Τούρκος Καθηγητής Γεωλόγος λέει ότι αναμένεται σεισμός 7,6 στην Κωνσταντινούπολη και δίνει τα μέρη της Πόλης που θα χτυπηθούν περισσότερο! ΒΙΝΤΕΟ

Ο Τούρκος καθηγητής Γεωλογίας Δρ.Celal Şengör ανακοίνωσε τις περιοχές που θα πληγούν περισσότερο από τον πιθανό σεισμό στην Κωνσταντινούπολη. Κάνοντας σημαντικές δηλώσεις για τον αναμενόμενο σεισμό στην Κωνσταντινούπολη είπε: «Επιτρέψτε μου να δώσω μια συμβουλή στους κατοίκους της Κωνσταντινούπολης: θα πρέπει να προετοιμαστούν για ένα μέγεθος 7,6 βαθμών». Απαρίθμησε τα μέρη της που βρίσκονται πιο κοντά στο ρήγμα στην ομιλία του σχετικά με τον πιθανό σεισμό της Κωνσταντινούπολης:

Büyükçekmece
Küçükçekmece
Avcılar
Yedikule
Fenerbahçe
Kartal
Tuzla
Adalar
Haberler
Gündem

Ο Δρ. Celal Şengör και ο λέκτορας του Ινστιτούτου Αστεροσκοπείου Kandilli, σεισμολόγος μηχανικός Καθηγητής Mehmet Nuray Aydınoğlu ήταν καλεσμένοι του ειδικού προγράμματος του Candaş Tolga Işık I Just Talked Earthquake Special.

Ο Δρ. Celal Şengör: «Οι κόκκινες κουκκίδες είναι τα σημεία όπου θα γίνουν αισθητές οι μεγαλύτερες επιταχύνσεις. Τα ανοδικά φαινόμενα μειώνονται. Ανάμεσα στο Büyükçekmece και το Küçükçekmece, μεταξύ του Küçükçekmece και του Golden Horn, αυτά είναι μέρη που εκτείνονται παράλληλα με την ακτή. Avcılar, Samatya, Yedikule… Όταν πάμε στην πλευρά της Ανατολίας, Fenerbahçe, όταν πάμε λίγο πιο πέρα, Kartal-Tuzla και τα νησιά… Αυτές οι περιοχές είναι πολύ κοντά στο ρήγμα.”

“Πόσο δυνατός θα είναι ένας σεισμός στην Κωνσταντινούπολη;”
Ο καθ. Δρ. Celal Şengör: «Μετά τον σεισμό του 2019, η εκτίμησή μας είναι ότι το ανατολικό τμήμα θα πάει πρώτο και μπορεί να παράγει 7,2 Ρίχτερ. Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι το άλλο δεν θα ακολουθήσει αμέσως μετά.. Επιτρέψτε μου να δώσω μια συμβουλή στους κατοίκους της Κωνσταντινούπολης: πρέπει να προετοιμαστούν για το μέγεθος των 7,6 βαθμών».

Στο χωριό Demirköprü της Αντιόχειας το ρήγμα είναι στην επιφάνεια και διασχίζει την κατοικημένη περιοχή.

dimpenews.com