Συνάντηση κορυφής των 2 μεγαθήριων του κόσμου στη Μόσχα. Κίνας-Ρωσίας, Xi Jinping-Πούτιν!.. Xi Jinping: «Η Κίνα είναι έτοιμη να υποστηρίξει την παγκόσμια τάξη στο πλευρό της Ρωσίας σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο».

Συνάντηση κορυφής των 2 μεγαθήριων του κόσμου στη Μόσχα. Κίνας-Ρωσίας Xi Jinping-Πούτιν! Ο ισχυρός άνδρας της Κίνας ο πρόσφατα επανεκλεγείς πρόεδρος της ο Xi Jinping πήγε στη Μόσχα για 3ημερη επίσκεψη και συνάντησε τον Πούτιν γελοιοποιώντας την διεθνή παγκόσμια ανομία των δυτικών που εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης εναντίον του και δείχνοντας έμπρακτα πόσο λειψή και εκτός τόπου είναι οι τακτικές και οι μεθοδεύσεις των ΗΠΑ και των δοσίλογων συνεργατών τους για την καθυπόταξη του πλανήτη. Κατά τη συνάντηση κορυφής των 2 μεγαθήριων του κόσμου διαμείφθηκε ο εξής διάλογος:

Xi Jinping:

Αγαπητέ Πρόεδρε Πούτιν, σε αποκαλώ πάντα αγαπητό μου φίλο. Είμαι πολύ χαρούμενος για την πρόσκλησή σας να πραγματοποιήσω άλλη μια κρατική επίσκεψη στη Ρωσία, ειδικά αμέσως μετά την επανεκλογή μου ως Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, και επέλεξα τη Ρωσία ως την πρώτη μου επίσκεψη στο εξωτερικό. Μόλις θυμηθήκατε ότι ακριβώς πριν από δέκα χρόνια, όταν έγινα Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, επέλεξα επίσης τη Ρωσία ως την πρώτη χώρα για την επίσκεψή μου στο εξωτερικό. Μου το θύμισες αυτό, και μέχρι σήμερα αυτές οι εικόνες παραμένουν καλά στην καρδιά μου. Γνωρίζω ότι τον επόμενο χρόνο η χώρα σας θα έχει άλλες προεδρικές εκλογές. Χάρη στην ισχυρή σας ηγεσία τα τελευταία χρόνια, η Ρωσία έχει επιτύχει μεγάλα επιτεύγματα για να γίνει μια ευημερούσα χώρα. Είμαι πεπεισμένος ότι ο ρωσικός λαός θα σας υποστηρίξει σταθερά στις καλές σας πράξεις.

– Θα πρέπει να υπάρχουν στενές σχέσεις μεταξύ των χωρών μας.

Ο Σι Τζινπίνγκ, κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Κρεμλίνο, αποκάλεσε τον Πούτιν αγαπημένο φίλο.

Ο Σι Τζινπίνγκ επεσήμανε ότι επέλεξε τη Ρωσία για την πρώτη επίσκεψη μετά την επανεκλογή του, όπως και πριν από 10 χρόνια.

— Η Κίνα δίνει μεγάλη προσοχή στην ανάπτυξη των ρωσο-κινεζικών σχέσεων.

— Η Ρωσία έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στην ευημερία της χώρας υπό την ηγεσία σας.

«Τον επόμενο χρόνο θα έχετε εκλογές και είμαι σίγουρος ότι ο ρωσικός λαός θα σας στηρίξει.

Ο ηγέτης της Κίνας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Βλαντιμίρ Πούτιν για τη θετική του στάση απέναντι στην Κίνα.

Σι Τζινπίνγκ

Όσον αφορά τις δηλώσεις των λεγόμενων πηγών της αμερικανικής κυβέρνησης, θα ήθελα να επισημάνω ότι δεν είναι η κινεζική πλευρά αλλά η πλευρά των ΗΠΑ που προμηθεύει όπλα στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία. Η αμερικανική πλευρά θα πρέπει να σταματήσει να αναμοχλεύει τη φωτιά και τις φλόγες, να σταματήσει να δείχνει το δάχτυλο σε άλλες χώρες, να τις εξαναγκάζει και να τις εκφοβίζει και να αρχίσει να παίζει εποικοδομητικό ρόλο στην πολιτική επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία και όχι το αντίστροφο. »

Δηλώσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν:

Η Κίνα έχει κάνει ένα τεράστιο άλμα στην ανάπτυξή της τα τελευταία χρόνια, «σε ζηλεύουμε έστω και λίγο». [Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι η οικονομία της Κίνας είναι πολύ πιο αποτελεσματική και ισχυρότερη από αυτή πολλών άλλων χωρών]

«Είναι ένα προφανές γεγονός», τόνισε ο Ρώσος ηγέτης.

