Σείεται η Μεσόγειος!! Ισχυροί σεισμοί 6,4 και 5,8 στην Αντιόχεια με διαφορα΄3′. Πολύ αισθητοί σε όλη τη Μ Ανατολή..”Συγχώρεσέ μας Κύριε” κραυγάζει ο κόσμος…. Επιφανειακοί και πολύ καταστροφικοί!

Σείεται η Μεσόγειος!! Ισχυροί σεισμοί 6,4 και 5,8 στην Αντιόχεια με διαφορά 3′. Πολύ αισθητοί σε όλη τη Μ Ανατολή..”Συγχώρεσέ μας Κύριε κραυγάζει ο κόσμος…. Επιφανειακοί και πολύ καταστροφικοί!

O 6,4 έγινε στη Δάφνη/Defne.

ΠΡΩΤΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ

Ισχυρός σεισμός στην Αντιόχεια στην Τουρκία πριν λίγο 6.5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σύμφωνα με παρατηρητήρια. Το επίκεντρο ήταν στο Karatas περί τα 20 χλμ Δυτικά της Αντιόχειας. Επιφανειακός βάθος μόλις 7,7 χλμ. Ο σεισμός έγινε πολύ αισθητός στη Συρία, Παλαιστίνη,Ιορδανία και ως το Λίβανο και τη Βηρυτό όπου έπεφταν σοβάδες..Η AFAD ανακοίνωσε ότι σεισμός μεγέθους 6,4 βαθμών σημειώθηκε στις 20:04, με επίκεντρο την περιοχή Ντεφνέ του Χατάι.Οι Τούρκοι το δίνουν 6,4. Γίνεται λόγος για κατάρρευση κτιρίων στην Αντιόχεια. Διακοπή ηλεκτρικού στην Αντιόχεια.

Καλύτερα αντί άλλης διπλωματίας ν’ αναπτύξουμε διπλωματία σεισμών με το Θεό τουτέστιν μετάνοια.. Σείεται η Μεσόγειος τον ένιωσαν όλη στη Μ Ανατολή ”συγχώρεσέ μας Κύριε” λένε όλοι και τρέμουν. Ως και οι Λιβανέζοι βγήκαν όλοι στο δρόμο στο πόδι όλη η Συρία καταρρεύσεις ως και στο Χαλέπι..Για δίδυμο σεισμό 6,4 και 5,8 Ρίχτερ στη Χατάι κάνει λόγο το (AA)

Το Παρατηρητήριο Kandilli του Πανεπιστημίου Boğaziçi και το Ινστιτούτο Ερευνών Σεισμών ανακοίνωσαν ότι ένας σεισμός 6,4 Ρίχτερ σημειώθηκε στο Hatay, όπου χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στους σεισμούς με επίκεντρο το Kahramanmaraş στις 6 Φεβρουαρίου. Το Kandilli ανέφερε ότι ο σεισμός που σημειώθηκε στην περιοχή Büyükcat-Samandağ είχε βάθος 7,7 χιλιομέτρων.

Αποφάσισε η γη να μας καταπιεί” γράφει κάτοικος της Αντιόχειας..μεταφέρουν ότι είναι όλοι στους δρόμους έσπασαν τα τζάμια των κτιρίων…

ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ
Στην περιοχή Σαμάντα της Χατάι, μόλις 3 λεπτά μετά τον σεισμό των 6,4 βαθμών, άλλος σεισμός 5,8 βαθμών σημειώθηκε στην περιοχή Σαμάντα της Χατάι. Αναφέρθηκε ότι ο σεισμός σημειώθηκε σε βάθος 7 χιλιομέτρων.

Θεομηνία…….

Δημοσιογράφος Adem Metan από Αντιόχεια: «Έγινε ένας τεράστιος σεισμός. Όλα καταστράφηκαν, παντού καταστράφηκαν».

Kάποιοι από Λατάκια λένε ότι ήταν πιο ισχυρός από τα 8αρια.. Μετά τον σεισμό των 6,4 Ρίχτερ στο Χατάι, πολίτης έπαθε νευρικό κλονισμό: «Καταστράφηκε… Είναι νεκροί… Καταστρέφεται ακόμα. Πού θα πάμε?” Εκκενώνονται τα νοσοκομεία μετά τον σεισμό των 6,4 Ρίχτερ στη Χατάι. Οι ασθενείς μεταφέρονται έξω με φορεία.

Διεθνή ΜΜΕ:Μετά τον σεισμό στη Χατάι, το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι.Μετά τους δύο νέους σεισμούς στην Τουρκία προειδοποιήσεις για τσουνάμι σε Ελλάδα, Γαλλία και Ιταλία και το Τουρκικό Τμήμα Διαχείρισης Καταστροφών ζητά από τους κατοίκους των παράκτιων πόλεων να απομακρυνθούν από τις ακτές της Μεσογείου και να παρατηρείται η άνοδος της θάλασσας επίπεδο.Ο Δρ. Naci Görür: Δεν νομίζω ότι αυτός ο σεισμός θα αποτελέσει απειλή από τη θάλασσα.

Πανικός στην Αντιόχεια ..

Ήταν πιο σοβαρός από τον σεισμό του Καχραμανμαράς. Αυτήν τη στιγμή, είναι παντού σκοτάδι και δεν μπορούμε να εντοπίσουμε ακριβώς την καταστροφή.

Το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού μας είναι θύματα σεισμού. Πώς να εντοπίσουμε; Καταλάβετε ότι βρισκόμαστε σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση τώρα.

Υπάρχουν κατεστραμμένα κτίρια, λαμβάνονται ειδοποιήσεις, μοιραζόμαστε και επεμβαίνουμε με την περιφερειάρχη” δηλώνει ο Δήμαρχος Hatay Defne İbrahim Güzel

Μια φήμη διαδόθηκε για το φράγμα Karaçay. Είδαμε ότι δεν υπάρχουν ακόμη επιβεβαιωμένοι κίνδυνοι.

Μια γυναίκα πέθανε στο Samandag αφού πέτρα έπεσε στο κεφάλι της. Υπάρχουν 4 άτομα στα συντρίμμια στην περιοχή Ντεφνέ. Ένα από αυτά έχει απεγκλωβιστεί και οι εργασίες συνεχίζονται για τους υπόλοιπους.

Στιγμιότυπο οθόνης της ομάδας WhatsApp ατόμων που κατοικούν στο Samandag:

«Υπάρχει μεγάλη καταστροφή.
Ένα σύννεφο σκόνης σχηματίστηκε [πάνω από την πόλη]».3 νεκροί από σεισμό στην Αντιόχεια και περί τους 200 τραυματίες ενώ άγνωστο είναι πόσοι είναι οι εγκλωβισμένοι στα ερείπια. Ο Υπουργός εσωτερικών S. Soylu δήλωσε πως 213 τραυματίστηκαν…

Στη Λατάκια ο σεισμός της Αντιόχειας συνοδεύθηκε από “φώτα των σεισμών”-κεραυνούς και βουητό της γης!!!

Aποκαλυπτικό τοπίο, αστροπελέκια….

κατάρρευση κτιρίου στο Ιντλίμπ στη ζώνη του Haram στη Συρία

Χαλέπι σήμερα κατάρρευση

dimpenews.com