Ιταλός φιλόσοφος Giorgio Agamben γι υγειονομικό ολοκληρωτισμό: η Έκτακτη Ανάγκη αντί νόμου, η πληροφορία αντί αλήθειας, η Υγεία αντί Σωτηρίας, η Ιατρική αντί Θρησκείας, η τεχνολογία αντί πολιτικής.Μια τέτοια κοινωνία είναι νεκρή.. BINTEO

Ο διεθνούς φήμης Ιταλός φιλόσοφος Giorgio Agamben καταγγέλλει τον υγειονομικό ολοκληρωτισμό «η κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης αντί του νόμου, η πληροφορία αντί για την αλήθεια, η υγεία αντί για τη σωτηρία και η ιατρική αντί για τη θρησκεία, η τεχνολογία αντί για την πολιτική. Μια κοινωνία που έχει έναν τέτοιο οδικό χάρτη δεν είναι ζωντανή καθώς οι δυνάμεις στις οποίες βρισκόμαστε αντιμέτωποι σήμερα είναι πνευματικά νεκρές αλλά καθώς πολεμάμε μ΄έναν νεκρό αντίπαλο δεν μας είναι πια εύκολο να πολεμήσουμε μ΄έναν ζωντανό αντίπαλο. Τ΄ανθρώπινα πλάσματα δεν μπορούν να ζήσουν αν δεν ξέρουν για ποιούς λόγους και δικαιολογίες ζουν που σε κάθε εποχή πήραν τη φόρμα της θρησκείας, των μύθων, των πολιτικών ιδεολογιών, της φιλοσοφίας. Στην εποχή μας και ειδικά στις πιο πιο πλούσιες και τεχνολογικές κοινωνίες φαίνεται αυτές οι δικαιολογίες εξηγήσεις να έπεσαν.

Οι άνθρωποι βρίσκονται για α΄φορά σε ένα κλίμα καθαρά βιολογικό που είναι ανίκανοι ν΄αποδεχθούν.. Γι αυτό για να συνεχίσουμε να αισθανόμαστε κοντά ο ένας στον άλλον ( να υπάρχουμε ως κοινωνία) επινοήσαμε μια Υγειονομική Αγία Γη όπου η υγιής ζωής είναι το ιδανικό ( υπέρτατο αγαθό) και ως επαπειλούμενο υπάρχουν τιμωρίες .. Η σ΄ένα κείμενο της που τιτλοφορείται ”Η Ανθρωπότητα σε Σκοτεινούς Καιρούς” η Hannah Arendt παρουσιάζει κάτι αντίστοιχο με αυτό που ζούμε είμαστε σε εσωτερική μετανάστευση, σ΄απέλαση από τη δημόσια σφαίρα όπως οι Εβραίοι επί Γερμανίας »Ο Giorgio Agamben, νο 1 Ιταλός φιλόσοφος, επικεντρώνεται ιδιαίτερα στην ιστορία των εννοιών, ιδιαίτερα στην έννοια της βιοπολιτικής, δανεισμένη από τον Michel Foucault ( 11/11/2021 )

dimpenews.com