Τριμερής στη Βηθλεέμ. Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ’, ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς και η Ορθόδοξη Πριγκίπισσα της Ιορδανίας Maryam Ghazi! ΦΩΤΟ

Η Ορθοδοξία έχει βαθιές ρίζες στην Ανατολή είναι η κοιτίδα της και έχει και πολλά .. νέα βλαστάρια..Μια συνάντηση με μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. Ο Πατριάρχης Θεόφιλος Γ’, ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς και η Ορθόδοξη Πριγκίπισσα της Ιορδανίας Maryam Ghazi σύζυγος του Πρίγκιπα Ghazi bin Muhammad που είναι ο κύριος σύμβουλος του βασιλιά Αμπντάλα Β’ Ιορδανίας για θρησκευτικές και πολιτιστικές υποθέσεις και ειδικός απεσταλμένος του βασιλιά και διετέλεσε κι αντιβασιλιάς. Η Ορθόδοξη Πριγκίπισσα Maryam εκπροσώπησε τον βασιλιά Αμπντάλα Β’ στη νυχτερινή θ. Λειτουργία Χριστουγέννων που έγινε στη Βασιλική της Γέννησης στην Βηθλεέμ που ανήκει στην Παλαιστινιακή Αρχή και επίσης παρακάθησε σ’ επίσημο Χριστουγεννιάτικο δείπνο στην Ελληνική Ορθόδοξη Μονή που τέλεσε ο Μητροπολίτης Βενέδικτος .Στη Θ. Λειτουργία παραβρέθηκε κι ο Μαχμούντ Αμπάς όσο και στο δείπνο.

Η Μαριάμ (Πριγκίπισσα του Turnovo), νύφη του τ.Βούλγαρου βασιλιά Συμεών Β’, έγινε πριγκίπισσα της Ιορδανίας πρόσφατα όταν παντρεύθηκε τον καλό της το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022. Η πριγκίπισσα Μαριάμ είναι η πρώην νύφη του τ. βασιλιά Συμεών Β’ Βουλγαρίας. Ήταν παντρεμένη με τον πρίγκιπα Kardam Turnovski που σκοτώθηκε στη Μαδρίτη σ΄ αυτοκινητιστικό αν και κατέληξε αφού παρέμεινε σε κώμα για 7 χρόνια. Η Maryam διατήρησε την ορθόδοξη πίστη της, παρά τη μουσουλμανική πίστη του νέου συζύγου της..

dimpenews.com