Εκπρόσωπος Μονής Λαύρας Κιέβου-Πετσέρσκ: ”ο Ζελένσκι είναι αβάπτιστος! Μητροπολίτης Πάβελ: Δημιουργούν αντιπολιτισμό! Οι πιστοί θα υπερασπιστούν τη Λαύρα! Φόβοι για εμφύλιο, αιματοχυσία”. Το Φανάρι επέλεξε έναν Αβάπτιστο, μη χριστιανό αντί και κατά της Αγίας Ρωσίας! ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΒΙΝΤΕΟ

Εκπρόσωπος Μονής Λαύρας Κιέβου-Πετσέρσκ: ”ο Ζελένσκι είναι αβάπτιστος!!!” Το Φανάρι επέλεξε έναν Αβάπτιστο, μη χριστιανό αντί της Αγίας Ρωσίας!

“Ο Κύριος μου αποκάλυψε ότι ο Βλαντιμίρ Ζελένσκι θα είναι ο πρόεδρος. Τηλεφώνησα στον φίλο του, Μιχαήλ, ήταν ακόμη πριν από τις εκλογές. Είπα: μπορείτε να τον συγχαρείτε, ότι ο Βλαντιμίρ θα είναι πρόεδρος. Τότε ο Μιχαήλ είπε: Ο Βλαντιμίρ είπε χαρούμενος ότι αν εκλεγώ θα βαφτιστώ κιόλας. Το είπα σε όλους.Όλα τα αδέρφια του μοναστηριού, όλοι οι ενορίτες προσεύχονταν να γίνει πρόεδρος ο Ζελένσκι.Και τώρα τον ρωτάω: αφού προσευχηθήκαμε για αυτόν, ας μην προσβάλει τη Λαύρα μας, αλλά αντίθετα προστατέψτε την».

Τι λεπτή είναι η θρησκευτική διπλωματία.. τον δίνει… Εκπρόσωπος της Μονής προχώρησε σε μια αποκαλυπτική και σοκαριστική δήλωση. Ο Ζελένσκι είναι αβάπτιστος. Αυτός ο αβάπτιστος που δεν είναι …..καν κατηχούμενος θέλει να πάρει στα χέρια του τον πιο ιερό τόπο του σλάβικου χριστιανισμού εκδιώκοντας 200 μοναχούς θεματοφύλακες πνευματικής παρακαταθήκης αιώνων…. Οπότε και επίσημα δεν είναι χριστιανός …και όμως είναι ο κυριότερος συνεργάτης του Οικουμενικού στο ουκρανικό για την αναδιάρθρωση της Ορθόδοξης Εκκλησίας… Αβάπτιστος!, ούτε στα χαρτιά δεν είσαι χριστιανός..ως και οι Ρομά βαπτίζονται. Ο Ζελένσκι δεν είναι βαπτισμένος γιατί η βάπτιση του είναι ασυμβίβαστη με την πραγματική του θρησκεία τον Ιουδαισμό. Δικαίωμα του είναι ν΄ακολουθεί την προγονική του θρησκεία δεν μπορεί ωστόσο να μπει στα Άγια των Αγίων της Ορθοδοξίας ούτε να την εκπροσωπήσει ούτε να μιλά εξ ονόματος της …Από την ώρα που έκανε αυτή την διείσδυση είναι πολιτικά ένοχος είναι πράκτορας και Δούρειος Ίππος του Σιωνισμού.. Το Φανάρι επέλεξε έναν Αβάπτιστο, μη χριστιανό αντί της Αγίας Ρωσίας! Τεράστιες ιστορικές ευθύνες… Είναι ξεκάθαρη Προδοσία μεγατόνων.

Ο Αβάπτιστος έτσι θα τον αποκαλούμε εις το εξής έχει το θράσος να στρογγυλοκάθεται στην Αγία Γη του Βαπτίσματος των Ρως.. και σε τύπον Αγίου Βλαδίμηρου του Βαπτιστή των Ρως!!!

Μεταξύ των άλλων περιβαλλόμενος από πληθώρα μοναχών ο Μητροπολίτης Πάβελ απευθυνόμενος προς τον λαό και τις αρχές της Ουκρανίας τόνισε:

«Η αδελφότητα εκφράζει το αίτημά της στον Πρόεδρο Ζελένσκι, ο οποίος είπε κάποτε ότι δεν ανακατεύεται στις υποθέσεις και τη ζωή της Εκκλησίας. Και σήμερα δεν ζητάμε προστασία, αλλά μόνο την εφαρμογή των νόμων που υπάρχουν στο κράτος μας.

Υπάρχουν οργανώσεις που, υπό το πρόσχημα της Εκκλησίας, είναι πολιτικές και δεν μπορεί να υπάρχει μια συνεννόηση και αγάπη, αλλά παρέμβαση σε άλλους.

