καρδιά των ευρωπαϊκών θεσμών εξαρθρώθηκε σήμερα το πρωί στις Βρυξέλλες. Αρκετές συλλήψεις για ανάκριση και κατάσχεση 500.000 ευρώ σε μετρητά στο σπίτι ενός πρώην Ιταλού σοσιαλιστή ευρωβουλευτή…Το «Καταργκέιτ»“Qatargate” συγκλονίζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: 16 κατ΄οίκον έρευνες, 5 αστυνομικές κρατήσεις, Ελληνίδα αντιπρόεδρος του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου,η Εύα Καίλη συνελήφθη στο σπίτι της…Υποψίες για «σημαντικές» πληρωμές χρημάτων από χώρα του Κόλπου για να επηρεάσουν τις αποφάσεις των ευρωβουλευτών. Κατέστη δυνατή η άρση ασυλίας της Καίλη γιατί συνελήφθηκε επ΄αυτοφόρω.

Το «Le Soir» και το Knack αποκάλυψαν το μεσημέρι της Παρασκευής ότι μια αστυνομική επιχείρηση που προετοιμαζόταν εδώ και αρκετούς μήνες είχε στόχο, νωρίς το πρωί της Παρασκευής, ένα δίκτυο διαφθοράς που θεωρείται ύποπτο ότι συνδέεται με το Κατάρ. Με την υπόθεση να σημειώνεται στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου –που υποτίθεται ότι ήταν μια σημαντική επιχείρηση δημοσίων σχέσεων για τη Ντόχα– δεν είναι πλέον απλώς ένα ακόμη περιστατικό αλλά, μάλλον, μια πραγματική βόμβα που θα μπορούσε να βλάψει οριστικά τη φήμη του εμιράτου. Ειδικά αφού αυτή είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου…

Σε αυτή την υπόθεση, πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον 16 κατ΄οίκον έρευνες στις Βρυξέλλες υπό την αιγίδα του ανακριτή Michel Claise, ο οποίος ειδικεύεται σε οικονομικές υποθέσεις. Τον περασμένο Ιούλιο είχε ανοίξει μια οδηγία στο υπουργικό συμβούλιο του για τις κατηγορίες της διαφθοράς και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Σύμφωνα με τους συναδέλφους μας από το Le Soir: «Οι ερευνητές κατά της διαφθοράς «υποψιάζονται μια χώρα του Κόλπου ότι προσπαθεί να επηρεάσει τις οικονομικές και πολιτικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» αναφέρει η ομοσπονδιακή δίωξη […].
Πως; «Καταβάλλοντας σημαντικά χρηματικά ποσά ή προσφέροντας σημαντικά δώρα σε τρίτους που έχουν σημαντική πολιτική ή/και στρατηγική θέση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. »


Αναζητήθηκαν επίσης κοινοβουλευτικοί βοηθοί και σύμβουλοι ή στελέχη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Η εισαγγελία δεν αναφέρει το Κατάρ. Ωστόσο, αρκετές καλά ενημερωμένες πηγές είπαν στους Le Soir και Knack ότι ήταν όντως η διοργανώτρια χώρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αρκετά άτομα συνελήφθησαν από την ομοσπονδιακή αστυνομία για ανάκριση. Ανάμεσά τους, ένας Ιταλός ηγέτης συνδικαλιστικών οργανώσεων, ο Λούκα Βισεντίνι και ένας πρώην (σοσιαλιστής) Ευρωπαίος βουλευτής, επίσης Ιταλός, Πιερ-Αντόνιο Παντζέρι. Στο σπίτι του τελευταίου η αστυνομία κατέσχεσε περίπου 500.000 ευρώ. Αναζητήθηκαν επίσης κοινοβουλευτικοί βοηθοί και σύμβουλοι ή στελέχη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς και μια ΜΚΟ ειδικευμένη στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της οποίας προεδρεύει ο πρώην βουλευτής Panzeri, «Fight Impunity».

