Τουρκία: καταγγελία ότι το καθεστώς δολοφόνησε με στημένο ατύχημα ιδεολογικο-πολιτικό του αντίπαλο που ήταν εθελοντής διασώστης! Άρα η Εργατική Ομάδα Τ-34 ρίσκαρε πολλά … από άγνοια κινδύνου;;

Τουρκία: καταγγελία ότι το καθεστώς δολοφόνησε με στημένο ατύχημα ιδεολογικο-πολιτικό του αντίπαλο που ήταν εθελοντής διασώστης! Άρα η Ομάδα Τ-34 ρίσκαρε πολλά … έχοντας άγνοια κινδύνου;;

Το καθεστώς εγκληματεί στην κρίση των σεισμών σύμφωνα με καταγγελία! Ο νεαρός Χαλίλ, φοιτητής στην Κωνσταντινούπολη αναφέρει:
«Επέστρεψα λίγο μετά τον σεισμό καθώς η μητέρα μου και η αδερφή μου ήταν κάτω από τα ερείπια. Όταν έφτασα καταφέραμε να τους βγάλουμε ζωντανούς στην Αντιόχεια. Το όνομά του είναι Tahseen, και μας επέτρεψαν να μείνουμε μαζί του.”
Ένας αριθμός συντρόφων του Χαλίλ από άλλες πόλεις επικοινώνησε με τον νεαρό φοιτητή Χαλίλ και συμφώνησαν να έρθουν και να κάνουν εθελοντική εργασία προς όφελος των αναξιοπαθούντων, και ο φτωχός Ταχσίν ζήτησε να τους βοηθήσει επίσης. Τότε ήρθε μια δύναμη ασφαλείας αναζητώντας τον Χαλίλ, για διάπραξη του πολιτικού εγκλήματος της αλληλεγγύης στους σεισμόπληκτους. Τον απήγαγαν και τον χτύπησαν άγρια, και καθώς ήταν μαζί του ο Ταχσίν, τον απήγαγαν και τον ξυλοκόπησαν. Μετά τους άφησαν και τους διέταξαν να «καθίσουν λογικά». Ωστόσο, ο Tahseen τράβηξε μια φωτογραφία του αυτοκινήτου ασφαλείας και υποσχέθηκε ότι θα καταθέσει μήνυση. Συνάντησε έναν δημοσιογράφο ενός από τα κόμματα που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση και μαζί με τον Χαλίλ μίλησε σε μια συνέντευξη για τη βία των δυνάμεων ασφαλείας.
Την επόμενη μέρα, ο καημένος υπάλληλος του δήμου, Ταχσίν Νιχάντ, πέθανε όταν τον χτύπησε φορτηγό και ο οδηγός του δεν συνελήφθη καν!

Φωτογραφία: Ο Tahseen (με μπλε στολή) με τον συγγενή του, φοιτητή Khalil, αφηγούνται πώς απήχθησαν από τις πολιτοφυλακές ασφαλείας της Τουρκίας.

Τον σκότωσαν με στημένο αυτοκινητιστικό ατύχημα λόγω των πολιτικών του πεποιθήσεων. Την ίδια στιγμή 3 Έλληνες εθελοντές διασώστες της οργάνωσης ”Εργατική Ομάδα Τ-34” συνελήφθηκαν από την αντιτρομοκρατική Τουρκίας όπως οι ίδιοι καταγγέλουν. Προφανώς οι άνθρωποι είχαν άγνοια κινδύνου… Δεν κατάλαβα δοκίμασαν τις αντοχές του συστήματος; Έπεσαν θύματα παραπληροφόρησης; Προφανώς ως πολιτικοποιημένοι ξέρουν πολύ καλά τι συμβαίνει εκεί…αν και μάλλον από ό,τι αποδείχθηκε δεν ήξεραν που έπεσαν ήξεραν μόνο κατά που πέφτει η Τουρκία.Αν η Τουρκία ήταν παράδεισος για τις πολιτικές ή και θρησκευτικές μειονότητες τότε δεν θα έψαχναν κάθε μέσο να την εγκαταλείψουν κάποιοι πολιτικοί σύντροφοί τους εκεί. Σε μια φάση τόσο κρίσιμη για ελληνοτουρκικά παραλίγο η διπλωματία των σεισμών να τιναχθεί στον αέρα.

Με στρατιωτικό αεροπλάνο μεταφέρονται στην Κωνσταντινούπολη και από εκεί θα μεταβούν στην Αθήνα, όπως ενημερώνει η εργατική ομάδα Τ34 στην οποία ανήκουν οι τρεις εθελοντές.

Όπως αναφέρουν οι αλληλέγγυοι, τα τρία άτομα συνελήφθησαν από την τουρκική αντιτρομοκρατική υπηρεσία και μεταφέρθηκαν σε κέντρο μεταναστών στα Άδανα, όπου τους υποχρέωσαν να παραδώσουν κινητά τηλέφωνα. Οι ίδιοι μέσω της ομάδας τους καταγγέλλουν ότι εκτός της παράνομης σύλληψης δεν είχαν πρόσβαση σε φαγητό ενώ επικοινώνησαν αργά χθες το βράδυ με δικηγόρο από τα Άδανα.

dimpenews.com