Υπάρχουν τρεις προσφορές για τη Συρία. Ποια τ΄ανταλλάγματα.

Υπάρχουν τρεις προσφορές για τη Συρία:

1- Τι θέλει το Ιράν από τη Συρία, και ο πρόεδρός θα έρθει να το συζητήσει τις επόμενες ημέρες: Θέλει στρατηγική στρατιωτική θέση που ενισχύει τη θέση της στην περιοχή, θέλει στρατηγική βάση στη Μεσόγειο και θέλει κρατικές οικονομικές παραχωρήσεις σε πεδία πετρελαίου, φυσικού αερίου και φωσφορικών αλάτων, έργα και επικοινωνίες. Και το τελευταίο αίτημα είναι να θέλει τους Ιρανούς να αντιμετωπίζονται όπως οι Σύροι.

2- Οι αραβικές χώρες: Ο κατάλογος περιλαμβάνει άμεσα ζητήματα, όπως η διακοπή της ροής του Captagon πέρα ​​από τα σύνορα της Ιορδανίας και συνεργασία για την πρόληψη της διείσδυσης λαθρεμπόρων και τρομοκρατών. Περιλαμβάνει επίσης γεωπολιτικά θέματα, όπως η αλλαγή της φύσης της σχέσης με το Ιράν, ώστε η Συρία να μην είναι ένα ορμητήριο και ένα πέρασμα για την υποστήριξη τρομοκρατικών οργανώσεων και πολιτοφυλακών που απειλούν την αραβική ασφάλεια. Ο κατάλογος περιλαμβάνει συριακά ζητήματα, όπως η πολιτική λύση, η συνταγματική επιτροπή και εγγυήσεις για την επιστροφή ή την επιστροφή των προσφύγων. Υπάρχουν στοιχήματα για ορισμένες χώρες ότι η Δαμασκός θα πλησιάσει τα πρότυπα της Αβραμικής Συμφωνίας με το Ισραήλ.

Από την άλλη πλευρά, οι αραβικές χώρες προσφέρουν οικονομική στήριξη και εξαιρέσεις από τις κυρώσεις του αμερικανικού «Caesar Act», επιστροφή στον Αραβικό Σύνδεσμο και τον αραβικό εναγκαλισμό, βοήθεια και ανοικοδόμηση. Αυτό ακούστηκε από τον Υποστράτηγο Ali Mamlouk, Επικεφαλή του Γραφείου Εθνικής Ασφάλειας, τον Υποστράτηγο Hossam Louka, Αρχηγό της Γενικής Διεύθυνσης Πληροφοριών, και τη μεγάλη συνοδευτική αντιπροσωπεία κατά την επίσκεψή του σε διάφορες αραβικές χώρες.

3- Όσον αφορά την τουρκική προσφορά, με παρέμβαση του Ρώσου Προέδρου, είναι: Μια κοινή επιχείρηση κατά του PKK και των Κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού, συνεργασία για την επιστροφή Σύριων προσφύγων και εργασία κατά της τρομοκρατίας. Σε αντάλλαγμα, η Άγκυρα προσφέρει οικονομική υποστήριξη, χρηματοδότηση για έργα ανοικοδόμησης, πολιτικές επαφές και «νομιμοποίηση» του καθεστώτος. Ο Αλ Άσαντ δεν έχει ακόμη συμφωνήσει σε αυτές τις προσφορές και θέλει η Άγκυρα να σταματήσει να υποστηρίζει τις φατρίες, να συνεργάζεται κατά της τρομοκρατίας και να ανακοινώσει την απόσυρσή της από τη Συρία. Και αυτό προσπαθεί να το εκμεταλλευτεί για να πάρει επιπλέον παραχωρήσεις από τους Κούρδους… και να τους τιμωρήσει για συνεργασία με την Αμερική. Προσφορές υπό μελέτη και ….«λύστε το»!

dimpenews.com