Όλοι φεύγουν πριν έρθουν οι Ρώσοι. Παραίτηση ή απόλυση και του Υπουργού Άμυνας Ουκρανίας!!!

Εν όψει της αναμενόμενης κατάρρευσης οι παραιτήσεις συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό στην Ουκρανία. Πιάνουν γωνίες…Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Oleksii Reznikov πιθανότατα θα απολυθεί από την υπουργική του θέση την επόμενη εβδομάδα αναφέρει η oυκρανική Pravda..Απομάκρυνση ή παραίτηση; Ο επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας(GUR) ο Kirill Budanov, ενδέχεται να αντικαταστήσει τον Oleksii Reznikov στη θέση του υπουργού Άμυνας της χώρας σύμφωνα με την εφημερίδα.

Xαοτικό το τοπίο στο καθεστώς. Από τη μια μαζικές εκκαθαρίσεις με πρόσχημα τη διαφθορά κι από την άλλη συνεχείς παραιτήσεις αξιωματούχων που αποστασιοποιούνται από την επερχόμενη ήττα. ήταν κι αυτή η συντριβή ελικοπτέρου μέσα στο Κίεβο που συμπαρέσυρε το θάνατο τον Υπουργό Εσωτερικών τον Υφυπουργό κι όλο το επιτελείο του ευαίσθητου υπουργείου που απέδειξε ότι η πρωτεύουσα είναι ανοχύρωτη κι επιτάχυνε τις φυγόκεντρες τάσεις των στελεχών.

Ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Oleksey Reznikov ανακοίνωσε την Κυριακή ότι “οι έλεγχοι για τις συμβάσεις προμηθειών βρίσκονται σε εξέλιξη μετά από σκάνδαλα διαφθοράς”, αλλά αρνήθηκε να επιβεβαιώσει πληροφορίες ότι ενδέχεται να αναγκαστεί να παραιτηθεί σύντομα.
«Υπάρχει μόνο ένα άτομο, ο Πρόεδρος Volodymyr Zelensky, που αποφασίζει αν θα παραμείνω υπουργός Άμυνας ή όχι», είπε ο Ρεζνίκοφ σε δηλώσεις Τύπου.
Και ο ιστότοπος “Ukrainská Pravda” είχε αναφέρει, επικαλούμενος άγνωστες πηγές, ότι “ο Reznikov θα αντικατασταθεί την επόμενη εβδομάδα από τον Kirillo Budanov, επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών” και ότι “ο Reznikov, που σπούδασε νομικά, μπορεί να διοριστεί υπουργός Δικαιοσύνης”. σύμφωνα με το site.
Ο Ρέζνικοφ θεωρείται ένα από τα πιο διάσημα πρόσωπα κατά τη διάρκεια αυτού του πολέμου και διορίστηκε Υπουργός Άμυνας τον Νοέμβριο του 2021 και επέβλεψε τις ένοπλες δυνάμεις σε όλη την περίοδο της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, η οποία ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου 2022.
Ομοίως, ο Ρέζνικοφ βοήθησε στην εξασφάλιση δυτικών όπλων για την υποστήριξη των ουκρανικών δυνάμεων, αλλά σκάνδαλα διαφθοράς έπληξαν πρόσφατα το υπουργείο του και αξιωματούχοι της άμυνας ήταν μεταξύ δέκα προσωπικοτήτων που αναγκάστηκαν να παραιτηθούν τον περασμένο μήνα, στη μεγαλύτερη πολιτική αλλαγή στην Ουκρανία από την έναρξη της ρωσικής στρατιωτική επιχείρηση.

Ο Βιάτσεσλαβ Σαποβάλοφ, αναπληρωτής του Ρέζνικοφ, ο οποίος εργαζόταν για την παροχή υλικοτεχνικής υποστήριξης στον στρατό, παραιτήθηκε αφού το Υπουργείο Άμυνας κατηγορήθηκε ότι υπέγραψε συμβόλαια τροφίμων σε τιμές δύο έως τρεις φορές υψηλότερες από τις τρέχουσες τιμές των βασικών ειδών διατροφής.

Νωρίτερα σήμερα, ο Yaroslav Zheleznyak, βουλευτής στο ουκρανικό κοινοβούλιο του κόμματος Golos, αποκάλυψε πιθανές αλλαγές στην ουκρανική αρχή, οι οποίες θα επηρεάσουν αρκετά βασικά υπουργεία, όπως το Υπουργείο Άμυνας και άλλα.
Ο Zheleznyak είπε, «Ο επικεφαλής της ουκρανικής υπηρεσίας πληροφοριών, Kirill Budanov, θα μπορούσε να είναι η εναλλακτική λύση στον υπουργό Άμυνας Alexei Reznikov», σημειώνοντας ότι «ο Budanov θα ήταν μια καλή εναλλακτική στη θέση του Υπουργού Άμυνας για τις ικανότητές του και τη δέσμευσή του στα καθήκοντά του».
Το Σάββατο, ο Ζελένσκι αφαίρεσε την ουκρανική υπηκοότητα από πολλούς πολιτικούς, τιμωρώντας τους για την υποστήριξή τους στη Ρωσία.
Πριν από λίγες εβδομάδες, η ουκρανική κυβέρνηση απέλυσε τον Vasyl Lozinkich, αναπληρωτή υπουργό Δημοτικής Ανάπτυξης, ως ύποπτος για δωροδοκία. Και το ουκρανικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας για κατηγορίες για σύναψη συμβάσεων σε διογκωμένες τιμές για τρόφιμα που προορίζονται για τον στρατό.

dimpenews.com