Σας παρακαλούμε να αφήσετε τους μοναχούς στο μοναστήρι, εν ειρήνη, για να τους δώσετε την ευκαιρία να εκτελέσουν τη σημαντικότερη αποστολή – τις προσευχές, για τη διατήρηση της Πολιτείας μας».

“Τώρα συμβαίνουν γεγονότα εποχής. Πώς θα μείνουν στην ιστορία οι ισχυροί – θέλουν πραγματικά να τους θυμούνται ως κλέφτες;” αναρωτιέται .

«Επικαλούμαι την ευλογία του Θεού σε όλους σας. Είθε ο Κύριος να σας βοηθήσει να καταλάβετε τι είναι ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

Η πνευματικότητα δεν είναι σφυρίγματα και χειροκροτήματα στους ναούς, όπως ήταν στον Ναό της Αγίας Σκηνής, αφού μας έδιωξαν. Τα Χριστούγεννα έφτιαχναν κάθε λογής ατραξιόν, θάνατο. Και σήμερα αυτός ο θάνατος λειτουργεί δυστυχώς στη χώρα μας. Εξαλείφει για βλασφημία τους λεγόμενους… καλλιτέχνες, πολιτιστικούς παράγοντες που δημιουργούν αντιπολιτισμό. Ο ναός προορίζεται για να προσευχόμαστε εκεί.Ας έρθει η χαρά και η χάρη του Θεού αντί για τα δάκρυα της Μεγάλης Σαρακοστής που χύνονται από μοναχούς και πιστούς».

Στις 10 Μαρτίου 2023, έγινε γνωστό ότι οι αρχές ζήτησαν από τους μοναχούς του UOC να απομακρυνθούν από το μοναστήρι Kyiv-Pechersk. Πριν από ακριβώς 62 χρόνια, στις 10 Μαρτίου, οι άθεες αρχές έκλεισαν τη Λαύρα για μοναχούς και θρησκευτικές λειτουργίες.

Ο ηγούμενος της Λαύρας Κιέβου-Pechersk, Μητροπολίτης Πάβελ, ο επικεφαλής της UOC, Μητροπολίτης Αντώνιος, και ο επικεφαλής του Τμήματος Συνοδικής Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης της UOC, Επίσκοπος Κλήμης, παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία ανακοίνωσαν ότι στις 20 Μαρτίου, η UOC θα πραγματοποιήσει Σύνοδο στην οποία θα αποφασίσει πώς θα ενεργήσει η Εκκλησία ως απάντηση στην εντολή των αρχών να εγκαταλείψουν το έδαφος της Λαύρας Κιέβου-Πετσέρσκ μέχρι τις 29 Μαρτίου.

«Δεν ξέρουμε τι θα γίνει στη Λαύρα στις 29 Μαρτίου, αλλά γνωρίζουμε τη διάθεση των πιστών μας που θα υπερασπιστούν τα ιερά τους. Μας λένε ότι άνθρωποι που είναι εχθρικοί εναντίον μας, άνθρωποι που πολεμούν στο μέτωπο, μπορούν να έρθουν εδώ. Μεταξύ εκείνων που πολεμούν στο μέτωπο, υπάρχουν πολλοί που είναι πιστοί του UOC, και δεν θα ήθελα το κράτος να φέρει την κατάσταση στο σημείο που εδώ, στο έδαφος της Λαύρας Κιέβου-Πετσέρσκ, στις αντίθετες πλευρές της αντιπαράθεσης , αδέρφια που τώρα υπερασπίζονται τη χώρα μας να αναμετρηθούν. Δεν παύουμε να πιστεύουμε ότι η κυβέρνησή μας δεν θα επιτρέψει αυτή την αντιπαράθεση», είπε ο Μητροπολίτης Αντώνιος.

Επίσης, εκπρόσωποι του UOC είπαν ότι δεν είχαν δει έγγραφα με τα αποτελέσματα της επιτροπής που εργάστηκε στο έδαφος της Λαύρας. Από τα μέλη της επιτροπής κανείς δεν επικοινώνησε με εκπροσώπους της Λαύρας.

Ο προιστάμενος της Λαύρας Κιέβου-Πετσέρσκ, Μητροπολίτης Πάβελ, όταν ρωτήθηκε τι θα έκαναν οι μοναχοί στις 29 Μαρτίου αν τους εκδιώξουν, απάντησε: «Θα προσευχηθούμε. Τι μπορώ να κάνω ενάντια στην κυβέρνηση; Είμαστε άοπλοι. Εμπιστευόμαστε τον Κύριο. Όπως θέλει ο Κύριος, έτσι θα γίνει».

dimpenews.com