UPDATE Χάος στο Ισραήλ. Πέφτει ο Νετανιάχου; Χιλιάδες διαδηλωτές πολιορκούν την Οικία του. Φυγαδεύθηκε. Απέλυσε τον Υπ. Άμυνας γιατί ζήτησε την κατάργηση δικαστικής μεταρρύθμισης! ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΙΣΩ Ο ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ .. ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ! Αντιπολίτευση: θα μείνουμε στους δρόμους! ΒΙΝΤΕΟ

Χάος στο Ισραήλ. Πέφτει ο Νετανιάχου. Χιλιάδες διαδηλωτές πολιορκούν την Οικία του. Φυγαδεύθηκε. Απέλυσε τον Υπ. Άμυνας Yoav Galant γιατί ζήτησε την κατάργηση δικαστικής μεταρρύθμισης! Η οικογένεια του ισραηλινού πρωθυπουργού Νετανιάχου εκκενώθηκε από τις ειδικές δυνάμεις στο αρχηγείο εσωτερικής ασφάλειας. Περισσότεροι από 600.000 Ισραηλινοί διαδηλώνουν σε όλο το Ισραήλ αυτή τη στιγμή αναφέρει το Channel 12

Ισραηλινά ΜΜΕ: Ο ισραηλινός στρατός τέθηκε σε κατάσταση συναγερμού στον απόηχο της απώλειας του ελέγχου λόγω του εσωτερικού διχασμού! Ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας: Έχουμε χάσει τον έλεγχο σε πολλά σημεία όπου γίνονται διαδηλώσεις κατά του Νετανιάχου!

Χάος στο Ισραήλ… ένα βήμα πριν την αιματοχυσία ή το πραξικόπημα. Συνταγματική Μοναρχία από Νετανιάχου κατάργηση ουσιαστικά της 3η εξουσίας της Δικαστικής. Όλοι στους δρόμους σε Τελ Αβίβ και Ιερουσαλήμ και Béer Sheva.

Μόλις ανακοινώθηκε η απόλυση του υπουργού Άμυνας Yoav Galant το βράδυ της Κυριακής, δεκάδες χιλιάδες πολέμιοι της δικαστικής μεταρρύθμισης βγήκαν στους δρόμους της χώρας για να καταγγείλουν τη «δικτατορία» που επέβαλε ο Benjamin Netanyahu.i24news

Άναψαν φωτιές συγκρούστηκαν με την αστυνομία.

O Νετανιάχου επαιρόταν ότι κατά το κόβιντ έκανε τη χώρα του ένα πειραματικό εργαστήρι ,με αφορμή τον καθολικό εμβολιασμό τι γίνεται όμως αν τα πειραματόζωα βγουν από τα κλουβιά τους; Mερικά πειράματα δεν έχουν καλό τέλος..για τους μαθητευόμενους μάγους..

Λευκός Οίκος: Ό,τι συμβαίνει στο Ισραήλ θα επηρεάσει την ασφάλεια και τον στρατό του.

Πρώην αναπληρωτής αρχηγός του επιτελείου του IDF: “Καλώ όλους τους εκπροσώπους του Ισραήλ στις πρεσβείες σε όλο τον κόσμο να παραιτηθούν αμέσως. Μην υπηρετείτε μια παράνομη κυβέρνηση..

Ανώτεροι αξιωματούχοι του Λικούντ: Ο υπουργός Δικαιοσύνης του Ισραήλ πρέπει να παραιτηθεί αφού απόψε, έφερε το Ισραήλ στα πρόθυρα ενός αδελφοκτόνου πολέμου

Εξέλιξη της κατάστασης απόψε στο Ισραήλ:
🔹 O Υπουργός Άμυνας απολύθηκε από τον Νετανιάχου.
🔹 Ο διευθυντής του Υπουργείου Άμυνας επιστρέφει επειγόντως από ένα ταξίδι στις Ηνωμένες Πολιτείες.
🔹 Τεταμένη κατάσταση στο Τελ Αβίβ.
🔹 Ο Γενικός Πρόξενος του Ισραήλ στις Ηνωμένες Πολιτείες παραιτείται.
🔹 Τα συνδικάτα θα κηρύξουν γενική απεργία, τα πανεπιστήμια κλείνουν από αύριο.
🔹 Αρκετές ομιλίες από αξιωματούχους και πρώην αξιωματικούς της κυβέρνησης ή του στρατού κατά του Νετανιάχου.
🔹 Οι Ηνωμένες Πολιτείες λένε ότι είναι «πολύ ανήσυχες» για την κατάσταση.
🔹 Για την αντιπολίτευση, ο Νετανιάχου πέρασε απόψε την «κόκκινη γραμμή».

έκτακτη σύσκεψη υπό το Νετανιάχου που είναι ταμπουρωμένος στο γραφείο του τώρα. Ο Νετανιάχου διεξάγει διαβουλεύσεις για το αν θα σταματήσει η δικαστική νομοθεσία

Απεργία πείνας ξεκινούν αύριο δεκάδες Ισραηλινοί δήμαρχοι και επικεφαλής περιφερειακών συμβουλίων

Δεκάδες γιατροί σε νοσοκομεία του Ισραήλ ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να μην έρθουν αύριο στη δουλειά “λόγω ασθένειας” μετά την απόλυση του υπουργού Άμυνας του Ισραήλ – JPost

Πρώην πρωθυπουργός Naftali Bennett: «Το Ισραήλ βρίσκεται στο μεγαλύτερο κίνδυνο από τον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ»

