Πως αντιδρούν οι ΗΠΑ στο ρωσοτουρκικό σχέδιο στη Β Συρία..

Δεν φαίνεται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής είναι μέχρι στιγμής ικανοποιημένες με τα αποτελέσματα των κυρώσεων κατά του συριακού κράτους και με τις μεθόδους πολιορκίας του συριακού λαού και λεηλασίας των στρατηγικών φυσικών πόρων της χώρας, όπως το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, το σιτάρι και το βαμβάκι. , της οποίας η ανατολική Συρία, τμήματα της οποίας καταλαμβάνονται από τις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις, θεωρείται δεξαμενή. Σε αυτήν την περιοχή, η Ουάσιγκτον υποστηρίζει κουρδικές αυτονομιστικές ομάδες που κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να εξασφαλίσουν ότι κανένας από αυτούς τους πόρους δεν θα φτάσει στο εσωτερικό της Συρίας. Καθώς ο συριακός λαός βιώνει τη χειρότερη και πιο δύσκολη ανθρωπιστική καταστροφή που γνώρισε η χώρα στη σύγχρονη ιστορία, λόγω των πολιτικών και της πειρατείας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, και στερείται τα πιο βασικά δικαιώματά του σε τροφή, θέρμανση, φάρμακα και μετακίνηση , ο «Δημοκρατικός» Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επινοεί έναν νέο τρόπο για να σκοτώσει Σύριους, σε ένα σενάριο που θυμίζει στον κόσμο που παρακολουθεί, και σιωπά ένοχα σε ένα ανάλογο έγκλημα των ΗΠΑ αυτό στο Ιράκ..

Η εποχή στο Ιράκ τη δεκαετία του ’90 του περασμένου αιώνα, όταν η ασφυκτική. Ο αμερικανικός αποκλεισμός στοίχισε τη ζωή σε εκατομμύρια Ιρακινούς και μετέτρεψε τη συντριπτική τους πλειονότητα σε φτωχούς ανθρώπους, αφού τους στέρησε τη διάθεση του πλούτου και των εθνικών τους κερδών. Αυτό που είναι νέο εδώ στο μέτωπο ΗΠΑ-Συρίας είναι η συμπερίληψη από την κυβέρνηση Τζο Μπάιντεν στο νέο προϋπολογισμό «Αμυνας των ΗΠΑ» για το έτος 2023, τον οποίο υπέγραψε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ πριν από λίγες ημέρες, ενός καινοτόμου νόμου με τίτλο «Καταπολέμηση του Captagon »,που στρέφεται ειδικά κατά της Συρίας και οι διατεινόμενοι στόχοι του είναι η καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών στη Συρία, την περιοχή και το εξωτερικό, ενώ στην πραγματικότητα στοχεύει συγκεκριμένα τα εδάφη υπό τον έλεγχο του συριακού κράτους. Ο Μπάιντεν συμπεριέλαβε το νομικό του έγγραφο σε μια επιστολή που απευθυνόταν στο Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το Υπουργείο Οικονομικών, την Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών, την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, τους θεσμούς της αμερικανικής διοίκησης και τους επικεφαλής των σχετικών ομοσπονδιακών υπηρεσιών, ζητώντας να παρουσιαστεί γραπτή στρατηγική στις αρμόδιες επιτροπές του Κογκρέσου «για να εξαρθρωθεί η παραγωγή και διακίνηση ναρκωτικών» και τα δίκτυα που συνδέονται με το συριακό κράτος», όπως ισχυρίστηκε, με την προϋπόθεση ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί εντός 180 ημερών από την ημερομηνία το υπέγραψε ο πρόεδρος.

Δεν κοιτάει καλύτερα να εξαλείψει τα πάσης φύσης ναρκωτικά και ψυχότροπα στη χώρα του Μέκκα των drugs ο Μπάιντεν;

Και δεδομένου ότι δεν υπάρχουν ασφαλώς δίκτυα αυτού του είδους που να συνδέονται με το συριακό κράτος εκεί, και σε μια εποχή που αυτό το κράτος φέρει το βάρος της καταπολέμησης των δικτύων λαθρεμπορίου ναρκωτικών και άλλων μόνο και χωρίς τη βοήθεια περιφερειακών και ευρωπαϊκών χωρών, η πρόθεση των Η.Π.Α. είναι με αυτό το νόμο ξεκάθαρα να επιβάλει ασφυκτικές κυρώσεις στις συριακές φαρμακευτικές βιομηχανίες. , και να στερήσει τις εγχώριες φαρμακευτικές εταιρείες από την εισαγωγή υλικών που προορίζονται για την παραγωγή φαρμάκων, ειδικά θεραπείες για τον καρκίνο και τις ανίατες ασθένειες ενώ οι Σύροι ασθενείς δυσκολεύονται επί του παρόντος να εξασφαλίσουν τα φάρμακά τους. καθώς σχεδόν λείπουν από την αγορά φαρμάκων λόγω του αποκλεισμού, πέραν της αδυναμίας ασφάλισης ιατροτεχνολογικών προϊόντων και ανταλλακτικών. Μετάβαση σε νοσοκομεία των οποίων η κατάσταση επιδεινώνεται για τον ίδιο λόγο.