— Είμαι πεπεισμένος ότι η Κίνα θα πετύχει τους στόχους της τα επόμενα χρόνια υπό την ηγεσία του Xi Jinping

Η Ρωσία και η Κίνα έχουν πολλά κοινά καθήκοντα και στόχους

—Ο Πούτιν ανακοίνωσε σημαντικά ορόσημα στην ανάπτυξη των σχέσεων Ρωσίας-Κίνας: ο εμπορικός κύκλος εργασιών αυξήθηκε και υπερδιπλασιάστηκε. τώρα είναι 185 δισεκατομμύρια δολάρια

– Η Κίνα παίρνει μια δίκαιη και ισορροπημένη θέση στα περισσότερα διεθνή ζητήματα

– Ο Πούτιν είπε ότι διάβασε προσεκτικά το σχέδιο της Κίνας για επίλυση της κατάστασης στην Ουκρανία

– Εμείς (οι Ρώσοι) είμαστε ανοιχτοί στη διαπραγματευτική διαδικασία για την Ουκρανία.

Ο Πούτιν είπε επίσης ότι θα συζητήσει οικονομικά σχέδια με τον Σι Τζινπίνγκ την Τρίτη με τη συμμετοχή εκπροσώπων και από τις δύο χώρες.

Το outine υποσχέθηκε στον Xi Jinping να συζητήσει την κατάσταση στην Ουκρανία και το ειρηνευτικό σχέδιο της Κίνας για την ουκρανική σύγκρουση: Διαβάσαμε προσεκτικά τις προτάσεις σας για την επίλυση της οξείας κρίσης στην Ουκρανία. Φυσικά, θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε αυτό το ερώτημα. Γνωρίζουμε ότι προχωράτε σύμφωνα με την αρχή της δικαιοσύνης και του σεβασμού των θεμελιωδών διατάξεων του διεθνούς δικαίου — αδιαίρετη ασφάλεια για όλα τα μέρη. Γνωρίζετε επίσης ότι είμαστε πάντα ανοιχτοί στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων. Σίγουρα θα συζητήσουμε όλα αυτά τα θέματα, συμπεριλαμβανομένης της πρωτοβουλίας σας.

Kαι το πιο σημαντικό από τη δήλωση του κινέζου ηγέτη: «Η Κίνα είναι έτοιμη να υποστηρίξει την παγκόσμια τάξη στο πλευρό της Ρωσίας σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο».

και πιο αναλυτικά….

Σε γραπτή δήλωση που εξέδωσε ο Κινέζος Πρόεδρος κατά την άφιξή του στη Μόσχα, ο Σι Τζινπίνγκ είπε ότι «είναι πολύ χαρούμενος που θα έρθει ξανά» στη Ρωσία για κρατική επίσκεψη μετά από πρόσκληση του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.» Εκ μέρους της κυβέρνησης και του λαού του της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, εξέφρασε τους ειλικρινείς χαιρετισμούς και τις καλύτερες ευχές προς την κυβέρνηση και τον λαό της Ρωσίας και στη συνέχεια διευκρίνισε τους πολιτικούς στόχους της συνάντησης:
“Η Κίνα και η Ρωσία, ως μεγάλες δυνάμεις και μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στις διεθνείς υποθέσεις. Μακριά από τον ήρεμο κόσμο, η Κίνα είναι έτοιμη με τη Ρωσία να υπερασπιστεί αποφασιστικά το διεθνές σύστημα που επικεντρώνεται στον ΟΗΕ, να φρουρεί τον κόσμο τάξη βασισμένη στο διεθνές δίκαιο και τους θεμελιώδεις κανόνες των διεθνών σχέσεων, που βασίζεται στους σκοπούς και τις αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, τηρεί την αληθινή πολυμέρεια, προωθεί την πολυπολικότητα στον κόσμο και τον εκδημοκρατισμό των διεθνών σχέσεων και συμβάλλει στην ανάπτυξη της παγκόσμιας διακυβέρνησης μια πιο δίκαιη και ορθολογική κατεύθυνση».
Σι Τζινπίνγκ
Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας
Η επίσημη συνάντηση του Πούτιν με τον Κινέζο ομόλογό του πραγματοποιήθηκε στο Μεγάλο Παλάτι του Κρεμλίνου στις 21 Μαρτίου στις 15:00, σύμφωνα με τον Προεδρικό Γραμματέα Τύπου.

dimpenews.com