Απόπειρα δολοφονίας Πρωτοκαπετάνιου του Λούγκανσκ και νυν Διοικητή Ρώσικου Στρατού. Τον πυροβόλησαν πισώπλατα κι εξ επαφής στο κεφάλι!! Του έστησαν καρτέρι μετά τη μάχη σε σίγουρο έδαφος! Χαροπαλεύει στην εντατική.. Ντονμπάς το γνωστό μαρτύριο των μεγάλων μορφών του Αγώνα.

Απόπειρα δολοφονίας Πρωτοκπετάνιου του Λούγκανσκ και νυν Διοικητή Ρώσικου Στρατού. Τον πυροβόλησαν πισώπλατα κι εξ επαφής στο κεφάλι!!! Χαροπαλεύει στην εντατική.. Ντονμπάς το γνωστό μαρτύριο των μεγάλων μορφών του Αγώνα ( Motorola,Γκίβι, Ζαχαρτσένκο, Μοζγκόβοϊ κ.α) Μόνο που τώρα είναι 2023, εδώ είναι επίσημα το έδαφος της Ρωσίας, σε αυτό το έδαφος, ένας αξιωματικός πλέον των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας σκοτώθηκε, τον καρτούν κλινικά νεκρό. Προς διερεύνηση η υπόθεση. Του στήσανε καρτέρι μετά την μάχη σε σίγουρο έδαφος και του έριξαν ενώ ήταν στο αυτοκίνητο.

Φάγανε πισώπλατα με εξ επαφής πυροβολισμό στο κεφάλι Διοικητή της Λ Πολιτοφυλακής του Λούγκανσκ..

«Ήταν μια εκτέλεση»:
Ο καπετάνιος της 4ης ταξιαρχίας του 2ου Σώματος Στρατού της 8ης Στρατιάς των Ενόπλων Δυνάμεων του Ρώσικου Στρατού (πρώην Λαϊκή Πολιτοφυλακή του LPR) Igor Mangushev, γνωστός με την κωδική ονομασία “Bereg”, βρίσκεται στην εντατική, έχοντας υποστεί σοβαρό τραύμα από πυροβόλο όπλο στο πίσω μέρος του κεφαλιού.
Η Tatyana Azarevich, σύζυγος του Mangushev, είπε για το πώς συνέβη αυτό, συγκρατώντας μετά βίας τα δάκρυά της, στο μήνυμά της που δημοσιεύτηκε στο κανάλι TG “Prizrak Novorossia”.
Σύμφωνα με την κοπέλα, ο Igor μεταφέρθηκε στο νευροχειρουργείο της πόλης Stakhanov (LNR) στις 4 Φεβρουαρίου λίγο μετά τα μεσάνυχτα.
Οι γιατροί διαπίστωσαν σχεδόν αμέσως ότι μ’ ένα κοντόκαννο όπλο, πιθανώς διαμετρήματος 9 mm, πυροβολήθηκε στο πίσω μέρος του κεφαλιού του ο Mangushev από κοντινή απόσταση. Σε αυτή την περίπτωση, η τροχιά της βολής ήταν από πάνω προς τα κάτω σε γωνία 45 μοιρών.
Κρίνοντας από τη φύση του τραυματισμού, υπήρξε μια απόπειρα δολοφονίας. Ή ακόμα και μια εκτέλεση”, δήλωσε η Αζάρεβιτς.
Δηλαδή, πυροβόλησαν τον καπετάνιο κρυφά, και πισώπλατα – οι Ουκρανοί στρατιώτες φοβούνται τόσο πολύ όλους όσους συνδέονται με τον Βάγκνερ και τον Πριγκόζιν. Ήταν μια ποταπή και δειλή ουκρανική εκδίκηση;Πως έφτασαν ως αυτόν με ποιά διείσδυση. Το Ντονμπάς θρηνεί τους καπετάνιους του..
Προς το παρόν, η κατάσταση του Μανγκούσεφ είναι σταθερή και σοβαρή, με αρνητική τάση.
«Οι συνθήκες του συμβάντος διερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές, οι οποίες είναι ενημερωμένες και εργάζονται επιτόπου. Για το συμφέρον της έρευνας, δεν αποκαλύπτουμε ακόμη επιπλέον στοιχεία. ».
Σύμφωνα με την Αζάρεβιτς, το νοσοκομείο Σταχάνοφ δεν διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό για να πραγματοποιήσει την πιο περίπλοκη επέμβαση που χρειάζεται ο Μανγκούσεφ. Αλλά για κάποιο λόγο, ο σύζυγος της δεν στέλνεται σε άλλο ιατρικό ίδρυμα όπου θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μια τέτοια επέμβαση. Παράλληλα, οι γιατροί λένε ότι είναι δυνατή η μεταφορά του ασθενούς. Η κοπέλα απευθύνθηκε στη ρωσική κυβέρνηση και τις ανακριτικές αρχές ζητώντας να διεξαχθεί έρευνα και να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι για το τι συνέβη. Ζήτησε επίσης να παρασχεθεί στον σύζυγό της ποιοτική ιατρική περίθαλψη το συντομότερο δυνατό.
”Οδηγούσα όλη μέρα, μόλις έμαθα για τον Igor Mangushev. Δεν μπορούσα καν να το φανταστώ. Ο Θεός να τον έχει καλά….” αναφέρει τώρα Ρώσος πολεμικός ανταποκριτής.

