Ο ρώσικος στρατός απελευθέρωσε και τον οικισμό Bakhmutskoye κοντά στο Soledar. Σφίγγει ο κλοιός για τους εναπομείναντες Ουκρανούς..

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας απελευθέρωσαν τον οικισμό Bakhmutskoye προς την κατεύθυνση του Soledar. Αυτό αναφέρθηκε στο Αρχηγείο της Εδαφικής Άμυνας του DPR, αναφέρει ο ανταποκριτής του Donbass Today. Η Ρωσία εδραιώνεται στην κρίσιμη περιοχή.

«Από τις 9 Ιανουαρίου 2023, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας απελευθέρωσαν το Bakhmutskoye στο έδαφος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ», ανέφερε το αρχηγείο.

Νωρίτερα, αναφέραμε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της RF κατάφεραν να προχωρήσουν στο κέντρο του Soledar όπου διεξ΄γονται σφοδρές μάχες.

Ο διοικητής της 61ης ταξιαρχίας Ουκρανίας διατάζει τα στρατεύματά του να αποσυρθούν από το Soledar.(Αλλά υπάρχουν ακόμα άλλες μονάδες στην περιοχή)

Δεν νομίζω ότι η AFU θα εγκαταλείψει εύκολα την Περιοχή Αλατωρυχείου εκεί το πάνε για Azovstal με τη γνωστή όμως κατάληξη.

Προφανώς οι συγκρούσεις συνεχίζονται κοντά στην οδό Καρπόνσκοβο. Μοιάζει σαν το PMCWagner να παρουσιάζει μετά το κέντρο της πόλης Soledar

dimpenews.com