Είναι πράγματι το Κατάρ που στοχοποιείται…
Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι πράγματι η Ντόχα είναι το αντικείμενο αυτής της έρευνας. Εδώ και πολύ καιρό, όπως γνωρίζουμε, το εμιράτο είναι ύποπτο ότι εξαγόρασε τον ορισμό του ως οικοδεσπότη του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022, μεταξύ άλλων διαφθείροντας τη FIFA.
Οι συνεχιζόμενες έρευνες στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ελβετία θα ρίξουν σύντομα νέο φως σε αυτό το έπος. Αλλά αυτή η νέα υπόθεση είναι πολύ πιο εκρηκτική: δεν είναι πλέον μια διεθνής αθλητική ομοσπονδία –με ήδη σε μεγάλο βαθμό αμαυρωμένη φήμη– που στοχοποιείται, αλλά ο μόνος ευρωπαϊκός θεσμός του οποίου τα μέλη εκλέγονται με καθολική ψηφοφορία..

Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, το Κατάρ, (…) που αμφισβητήθηκε για την κακή διαχείριση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, άρχισε να επενδύει σε λόμπι για να υπερασπιστεί την εικόνα του.

Εάν η έρευνα του δικαστή Claise αναπτυχθεί και οδηγήσει σε αποτελεσματική διεθνή συνεργασία χωρίς απώτερα κίνητρα, θα μπορούσε να προκαλέσει πραγματικό σεισμό. Επειδή το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απέχει πολύ από το να είναι ο μόνος στόχος διαφθορών που εργάζονται για τη Ντόχα. Τα εθνικά κοινοβούλια, τα μέσα ενημέρωσης, τα πανεπιστήμια, τα διεθνή ιδρύματα είναι επίσης «θέμα ενδιαφέροντος» για τους εμίρηδες του Κατάρ.

Ένας ιδιωτικός ερευνητής που ειδικεύεται, μεταξύ άλλων, σε υποθέσεις διαφθοράς (και ο οποίος, για προφανείς λόγους, μπορεί να μιλήσει μόνο υπό τον όρο της ανωνυμίας) μας αποκάλυψε τις τελευταίες ώρες: «Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, το Κατάρ κατηγορήθηκε τακτικά για την κακή του διαχείριση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, άρχισε να επενδύει όλο και περισσότερο στην άσκηση πίεσης για την υπεράσπιση της εικόνας της. Αλλά εκείνη την εποχή, οι μέθοδοι που χρησιμοποιήθηκαν παρέμειναν αρκετά τυπικές. Η Ντόχα πέρασε από μεγάλες εταιρείες δημοσίων σχέσεων, στο Παρίσι, στο Λονδίνο ή στη Νέα Υόρκη, για να προσεγγίσει δημοσιογράφους και φορείς λήψης αποφάσεων. Οι υποθέσεις συζητήθηκαν γύρω από ένα τραπέζι σε ένα μεγάλο εστιατόριο…

Η έρευνα θα πει (ή όχι…) από πού προήλθαν τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που ανακαλύφθηκαν στις Βρυξέλλες και για τι προορίζονταν. Όμως ο ειδικός μας διατυπώνει μια υπόθεση: «Είναι λογικό να πιστεύουμε ότι ο κάτοχος αυτού του ποσού ενήργησε ως «ταμίας» του δικτύου. Είναι στο χέρι του να το αναδιανείμει όσο το δυνατόν καλύτερα. Ένα μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου λαμβάνει μισθό 7.316,63 ευρώ μετά την αφαίρεση των ευρωπαϊκών φόρων και των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης, αλλά ορισμένα κράτη μέλη εξακολουθούν να επιβάλλουν εθνικό φόρο. Ένας βουλευτής θα λάβει κάτι λιγότερο από 3.000 ευρώ. Φανταστείτε τι θα ήταν έτοιμοι να κάνουν κάποιοι, μια μειοψηφία φυσικά, έναντι ενός φακέλου 10.000, 20.000 ή 25.000 ευρώ…»

Αυτή η ιστορία των Βρυξελλών είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Επειδή η διαφθορά που αποκαλύφθηκε σήμερα εξαπλώνεται επίσης σε πολλά κράτη μέλη. Αυτή η «διεφθαρμένη διπλωματία» αναπτύσσεται μεταξύ άλλων από το Παρίσι, μια από τις κύριες πρωτεύουσες που περιποιείται η Ντόχα. Αυτή τη φορά, δεν είναι πλέον οι επικοινωνιακοί κολοσσοί που εργάζονται, αλλά μικρές εταιρείες που δημιουργήθηκαν από πρώην ανώτερους αξιωματούχους ή δημοσιογράφους με πολύ χοντρά βιβλία διευθύνσεων. Εναπόκειται σε αυτούς να αποφασίσουν ποιος θα πρέπει να προσεγγιστεί και να διακρίνουν ποιος μπορεί να «πειστεί», εν ολίγοις, να αγοραστεί, να υπερασπιστεί τα συμφέροντα και την εικόνα της Ντόχα.

