Το Υπ. Άμυνας Ρωσίας επιβεβαιώνει το χτύπημα στη Μακεγιέφκα κι ότι σκοτώθηκαν 63 Ρώσοι στρατιώτες! BINTEO

Υπάρχουν λεπτομέρειες για τον μαζικό θάνατο επιστρατευμένων νεοσύλλεκτων Ρώσων ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού της επαγγελματικής σχολής Νο 19 στην πόλη Μακεγιέφκα/Makeevka, στην περιοχή του Ντόνετσκ. Νεκροί δεκάδες… Aρχικά δεν υπήρχε επίσημη επιβεβαίωση από ρώσικη πλευρά. Μάχη στα ρώσικα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το αν αληθεύουν ή όχι οι πληροφορίες. Κάποιοι μιλούν για προπαγάνδα του εχθρού άλλοι συστήνουν υπομονή να δούμε επίσημη αναφορά.

Τελικά το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, πριν λίγο κατά τη διάρκεια καθημερινής ενημέρωσης, επιβεβαίωσε πληροφορίες για πυραυλική επίθεση από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στο σημείο ανάπτυξης του ρωσικού στρατού στην πόλη Makeevka στην ΛΔΔ.

Διευκρινίζεται ότι ο βομβαρδισμός έγινε από το σύστημα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης HIMARS. Ο ουκρανικός στρατός εκτόξευσε τέσσερις ρουκέτες με ισχυρή εκρηκτική κεφαλή, δύο από αυτές καταρρίφθηκαν.

Το Υπουργείο Άμυνας υποσχέθηκε να παράσχει κάθε απαραίτητη βοήθεια και υποστήριξη στις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων.

Αναλυτικά το ανακοινωθέν: ”Το καθεστώς του Κιέβου εξαπέλυσε επίθεση με έξι αμερικανικής κατασκευής πολλαπλούς εκτοξευτές ρουκετών HIMARS σε ένα προσωρινό σημείο ανάπτυξης μιας από τις μονάδες των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων κοντά στον οικισμό Makeevka στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ. Τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν δύο πυραύλους HIMARS.

Ως αποτέλεσμα της καταστροφής από τέσσερις ισχυρές εκρηκτικές κεφαλές προσωρινού σημείου ανάπτυξης, σκοτώθηκαν 63 Ρώσοι στρατιωτικοί. Όλη η απαραίτητη βοήθεια και υποστήριξη θα παρασχεθεί στους συγγενείς και φίλους των πεσόντων στρατιωτών.”

Νωρίτερα αναφέρθηκε ότι πύραυλος HIMARS έπεσε στο κτίριο την 1η Ιανουαρίου. Εκπρόσωποι της Ουκρανίας ισχυρίζονται ότι τουλάχιστον 400 στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι 300 τραυματίστηκαν.
Οι αρχές του DPR επιβεβαιώνουν το συμβάν, αλλά λένε ότι μόνο 15 τραυματίστηκαν. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν έχει σχολιάσει επίσημα τον βομβαρδισμό.
Ωστόσο, σύμφωνα με μαρτυρίες Ρώσων στρατιωτικών ανταποκριτών, υπάρχουν νεκροί και οι αριθμοί είναι μεγάλοι. Έτσι, ο ανταποκριτής της Πανρωσικής Κρατικής Εταιρείας Τηλεόρασης και Ραδιοφωνίας Αλεξάντερ Σλάντκοφ έγραψε για την πυραυλική επίθεση στη βάση των επιστρατευμένων : «Δεν ξέρω πόσοι άνθρωποι τραυματίστηκαν – δύο, τρεις σκοτώθηκαν, αν και λένε πολλά περισσότερα .”
Ο Ρώσος στρατιωτικός ειδικός Μπόρις Ροζίν έκανε λόγο για «σημαντικό αριθμό νεκρών και τραυματιών», αλλά είπε ότι ο αριθμός ήταν μικρότερος από 500.


“Σχετικά με το γέμισμα περίπου 500 νεκρών, αυτό είναι χάλια <…> οι απώλειες εκεί ήταν σημαντικές, αλλά ούτε καν κοντά στις 500”, αναφέρει ο Rozhin στο κανάλι του στο Telegram.
Όμως ο μπλόγκερ Igor Strelkov γράφει ότι η εγκατάσταση, στην οποία στεγαζόταν η μονάδα, η οποία αποτελούνταν κυρίως από κινητοποιημένα άτομα, «καταστράφηκε σχεδόν ολοκληρωτικά» γύρω στη 1 τα ξημερώματα της 1ης Ιανουαρίου.
«Ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών ανέρχεται σε πολλές εκατοντάδες (οι κατά προσέγγιση αριθμοί του 200 είναι διαθέσιμοι, αλλά δεν θα τους πω)», έγραψε ο Στρέλκοφ στο κανάλι του στο Telegram.
Αργότερα, στα κανάλια telegram των στρατιωτικών ανταποκριτών, άρχισαν να εμφανίζονται υλικά που επικρίνουν όσους διέταξαν την ανάπτυξη προσωπικού σε σημαντικό αριθμό σε ένα μέρος.
«Κάθε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει όνομα, επώνυμο, πατρώνυμο και θέση.
Για τον 10ο μήνα του πολέμου είναι επικίνδυνο και εγκληματικό να θεωρείς τον εχθρό ανόητο που δεν βλέπει τίποτα.


