Στη Λατάκια ο σεισμός της Αντιόχειας συνοδεύθηκε από “φώτα των σεισμών”-κεραυνούς και βουητό της γης!!!

Το φαινόμενο του «σεισμικού κεραυνού» που συνοδεύεται από βουητό της γης παρατηρήθηκε στη Λατάκια την ώρα του σημερινού δίδυμου σεισμού μ΄επίκεντρο την Αντιόχεια 6,4 και 5,8 που συνέβησαν με απόσταση 3 λεπτών.Πριν από τον χθεσινό σεισμό στα σύνορα Τουρκίας και Συρίας, παρατηρήθηκε μια μπλε λάμψη στον ουρανό. Ο Χάλα Χασάν, διευθυντής του Ανώτερου Ινστιτούτου Σεισμικής Έρευνας στο Πανεπιστήμιο της Δαμασκού, είπε ότι δεν υπάρχει εξήγηση για αυτό.
Η διάρκεια του σεισμού δεν ξεπέρασε τα 8 δευτερόλεπτα στη Λατάκια και για το λόγο αυτό δεν υπήρξαν σημαντικές ζημιές, αν και ήταν ισχυρότερος από τον πρώτο σεισμό.
Οι κεραυνοί που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια των σεισμών, ή λίγο πριν, δεν είναι τυχαίο γεγονός και σχετίζεται άμεσα με τη δόνηση, σύμφωνα με πρόσφατη επιστημονική έρευνα. Πρόκειται για τα λεγόμενα “φώτα των σεισμών” που παρουσιάζονται τα τμήματα της γης απομακρύνονται το ένα από το άλλο.Οπως αναφέρουν οι ερευνητές του πανεπιστημίου Ρούτγκερς, οι κεραυνοί αυτοί προέρχονται από τη συσσώρευση ηλεκτρικού φορτίου στο έδαφος, γύρω από τα ρήγματα.

dimpenews.com

One thought on “Στη Λατάκια ο σεισμός της Αντιόχειας συνοδεύθηκε από “φώτα των σεισμών”-κεραυνούς και βουητό της γης!!!

  1. Η εξήγηση για τις λάμψεις απλή: H.A.A.R.P.

    Like

Comments are closed.