Έτσι, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής αποφάσισαν ξεκάθαρα και ρητά να καταδικάσουν μέχρι θανάτου κάθε Σύρο πολίτη ή έως ότου όλοι οι Σύροι σηκώσουν τη λευκή σημαία μπροστά στον αιμοδιψή Γιάνκη και για τη «Δημοκρατία» που μπορεί να έρθει μόνο με τη συντριβή των οστών των φτωχών σε αυτόν τον πλανήτη. Σε συνδυασμό με την ανακοίνωσή της για την «πέμπτη φάση» των κυρώσεων των ΗΠΑ κατά του συριακού λαού, η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, η οποία δεν έχει ακόμη αναπτύξει κανένα σαφές γραπτό σχέδιο ή στόχους για το στρατιωτικό της έργο στη Συρία και το μέλλον της κατοχής της εδάφη, αποφάσισε να αναβιώσει το κίνημα των δυνάμεων κατοχής του αφού μια περίοδος σύγχυσης μπέρδεψε τους ίδιους τους Αμερικανούς ερευνητές. Η Ουάσιγκτον εκμεταλλεύτηκε την περίοδο ηρεμίας που παρείχε η Άγκυρα πριν ξεκινήσει μια υποτιθέμενη στρατιωτική επιχείρηση κατά των Κούρδων στο βόρειο και ανατολικό τμήμα της Συρίας, μετά τις συνομιλίες ΗΠΑ-Τουρκίας αφενός και ρωσοτουρκικών συνομιλιών από την άλλη. Οδήγησε την Άγκυρα να λάβει «προθεσμία» να εφαρμόσει τους όρους της στους Κούρδους χωρίς μια συνολική στρατιωτική επιχείρηση. Ως εκ τούτου, οι αμερικανικές δυνάμεις εργάστηκαν για να επαναλάβουν τις κοινές τους περιπολίες με τους «SDF», αφού οι τελευταίοι διαμαρτυρήθηκαν και απέφυγαν να διεξάγουν τις περιπολίες με το πρόσχημα της προετοιμασίας για απόκρουση της τουρκικής επίθεσης και την αδυναμία «καταπολέμησης του ISIS».Την ίδια στιγμή, είναι το πρόσχημα που έδωσε η Ουάσιγκτον προς την Άγκυρα και τις κυβερνήσεις των δυτικών χωρών. Οι ηγέτες των αμερικανικών δυνάμεων έχουν εντείνει τις συναντήσεις τους με τους ηγέτες των «SDF» τις τελευταίες ημέρες, προσπαθώντας να τους παροτρύνουν να μείνουν σταθεροί και να είναι σίγουροι για την αμερικανική και διεθνή υποστήριξη, καθώς ο διοικητής των «δυνάμεων του διεθνούς συνασπισμού στο Ιράκ και Συρία» ο στρατηγός Μάθιου ΜακΦάρλεϊν και ο διοικητής της αίθουσας κοινών επιχειρήσεων στον συνασπισμό, στρατηγός Κλοντ Τούντορ, ο αρχιστράτηγος συναντήθηκαν με τις «Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις» (QSD) Μαζλούμ Άμπντι την περασμένη Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου, και η Ουάσιγκτον ενίσχυσε αυτές τις υποσχέσεις με νέες στρατιωτικές κινήσεις που θα κάνει για να αποδείξει την αποφασιστικότητά της να παραμείνει στην περιοχή.