Η ανάπτυξη προσωπικού οπουδήποτε, σε κτίρια, αντί να τοποθετηθεί σε καταφύγια, είναι άμεση βοήθεια στον εχθρό», έγραψε ο Αντρέι Μεντβέντεφ, αντιπρόεδρος της Δούμας της πόλης της Μόσχας.
«Όπως βλέπετε, παρά τον πολύμηνο πόλεμο, δεν βγαίνουν κάποια συμπεράσματα, εξ ου και οι περιττές απώλειες, οι οποίες, αν λαμβάνονταν στοιχειώδεις προφυλάξεις σχετικά με τα θέματα διασποράς και στέγασης του προσωπικού, δεν θα μπορούσαν να έχουν συμβεί.
Η ανικανότητα και η αδυναμία αντίληψης της εμπειρίας του πολέμου συνεχίζουν να αποτελούν σοβαρό πρόβλημα», σημείωσε ο στρατιωτικός διοικητής Boris Rozhin.
Αλλά ήδη στις 2 Ιανουαρίου, υπήρξαν αναφορές ότι οι κινητοποιημένοι φέρεται να ευθύνονται για την επίθεση με πυραύλους. Έτσι στις αναρτήσεις των «στρατιωτικών» tg-καναλιών, άρχισαν να εμφανίζονται αναφορές ότι το στρατιωτικό προσωπικό χρησιμοποιούσε κινητά τηλέφωνα, το σήμα των οποίων εντόπισαν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.

“όλα παίζονται στις επικοινωνίες.. ειδικά η συσσώρευση σε ένα μέρος. Είναι πιθανώς καλύτερο όταν αυτοί είναι διασκορπισμένοι στην περιοχή παρά σε ένα σημείο”, έγραψε ο μπλόγκερ Μπεζσονόφ.
Ωστόσο, δεν συμφωνούν όλοι με αυτήν την εκδοχή.
“Μην μου πείτε μόνο για χτυπήματα σε ένα σύμπλεγμα σημάτων. Εάν αυτό είναι το Echelon, τότε ακούν οποιεσδήποτε συνομιλίες, ανεξάρτητα από τον χειριστή. Και αξιολογούν τον στόχο με βάση το περιεχόμενο αυτών των συνομιλιών. Επιπλέον πρόσθετες υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης της μυστικής Αλλά κρεμάστε τα πάντα στους ίδιους τους νεκρούς, φυσικά, είναι πιο εύκολο», γράφει ο στρατιωτικός ανταποκριτής Alexander Kots.

Στρατιωτικοί ανταποκριτές άρχισαν να επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες για το τερατώδες γεγονός στο Makeevka. Makeevka: υπάρχουν αναφορές ότι οι ίδιοι οι στρατιωτικοί ευθύνονται για τον θάνατό τους. Ο αριθμός των νεκρών ποικίλλει.Στο κτήριο της τοπικής επαγγελματικής σχολής, στρατιωτικό προσωπικό ήταν εγκατεστημένο, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, στρατιώτες Ρώσοι από την επιστράτευση. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, κυριολεκτικά τα μεσάνυχτα, δέχτηκε ένα τεράστιο πλήγμα η επαγγελματική σχολή από αμερικανικό HIMARS. Υπήρξαν νεκροί και τραυματίες, ο ακριβής αριθμός είναι ακόμη άγνωστος. Το ίδιο το κτίριο υπέστη σοβαρές ζημιές, ενώ το γεγονός ότι βρισκόταν το προσωπικό της μονάδας προκάλεσε μαζική κριτική από στρατιωτικούς ανταποκριτές και ειδικούς. Ένα αντικείμενο που είναι ακατάλληλο για την ασφαλή παρουσία των στρατιωτικών σε αυτό, μη εξοπλισμένο με καταφύγια, είναι εύκολος στόχος για έναν εχθρό που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την τοποθεσία. Η απόφαση για αποστολή στρατιωτών εκεί αξιολογείται από αρκετούς ειδικούς ως έγκλημα.

Δεν ξέρω πόσοι τραυματίστηκαν – δύο, τρεις σκοτώθηκαν, αν και λένε πολλά περισσότερα … Δεν υπάρχει διαφορά, τραγωδία, σε κάθε περίπτωση. Λοιπόν, γιατί; Και εδώ τίθενται τα ερωτήματα: πού βρίσκονται οι υπηρεσίες που εμπλέκονται στην ανάπτυξη του προσωπικού; Στη χώρα μας, τα πυρομαχικά μερικές φορές ξεφορτώνονται οπουδήποτε και αποθηκεύονται “. κάτω από ένα μουσαμά». Και οι άνθρωποι είναι πιο σημαντικοί από τα πυρομαχικά.

Παλαιότερα, ο λόγος για το χτύπημα των HIMARS ήταν η χρήση κινητών τηλεφώνων με ρωσικές κάρτες από το αφιχθέν στρατιωτικό προσωπικό. Ο εχθρός, χρησιμοποιώντας το αναγνωριστικό συγκρότημα «ΕΧΕΛΩΝ», καθιέρωσε τη δραστηριότητα των κυψελωτών επικοινωνιών και τον εντοπισμό τους.

Πηγές αναφέρουν 78 νεκρούς και 136 τραυματίες ως αποτέλεσμα επίθεσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σε κτίριο επαγγελματικής σχολής στην Makeevka.

Τα στοιχεία δεν είναι οριστικά και θα αυξηθούν, αφού δεν έχουν ανασυρθεί όλα από τα ερείπια. Η κύρια ζημιά στο κτίριο προκλήθηκε από την έκρηξη των πυρομαχικών σε αυτό και 5 τόνων καυσίμου ντίζελ. Αναφέρεται επίσης για καταστροφή 9 τεθωρακισμένων.

Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, το GUR της Ουκρανίας συμμετείχε στον συντονισμό της απεργίας. Η προσαρμογή πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια πυροβολητών από τους κατοίκους της περιοχής.

Οι πληροφορίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα.

dimpenews.com