Κατάρ Eldorado για εργάτες σκυροδέματος…

Ακόμα κατά την τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο Ευρωπαίος επίτροπος (και αντιπρόεδρος της επιτροπής), Μαργαρίτης Σχινάς, δήλωσε με επιείκεια ότι το Κατάρ «αξίζει μια παγκόσμια επιτυχία χάρη στις μεταρρυθμίσεις που εφαρμόστηκαν». Πιστεύουμε ότι ονειρευόμαστε.

Αυτό είναι ίσως το κύριο φρένο που θα ενεργοποιηθεί από ορισμένες εθνικές αρχές για να εμποδίσει την έρευνα του δικαστή Claise, εάν αναπτυχθεί εκτός των βελγικών συνόρων. Σε μια εποχή που, λόγω έλλειψης ρωσικού φυσικού αερίου και πετρελαίου, η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να βρει νέους προμηθευτές, που θα θέλουν πραγματικά να βλάψουν το Κατάρ;

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή είναι μια 44χρονη πρώην τηλεοπτική παρουσιάστρια.

«Υπό το φως των συνεχιζόμενων δικαστικών ερευνών που διενεργούν οι βελγικές αρχές, η Πρόεδρος Metsola αποφάσισε να αναστείλει με άμεση ισχύ όλες τις εξουσίες, και τα καθήκοντα που έχουν ανατεθεί στην Εύα Καίλη ως Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου». , ανακοίνωσε το βράδυ εκπρόσωπος Τύπου της κ. Μέτσολα.

“Σακούλες γεμάτες χαρτονομίσματα”
Από το βράδυ της Παρασκευής, η κ. Καϊλή είχε διαγραφεί από το Ελληνικό Σοσιαλιστικό Κόμμα (ΠAΣΟΚ-Κινάλ), το οποίο θα ήθελε επίσης να τη δει να παραχωρεί τη θέση της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανακοίνωσε την αναστολή της «με άμεση ισχύ».

Το Σάββατο, οι ανακρίσεις πέντε υπόπτων συνεχίστηκαν στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με εκπρόσωπο της ομοσπονδιακής εισαγγελίας.Πιθανή προφυλάκιση από τον ανακριτή πρέπει να αποφασιστεί εντός 48 ωρών από τη σύλληψη, δηλαδή το αργότερο την Κυριακή.Η έρευνα του Βέλγου δικαστή Michel Claise στοχεύει γεγονότα «διαφθοράς» και «ξέπλυμα χρήματος» σε οργανωμένη συμμορία, σύμφωνα με την εισαγγελία.

Η Αντιπρόεδρος απομακρύνθηκε προσωρινά από τα καθήκοντα που της ανέθεσε η Πρόεδρος Roberta Metsola.

Η κυρία Καίλη βλέπει τις «καθήκοντα της να αναστέλλονται» αλλά διατηρεί τον τίτλο της αντιπροέδρου «ο οποίος μπορεί να αποσυρθεί μόνο μετά από ψηφοφορία», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος του κοινοβουλίου. Η κυρία Καϊλή έχει τον τίτλο της αντιπροέδρου όπως και άλλα 13 εκλεγμένα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η κ. Μέτσολα της είχε αναθέσει συγκεκριμένα τον ρόλο της εκπροσώπησής της στην περιοχή της Μέσης Ανατολής

ΜΠΟΧΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΤΟΧΑ!

Απόφαση Εισαγγελίας Βρυξελλών: 4 άτομα εκ των οποίων η Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύα Καίλη προφυλακίστηκαν. Της ασκήθηκαν κατηγορίες για «συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και διαφθορά» και προφυλακίστηκε. Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΜΜΙΣΘΗ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ!!

dimpenews.com