Ο Μέγας Αρχιεπίσκοπος Μακάριος στο μνημειώδες διάγγελμά του μετά την απόπειρα δολοφονίας του από την Αμερικανοκίνητη Χούντα των Αθηνών: Ελληνοκυπριακέ λαέ. Είμαι ο Μακάριος. Ελληνικέ λαέ της Κύπρου, η χούντα αποφάσισε να καταστρέψει την Κύπρο, να τη διχοτομήσει..! ΒΙΝΤΕΟ

Οι πραξικοπηματίες διέδιδαν πως ο Μακάριος είναι νεκρός. Ο Μακάριος όμως τους διέψευσε μέσω διαγγέλματος 15 Ιουλίου 1974 από ραδιοφωνικό σταθμό όπου διέδιδε τη σωτηρία του.

«Ελληνοκυπριακέ λαέ. Η φωνή, που ακούτε, σάς είναι γνωστή. Γνωρίζετε ποιος σάς ομιλεί. Είμαι ο Μακάριος. Είμαι αυτός, που εκλέξατε αρχηγό σας.  Το πραξικόπημα της χούντας απέτυχε. Ήμουν ο στόχος. Και όσο είμαι ζωντανός, η χούντα στην Κύπρο δεν θα περάσει. Ο λαός της Κύπρου δεν ανέχεται πραξικοπήματα και δικτάτορες.  Μην υπακούετε καμία οδηγία ή διαταγές που μεταδίδει η χούντα από το σταθμό αυτό. Ελληνικέ λαέ της Κύπρου, η χούντα αποφάσισε να καταστρέψει την Κύπρο, να τη διχοτομήσει, αλλά δεν θα το επιτύχει. Αντισταθείτε στη χούντα με κάθε τρόπο. Μη φοβάστε, δείξτε καθαρά τη θέση σας και την απόφασή σας να αντισταθείτε, να πολεμήσετε. Ο αγώνας είναι ιερός και η νίκη είναι δική μας. Ζήτω η ελευθερία, ζήτω ο ελληνοκυπριακός λαός, ζήτω το έθνος».

Μακάριος: «Ας με δολοφονούσαν, θα γλιτώναμε την εισβολή». Και αναρωτήθηκε: «Είναι στα καλά τους αυτοί οι άνθρωποι; Θα έχουμε νέο 1922 με αυτούς», είπε.

H Kύπρος βγάζει ηγέτες να μην κιοτέψουν να μην σιγήσουν απέναντι σε καμιά εξουσία πρόσκαιρη να σηκώσουν το φρόνημα να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων ο λαός θέλει ηγέτη θέλει κουβέντες καθαρές……

Οι διαχρονικοί εχθροί του ελληνισμού είναι οι σημερινοί σύμμαχοί μας.. καταλαβαίνετε για που οδεύουμε….

dimpenews.com