Μόρφου, Δεσπότης … ”χωρίς σύνορα”! Είναι ο φυσικός ηγέτης της Ορθοδοξίας!! Καλό βόλι ….,Αντιστάθηκε στην ”τυραννία των ειδημόνων”!!! Και η συνέντευξη του στον Πολίτη!

Μόρφου, Δεσπότης … ”χωρίς σύνορα”! Είναι ο φυσικός ηγέτης της Ορθοδοξίας!! Καλό βόλι …., ο Μόρφου Αντιστάθηκε στην ”τυραννία των ειδημόνων”!!!

Ο Κοινωνιολόγος Dominique Wolton Διευθυντής Ερευνών στο CNRS προέβλεψε πριν 20χρόνια χρόνια την ” τυραννία των ειδημόνων” …της πανδημίας: η επιστήμη δεν είναι πια ουδέτερη, η γνώση είναι ένα διακύβευμα πολιτικο-οικονομικό !!!!

Στο βιβλίο του ”sauver la communication”/ να σώσουμε την επικοινωνία (εκδ. Flammarion 2005 Paris) και στην υποενότητα ”η γέννηση του ειδήμονα” έχει ήδη προβλέψει 20 χρόνια σχεδόν πριν την ”tyrannie des experts” την τυραννία των ειδημόνων που επικράτησε επιβλήθηκε και κυριάρχησε κατά τα πέτρινα χρόνια της πανδημίας 2020-2022.

 Η κοινωνία της επικοινωνίας μπορεί επομένως να δώσει γέννηση σ΄ένα είδος τυραννίας των ειδημόνων που σε δεύτερο χρόνο μπορεί να προκαλέσει μια αντίδραση κριτικής σε διανοητικό, πολιτισμικό και κοινωνικοπολιτικό πεδίο.”

Κι αλλού ”η επιστήμη δεν είναι πια ουδέτερη’‘.

 όσο περισσότερο οι επιστήμες πλησιάζουν την οικονομία και την πολιτική τόσο περισσότερο αυτοί οι ίδιοι οι επιστήμονες μπλέκονται μέσα στα διακυβεύματα της εξουσίας και του συμφέροντος.. Η επιστήμη δεν είναι πια ουδέτερη, η γνώση είναι ένα διακύβευμα πολιτικο-οικονομικό”.

όσο πληθαίνουν οι ειδήμονες τόσο θα αυξάνεται η εξουσία τους και τόσο επίσης αυτοί θα υπόκεινται σε κριτικές για την εξουσία που έχουν και για την ουδετερότητα που σταμάτησαν να ενσαρκώνουν.’

Δεσπότης … ”χωρίς σύνορα”! Είναι ο φυσικός ηγέτης της Ορθοδοξίας!

Ο Μόρφου επέδειξε πολιτική ωριμότητα και τα απαραίτητα ανακλαστικά κι αντέδρασε στην μεγαλύτερη πρόκληση όλων των εποχών ως εκτροπή και πολιτική ανωμαλία παγκόσμιας κλίμακας. Είχε την πολιτική διορατικότητα κι οξυδέρκεια να διακρίνει το διακύβευμα των ημερών και να ηγηθεί ουσιαστικά της Ορθοδοξίας. Επέδειξε την ενδεδειγμένη δημοκρατική ευαισθησία. Οι ηγέτες αναδεικνύονται από τους αγώνες κι από το λαό την ώρα του αγώνα. Είναι ο φυσικός ηγέτης της Ορθοδοξίας ( η απήχηση κι αναγνώριση αλλά και η αγάπη που απολαμβάνει σε διεθνές επίπεδο είναι εντυπωσιακή για εκκλησιαστικό αξιωματούχο) ! Δεσπότης … ”χωρίς σύνορα”! Αποτελεί εθνικό κεφάλαιο για τον Ελληνισμό και τη Ρωμιοσύνη..τώρα ισχύει κι αυτό ” ουδείς προφήτης στον τόπο του”…..

Και η παρέμβαση Μόρφου στο Ραδιόφωνο του Πολίτη

Στο ραδιόφωνο του Πολίτη, ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος μιλώντας, σε τηλεφωνική του παρέμβαση μίλησε μεταξύ άλλων για τη λαϊκότροπη θεολογία των τραγουδιών εκμυστηρεύθηκε τ΄αγαπημένα του τραγούδια δυο του Θεοδωράκη….ήταν η πιο εναλλακτική ως τώρα συνέντευξή του μίλησε και για τα φοιτητικά του χρόνια…

dimpenews.com