Η Ουκρανία προετοιμάζεται για νέα εισβολή από το βορρά της Ρωσίας με στόχο το Κίεβο πιθανώς τέλος Φλεβάρη!!

Sky News: Η Ουκρανία «προετοιμάζεται» για ρωσική εισβολή από τον Βορρά, λέει γενικός διοικητής των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Είναι αυτός ο λόγος που η Ρωσία χαλάρωσε το ανατολικό μέτωπο είναι αυτός ο λόγος για τον οποίο έχει συσσωρεύσει στρατεύματα στη Λευκορωσία, αναφορές κάνουν λόγο για 500.000 περιμετρικά ενώ και η τελευταία έχει προωθήσει στρατιές στα σύνορα με Ουκρανία. Δεν θ΄αναλωθεί σ΄επιμέρους μάχες πάει για Roi’s mate. Την α΄φορά τα ρώσικα τανκ δεν είχαν διάταξη μάχης…Θα έμπαιναν ειρηνικά αν ο Ζελένσκι αρνιόταν την αιματοχυσία. Απέτυχε η διαπραγμάτευση. Αυτή τη φορά δεν θα κάνουν παρέλαση……

Η Ουκρανία προετοιμάζεται για τη Ρωσία που θα προσπαθήσει ξανά να εισβάλει από τον βορρά – ίσως γύρω στην επέτειο της πρώτης, αποτυχημένης απόπειρας να καταλάβει το Κίεβο τον περασμένο Φεβρουάριο, δήλωσε ένας ανώτατος διοικητής.

Παράλληλα ουκρανικά φύλλα αναφέρουν ότι: σύμφωνα με Ουκρανούς στρατιωτικούς ειδήμονες η Ρωσία μπορεί να εξαπολύσει επίθεση κατά Κιέβου στο τέλος χειμώνα.«Το κυρίως στράτευμα δύναται να βρίσκεται στις περιοχές Χάρκοβο και Soumy, και τότε η Λευκορωσία θα προελάσει στα δυτικά για Volyn ή Κιέβο. »

Ο ΥΠΕΞ της Ουκρανίας ο Dmytro Kuleba, ανέφερε σε συνέντευξη τύπου ότι η Ρωσία θα μπορούσε να εξαπολύσει μια επίθεση « μεγάλης κλίμακας στην Ουκρανία αρχές 2023 ».

Το Sky News ισχυρίζεται ότι ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα μπορούσε ακόμη και να διατάξει τελικά εκατομμύρια στρατιώτες στον πόλεμο είπε σε συνέντευξή του ο υποστράτηγος Andrii Kovalchuk, ένας από τους ανώτερους στρατιωτικούς της Ουκρανίας.
Είπε ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις θα είναι έτοιμες, ακόμη και να πολεμήσουν εκατομμύρια Ρώσους, αλλά θα χρειαστούν ακόμη πιο ισχυρή υποστήριξη από τους δυτικούς συμμάχους, συμπεριλαμβανομένων πιθανών πυρομαχικών διασποράς – ένα είδος όπλου που πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, έχουν απαγορεύσει.

Αλλά ο Διοικητής της Επιχειρησιακής Διοίκησης Νότου – ένας πολύ έμπειρος αξιωματικός – προειδοποίησε ότι οι πιο σκληρές μάχες μπορεί να είναι ακόμη μπροστά.
Υποστράτηγος Andrii Kovalchuk: «Ζούμε με τη σκέψη ότι θα ξαναεπιτεθούν»
Ερωτηθείς εάν οι ρωσικές δυνάμεις θα προσπαθήσουν ξανά να εισβάλουν στην Ουκρανία από το βορρά, την ανατολή και το νότο, ίσως ακόμη και στις 24 Φεβρουαρίου, την επέτειο της έναρξης της πλήρους κλίμακας εισβολής του Κρεμλίνου πέρυσι, ο διοικητής είπε: «Ναι, προβλέπουμε τέτοιες επιλογές, τέτοια σενάρια. προετοιμαζόμαστε. Ζούμε με τη σκέψη ότι θα ξαναεπιτεθούν. Αυτό είναι το καθήκον μας».

Φάνηκε ιδιαίτερα επικεντρωμένος στην πιθανότητα εισβολής των ρωσικών στρατευμάτων ξανά μέσω Λευκορωσίας στα βόρεια σύνορα της Ουκρανίας για να στοχεύσουν την πρωτεύουσα.

Εξετάζουμε μια πιθανή επίθεση από τη Λευκορωσία στα τέλη Φεβρουαρίου, ίσως αργότερα“, δήλωσε ο υποστράτηγος Kovalchuk, μιλώντας σε άγνωστη τοποθεσία στη νότια Ουκρανία.

“Ετοιμαζόμαστε γι’ αυτό. Ερευνούμε. Κοιτάμε πού συσσωρεύουν δυνάμεις και μέσα. Ετοιμαζόμαστε”.

Ο υποστράτηγος Andrii Kovalchuk και η Deborah Haynes
«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι» εάν ο Πούτιν διατάξει πλήρη επιστράτευση

Ερωτηθείς εάν περίμενε την κινητοποίηση εκατομμυρίων, ο υποστράτηγος Κοβαλτσούκ είπε: “Νομίζω ότι ο Πούτιν το σκέφτεται. Και δεν μπορούμε να αποκλείσουμε μια τέτοια επιλογή. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για αυτό”.

dimpenews.com