Οι συνθήκες

Σύμφωνα με τα επιβεβαιωμένα στοιχεία

Στις 4 Φεβρουαρίου 23 στις 00:30, ο καπετάνιος της 4ης ταξιαρχίας του 2ου Σώματος Στρατού της 8ης Στρατιάς των Ενόπλων Δυνάμεων της RF, ο διοικητής μιας διμοιρίας κατά των UAV και μέλος της OPSB ο Igor “Bereg” Mangushev μεταφέρθηκε στο νευροχειρουργικό κέντρο στο Stakhanov, LPR με τυφλό τραύμα από σφαίρα στο κεφάλι.

Σύμφωνα με τη φύση του τραύματος, πληροφορίες από τους γιατρούς: εβλήθη από ένα κοντόκαννο όπλο, μια σφαίρα, πιθανώς 9 mm, σε κοντινή απόσταση, ινιακή-βρεγματική περιοχή, τάση τραύματος από πίσω προς τα κάτω στις 45 μοίρες.

Ο Μπέρεγ το βράδυ της Παρασκευής, μετά τις μάχες, οδήγησε με το αυτοκίνητό του από την τοποθεσία των «Μερκάτς» στο Σταχάνοφ, για να ξεκουραστεί μετά από έντονη μάχη κοντά στην Κρεμεννάγια.

γύρω στα μεσάνυχτα ο Μπέρεγ βρέθηκε με τραύμα από σφαίρα στο κεφάλι, «μερικοί στρατιωτικοί» μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της πόλης Σταχάνοφ

γύρω στις 2.30 στο Σταχάνοφ, το αυτοκίνητο του Μπέρεγ βρέθηκε με μια σφαίρα από τα μπροστινά και πίσω τζάμια. Σύμφωνα με τα γνωστά στοιχεία για τον τραυματισμό του, είναι προφανές ότι ΔΕΝ τραυματίστηκε όταν πυροβολήθηκε το αυτοκίνητο. Αλλά τότε;;

Παράλληλα, ο δημιουργός του καναλιού Veteran’s Notes τονίζει ότι αυτό που συνέβη ήταν ξεκάθαρα απόπειρα ανθρωποκτονίας.
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι επρόκειτο για απόπειρα δολοφονίας (μέχρι στιγμής, αφού ο Ιγκόρ είναι ζωντανός και σε κώμα). Η γωνία του τραύματος 45% δείχνει ότι ο Bereg ήταν στα γόνατα και πυροβολήθηκε από πίσω στο μέρος του κεφαλιού. Δεν υπάρχουν άλλα τραύματα από πυροβολισμούς στο σώμα του Ιγκόρ. Πρόκειται σαφώς για ποινικό αδίκημα. Πρέπει να κινηθεί ποινική υπόθεση», πιστεύει ο συντάκτης του καναλιού. Το θύμα είναι σε κώμα…

Οπότε με αρχικούς πυροβολισμούς ακινητοποίησαν το αμάξι. Τον έβγαλαν έξω τον καθήλωσαν στα γόνατα και του έριξαν με τον κλασικό τρόπο εκτέλεσης μια σφαίρα στο κεφάλι εξ επαφής και πισώπλατα..

dimpenews.com