Έσπασε .. η Εύα και ομολόγησε: έδωσε στον πατέρα της βαλίτσα με μέρος χρημάτων από τα 1,5 εκατομμύρια που είχε στην κατοχή της για να την κρύψει, ήξερε δράση άνδρα της και έκανε τη τσιλιαδόρο ειδοποιώντας 2 άλλους Ευρωβουλευτές όταν κατάλαβε ξήλωμα κυκλώματος. Γιάφκα του Οργανωμένου Εγκλήματος το σπίτι της!!

Έσπασε .. η Εύα και ομολόγησε: έδωσε στον πατέρα της βαλίτσα με μέρος χρημάτων από τα 1,5 εκατομμύρια που είχε στην κατοχή της για να την κρύψει, ήξερε δράση άνδρα της και έκανε τη τσιλιαδόρο ειδοποιώντας 2 άλλους Ευρωβουλευτές όταν κατάλαβε ξήλωμα κυκλώματος. Γιάφκα του Οργανωμένου Εγκλήματος το σπίτι της!!

Τι μας λέει δικάστε με είμαι ένοχη αλλά μια απλή συνεργός ούτε εγκέφαλος της σπείρας ούτε πρωταίτιος…..

H πρώην Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύα Καίλη παραδέχτηκε ότι γνώριζε την ύπαρξη χρημάτων που είχε χορηγήσει το Κατάρ.

Σύμφωνα με έγγραφα που έχουν στη διάθεσή τους οι Le Soir και La Repubblica, η ίδια η Kaili έκανε επίσης μερικές ομολογίες. Η Εύα Καϊλή παραδέχτηκε ότι ζήτησε από τον πατέρα της να κρύψει τα χρήματα που της έμειναν στο σπίτι. Σύμφωνα με το L’Express

Παραδέχτηκε ότι είχε κρατήσει μια τσάντα γεμάτη μετρητά στο σπίτι της – οι αρχές εκτιμούν το ποσό σε 1,5 εκατομμύριο ευρώ – και παραδέχτηκε ότι ζήτησε από τον πατέρα της να κρύψει ένα μεγάλο μέρος του ποσού. προτού η αστυνομία ερευνήσει το διαμέρισμά της. Αυτός συνελήφθη στις Βρυξέλλες, με τη βαλίτσα γεμάτη χαρτονομίσματα.”

Βαλίτσες με μετρητά χρήματα
Ο πατέρας του Kaili συνελήφθη την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου -την πρώτη ημέρα της επιχείρησης κατά της διαφθοράς- ενώ ήταν κρυμμένος στο Sofitel στις Βρυξέλλες (Etterbeek) με μια βαλίτσα γεμάτη μετρητά. Από τις ανακρίσεις προκύπτει ότι ο πατέρας, ο οποίος πέρασε λίγες μέρες στη βελγική πρωτεύουσα, είχε λάβει εντολή από την κόρη του να κρύψει χρήματα σε μετρητά.

«Η κατηγορούμενη παραδέχεται ότι έδωσε εντολή στον πατέρα της να κρύψει τα χρήματα», έγραψε ο ανακριτής Κλαίζ στο ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε κατά της Ελληνίδας ευρωβουλευτή στις 9 Δεκεμβρίου. «Δηλώνει ότι γνώριζε από το παρελθόν τις δραστηριότητες του συζύγου της (Francesco Giorgi, επιμ.) με τον κ. Panzeri και ότι βαλίτσες με μετρητά πέρασαν από το διαμέρισμά της».


Η έρευνα «Qatargate» προχωρά. Η Εύα Καϊλή κρατούμενη στις Βρυξέλλες ομολόγησε λίγες μέρες μετά τον σύντροφό της. Σύμφωνα με πληροφορίες των Le Soir, Knack και La Repubblica, η πρώην Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου παραδέχτηκε κατά την ανάκριση ότι γνώριζε τα ποσά μετρητών που χορηγούσε το Κατάρ και το σύστημα δωροδοκιών που είχε τεθεί σε εφαρμογή.

«Ήμουν ενήμερη»
«Ήμουν ενήμερη για τις δραστηριότητες του κ. Panzeri», του συγκρατούμενου της πρώην Ιταλού ευρωβουλευτή, παραδέχτηκε η Εύα Καϊλή, σύμφωνα με τα πρακτικά που συμβουλεύτηκε η ιταλική εφημερίδα. «Και ήξερα ότι στο σπίτι υπήρχαν βαλίτσες γεμάτες χρήματα», συνέχισε, στοχεύοντας αυτή τη φορά τον σύντροφό της και βοηθό στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Φραντσέσκο Τζορτζί. Πριν από μια εβδομάδα ο δικηγόρος της υποστήριξε το αντίθετο.

Στο σπίτι του ζευγαριού καθώς και σε αυτό του Αντόνιο Panzeri βρέθηκαν από τους ανακριτές 1,5 εκατ. ευρώ μετρητά.

Και ενώ ο πατέρας της Εύας Καϊλή συνελήφθη με μια βαλίτσα γεμάτη χαρτονομίσματα, η τελευταία ομολόγησε ότι του είχε δώσει εντολή να κρύψει τα χρήματα όταν επισκέφθηκε την αστυνομία. Η πρώην αντιπρόεδρος είχε επίσης «προσπαθήσει να προειδοποιήσει τον Panzeri και δύο ευρωβουλευτές για την παρούσα έρευνα» μετά τη σύλληψη του συζύγου της, αναφέρουν οι ανακριτές στο PV. Αυτό δικαιολογεί, σύμφωνα με τους ίδιους, τη σύλληψη και την κράτησή της.

Στο γυναικείο τμήμα των φυλακών Χάρεν κρατείται από τις 9 Δεκεμβρίου η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (S&D), η Ελληνίδα Εύα Καϊλή. Πρέπει να εμφανιστεί ενώπιον της αίθουσας του Συμβουλίου την Πέμπτη, η οποία θα αποφασίσει για τυχόν περαιτέρω κράτηση.

dimpenews.com