Το ”Κατά Σαδδουκαίων”… και Φαρισαίων του Προκόπη Παυλόπουλου τ. Προέδρου Δημοκρατίας. Σημειολογία με συγκεκριμένους αποδέκτες. Και αιχμές: «τίθεται σε άμεση θεσμική διακινδύνευση η ίδια η κανονιστική υπόσταση του συνταγματικώς κατοχυρωμένου δικαιώματος του απορρήτου των επικοινωνιών»!

To ”Κατά Σαδδουκαίων” ήταν ένα ωραίο ποίημα του Μιχάλη Κατσαρού. Με όσα γίνονται ανάρχεψε ως κι ο Προκόπης Παυλόπουλος. Η τοποθέτηση του για υποκλοπές έχει επίσης έναν αξιοπρόσεκτο παραλληλισμό με τις νοσηρές αντιλήψεις θρησκευτικών-πολιτικών ομάδων στο αρχαίο Ισραήλ Φαρισαίων και Σαδδουκαίων /sedûqîm (2 από τα 3 κύρια ιουδαϊκά πολιτικά και θρησκευτικά κινήματα της περιόδου περ. 150 π.Χ. το άλλο οι Εσσαίοι). Τι θέλει να πει ο ποιητής; .Αιχμηρός ο τ. Πρόεδρος Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος σχετικά με το σκάνδαλο υποκλοπών αλλά και των νομοθετικών παρεμβάσεων για την ΕΥΠ.

Σε εισαγωγική του τοποθέτηση στο Συνέδριο για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Αριστόβουλου Μάνεση, που πραγματοποιήθηκε πριν από μερικές ημέρες, τόνισε ότι: «τίθεται σε άμεση θεσμική διακινδύνευση η ίδια η κανονιστική υπόσταση του συνταγματικώς κατοχυρωμένου δικαιώματος του απορρήτου των επικοινωνιών».

Ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε λόγο για σύγχρονο πολιτικό «φαρισαϊσμό» της επιχείρησης ελέγχου της νομιμότητας του Συντάγματος στο ζήτημα των υποκλοπών. Και σημείωσε: «Κατά την νομοθετική αυτή παρέμβαση επιχειρήθηκε -και εξακολουθεί να επιχειρείται- μια προσπάθεια της Εκτελεστικής Εξουσίας να ερμηνεύσει τις διατάξεις του άρθρου 19 του Συντάγματος -κατ’ εξοχήν δε τις διατάξεις περί αρμοδιοτήτων της ΑΔΑΕ- κατά τρόπο σύμφωνο με τις διατάξεις οι οποίες θεσπίσθηκαν μέσω αυτής! Με αποτέλεσμα να τίθεται σε άμεση θεσμική διακινδύνευση η ίδια η κανονιστική υπόσταση του συνταγματικώς κατοχυρωμένου δικαιώματος σχετικά με το απόρρητο των επικοινωνιών. Αυτονοήτως, και σε όλους αυτούς δίνουν την δέουσα απάντηση οι θέσεις του Αριστόβουλου Μάνεση περί των βασικών θεσμικών «συντεταγμένων» της πεμπτουσίας του ελέγχου της συνταγματικότητας των νόμων».

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Παυλόπουλος επισήμανε: «Εν κατακλείδι δε ο Αριστόβουλος Μάνεσης, μέσω των προαναφερόμενων θέσεών του ως προς το μείζον αυτό ζήτημα για την υπεράσπιση του εγγυητικού ρόλου του Συντάγματος, «απογυμνώνει» την νομική υστεροβουλία αλλά και νομική άγνοια τόσο των σύγχρονων «Σαδδουκαίων», που επιδίδονται σ’ έναν καταφώρως ανεδαφικό, οιονεί «παλαιοημερολογητικό», ερμηνευτικό «αγώνα» έναντι των διατάξεων του Συντάγματος και της εφαρμογής του στην πράξη, «αποθεώνοντας» την σημασία της γραμματικής του, σχεδόν αποκλειστικώς, ερμηνείας. Όσο και των σύγχρονων «Φαρισαίων» οι οποίοι, ακολουθώντας τα βήματα των βιβλικών «διδασκάλων» τους για την ανεπάρκεια της γραπτής «Τορά» και την ανάγκη υποκατάστασής της μέσω της προφορικής, υπερασπίζονται, κατά περίπτωση και κατά το πολιτικό δοκούν, την ρυθμιστική «ανανέωση» του Συντάγματος μέσω των διατάξεων του κοινού νόμου! Ταυτοχρόνως δε και την, αναλόγως των περιστάσεων, δήθεν ρυθμιστική «ενδυνάμωση» του ελέγχου της συνταγματικότητας των νόμων με την προσφυγή σε θεσμικώς και πολιτικώς «επιτηδευμένες» μεθόδους που καταλήγουν, υποδορίως, στην υιοθέτηση μορφών ελέγχου όχι της συνταγματικότητας των νόμων αλλά της νομιμότητας του Συντάγματος».. H ιουδαϊκή ορολογία έχει να κάνει με το ότι το Predator από ό,τι ακούσαμε είχε να κάνει με Ισραήλ;;

Που είσαι Παυλόπουλε γιατί μας το έκανες αυτό άνθρωπέ μου γιατί μας άφησες…Bέβαια όλα τελείωσαν όταν ο Νετανιάχου σε έστησε και δεν ήρθε ποτέ στο προγραμματισμένο ραντεβού όταν ήταν στην Αθήνα. φάνηκε.

ΚΑΤΑ ΣΑΔΔ0ΥΚΑΙΩΝ

Πλήθος Σαδδουκαίων

Ρωμαίων υπαλλήλων

μάντεις και αστρονόμοι

(κάποιος Βαλβίλος εξ Εφέσου)

περιστοιχίζουν τον Αυτοκράτορα.

Κραυγές απ’ τον προνάρθηκα του Ναού.

Απ’ τη φατρία των Εβιονιτών κραυγές:

Ο ψευδο-Μάρκελος να παριστάνει το Χριστό.

Διδάσκετε την επανάστασιν κατά του πρίγκιπος

Οι Χριστιανοί νάχουνε δούλους Χριστιανούς.

Η αριστοκρατία τον Ναού να εκλείψει.

Εγώ απέναντι σας ένας μάρτυρας

η θέλησή μου που καταπατήθηκε

τόσους αιώνες.

dimpenews.com