Μέσω αυτού του βήματος, η Ουάσιγκτον στοχεύει πρώτα να εμποδίσει την προέλαση των συριακών δυνάμεων και των Ρώσων και Ιρανών συμμάχων τους προς τα ανατολικά, καθώς και να εμποδίσει κάθε ρωσική προσπάθεια για εποικισμούς μεταξύ Δαμασκού και Άγκυρας που θα επιβάλλονταν στους Κούρδους από δύναμη, και τους ωθούν να παραδώσουν τις θέσεις τους στον συριακό στρατό. Η Ουάσιγκτον επιδιώκει επίσης να τοποθετήσει αυτούς τους Σύρους Άραβες μαχητές μπροστά στους πρώην συναδέλφους τους στις ομάδες που κατακερματίστηκαν από τον «Ελεύθερο Στρατό» και τα υπόλοιπα στρατιωτικά ονόματα που υπήρχαν τα πρώτα χρόνια του πολέμου, τα οποία η Ουάσιγκτον πιστεύει ότι μπορεί να ικανοποιήσει την Άγκυρα. Στην πραγματικότητα, η κατάσταση θα παραμείνει ως έχει, καθώς το “Qasd” θα παραμείνει αυτό που οδηγεί τη συνοδεία της αμερικανικής κατοχής και λεηλασίας στην ανατολική Συρία, και ο Alloush και οι άνδρες του θα είναι μόνο ένα μέτωπο των «συριακών αραβικών» δυνάμεων για την αποκατάσταση της αμερικανικής επιρροής στη Ράκα και στις περιοχές επαφής με τον συριακό στρατό και τους συμμάχους του. Μια κίνηση που τοποθετήθηκε έναντι της Άγκυρας για να εγκαταλείψει το σχέδιό της εναντίον των Κούρδων, έστω και για λίγο. Από αυτή την άποψη, πληροφορίες που ελήφθησαν από την ανατολική Συρία δείχνουν ότι οι αμερικανικές δυνάμεις κατοχής σκοπεύουν να αποκαταστήσουν μια βάση για αυτούς στο πρώην αρχηγείο των δυνάμεων της Συριακής «17ης Μεραρχίας» και να φέρουν αμερικανικές στρατιωτικές ενισχύσεις στο Κυβερνείο της Ράκα. Όλες αυτές οι νέες αμερικανικές κινήσεις και διευθετήσεις αποδεικνύουν την πρόθεση της κυβέρνησης Μπάιντεν να διατηρήσει τις δυνάμεις της στο συριακό έδαφος, ακόμη και να προετοιμαστεί για μια μακροχρόνια κατοχή, καθώς ήδη επεκτείνει τις στρατιωτικές της βάσεις σε όλη την ανατολή τον τελευταίο καιρό και φέρνει σε υλικοτεχνικά μηχανήματα, εξοπλισμό και στρατιώτες σε σημεία κοντά στα σημεία του στρατού.

Η Συρία θέλει πρακτική εμπλοκή στο πεδίο που θα μπορούσε να αναζωπυρωθεί ανά πάσα στιγμή και να επιβληθεί ως κύριος παίκτης εξισορροπεί την παρουσία της στρατιωτικής και ασφάλειας με τη ρωσική παρουσία. Η κυβέρνηση Μπάιντεν πιστεύει ότι μπορεί τώρα να επωφεληθεί και να ενισχύσει την παρουσία της στη Β Συρία υπό το φως της ενασχόλησης της Μόσχας με τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις στην Ουκρανία.Πιστεύει επίσης ότι η ενίσχυση της επιρροής της και του στρατιωτικού της ρόλου και της ασφάλειας στα ανατολικά και ειδικότερα στη Ράκα θα ωθήσει την Άγκυρα να κάνει νέους υπολογισμούς που περιλαμβάνουν πιθανότητα να αντιμετωπίσουν τους Αμερικανούς κατά τη διεξαγωγή μιας στρατιωτικής επιχείρησης, την οποία η Ουάσιγκτον πιστεύει ότι η Άγκυρα δεν θα το κάνει σε τέτοιες συνθήκες πεδίου, ασφάλειας και πολιτικής. Παρά τη νέα αυτή αμερικανική δραστηριότητα που φαίνεται σίγουρη, οι στρατιωτικές δυνατότητες και οι δυνατότητες ασφαλείας της Ουάσιγκτον στην ανατολική Συρία δεν της επιτρέπουν να προχωρήσει μακριά στα σχέδιά της, καθώς, με τον εξοπλισμό, τους αριθμούς και τις στρατιωτικές και πολιτικές συνθήκες στην περιοχή, δεν θα μπορέσει για να εξισορροπήσει τη στρατιωτική παρουσία του συριακού στρατού, των συμμάχων της Ρωσίας και του Ιράν, και του λαικών σιίτικων πολιτοφυλακών του Ιράκ μαζί. κατεύθυνση προς την οποία πνέουν οι άνεμοι του ενδιαφέροντός του. Έτσι, δεν αναμένεται ότι αυτές οι νέες ρυθμίσεις και κινήσεις των ΗΠΑ θα φτάσουν σε σημεία πέρα ​​από τις προηγούμενες ρυθμίσεις τους. Και σε περίπτωση που ξεσπάσει φωτιά στα βόρεια και ανατολικά πεδία, η Ουάσιγκτον θα είναι η πιο αδύναμη από τις μάχιμες δυνάμεις στρατιωτικά, και ακόμη πιο αδύναμη κι από το ίδιο αυτό το «SDF».

dimpenews.com