Δημοσιογράφος στο Channel 12 του Ισραήλ: “(Αυτή είναι) η πιο δραματική νύχτα που μπορώ να θυμηθώ εδώ και δεκαετίες”

Συγκεντρωτισμός. Μαζικές διαδηλώσεις σε όλες τις πόλεις. Οι διαδηλωτές πολιορκούν την Πρωθυπουργική κατοικία. Διαδηλωτές παραβίασαν οδοφράγματα κοντά στο σπίτι του Νετανιάχου στην Ιερουσαλήμ. Οι διαδηλωτές στην Ιερουσαλήμ κατάφεραν να σπάσουν όλα τα οδοφράγματα της αστυνομίας και βρίσκονται ακριβώς δίπλα στην είσοδο της πρωθυπουργικής κατοικίας.Η ισραηλινή ασφάλεια οδηγεί την οικογένεια Νετανιάχου στα κεντρικά γραφεία της Shin Bet, αφού οι διαδηλωτές παραβίασαν τα φράγματα της αστυνομίας και υπό το φως της κατάστασης που έχει ξεφύγει από τον έλεγχο γύρω από το σπίτι του.Ισραηλινοί διαδηλωτές έξω από το σπίτι του Νετανιάχου, ενώ ο γιος του κατηγόρησε τα εβραϊκά λόμπι στις Ηνωμένες Πολιτείες ότι υποκινούν κατά του Νετανιάχου και πλήρωσαν 150 δολάρια σε κάθε διαδηλωτή με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησής του

Ο Νετανιάχου απολύει τον υπουργό Άμυνας Γκάλαντ επειδή ζήτησε να σταματήσει η δικαστική μεταρρύθμιση. Χιλιάδες βγαίνουν στους δρόμους σε ένδειξη διαμαρτυρίας. «Η ασφάλεια του Ισραήλ παραμένει η αποστολή της ζωής μου», λέει ο έκπτωτος υπουργός. Η κυβέρνηση συνεχίζει τη νομοθετική εκτροπή. The Times of Israel Συνταγματικό πραξικόπημα…

Χιλιάδες είναι συγκεντρωμένοι έξω από την κατοικία του Νετανιάχου στην Ιερουσαλήμ. Ευγενική προσφορά του «Κινήματος Ομπρέλας Αντίστασης κατά της Δικτατορίας»

Ο Νετανιάχου απέλυσε τον υπουργό Άμυνας της χώρας που του ζήτησε να αναστείλει τη δικαστική του μεταρρύθμιση δίνοντάς του πλήρεις εξουσίες απέναντι σε εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές στη χώρα καθημερινά.

Αλλά όχι !! Όπως και ο Μακρόν συνεχίζει!! Ένας ισραηλινός ρεπόρτερ του Ynet κάνει μια λεπτώς καλυμμένη έκκληση για πραξικόπημα.

«Επείγουσα διαδήλωση» αυτή τη στιγμή στο Τελ Αβίβ.

Όλα τα ισραηλινά κανάλια μεταδίδουν ειδικά ρεπορτάζ αυτή τη στιγμή.

Ορισμένοι Ισραηλινοί φιλελεύθεροι λένε ότι ο Νετανιάχου απειλεί την ίδια την ύπαρξη της χώρας.

Αναφορές αναφέρουν ότι τακτικοί Ισραηλινοί στρατιώτες μπορεί να λιποτακτούν.

Το IDF δεν γνωρίζει πού να απευθυνθεί για να λάβει άδεια για τη διεξαγωγή επιχειρήσεων.

Ισραηλινός Δημοσιογράφος: Υποθέτω προσεκτικά ότι από σήμερα στις 9 μ.μ. δεν έχουμε αεροπορία ικανή να διεξάγει πραγματικό πόλεμο.

Αυτό που συμβαίνει στο Ισραήλ φαίνεται να έχει χαρακτηριστικά στρατιωτικής, συνταγματικής και πολιτικής κρίσης. Οι πιθανότητες είναι ότι θα καταλήξει σε αιματοχυσία, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Οι αναφορές λένε ότι «η αστυνομία είναι απολύτως συγκλονισμένη στο Τελ Αβίβ».

Τώρα έξω από την Κνεσέτ: Η αστυνομία προσπαθεί να διαλύσει τους διαδηλωτές με γκλοπ.

Ο επικεφαλής της Shin Bet, (υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας) ο Ronen Bar, έφθασε στην Πρωθυπουργική κατοικία όπου ο λαός απειλεί να εισβάλλει..

Το σπίτι του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου στην πόλη της Ιερουσαλήμ δέχεται εισβολή από διαδηλωτές.
Αστυνομικοί στην πόλη Ra’anana ενώνονται με τους Διαδηλωτές με Σημαίες.

Πρώην Ισραηλινός διοικητής Εϊτάν Μπεν-Ελιάχου: «Ο Νετανιάχου κήρυξε εμφύλιο πόλεμο»

Ο Πρόεδρος του Ισραήλ καλεί τον Νετανιάχου να σταματήσει αμέσως τη δικαστική αναθεώρηση.

Και οι δικηγόροι συμμετέχουν στην απεργία. Μεγάλα event ακυρώνονται μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων συμμετέχουν στην απεργία.

Συνεχείς ακυρώσεις πτήσεων στα αεροδρόμια. Αεροπορικές εταιρείες σε διάφορες χώρες σε όλο τον κόσμο ακυρώνουν πτήσεις προς το Ισραήλ, οι 24 αναχωρήσεις από το Τελ Αβίβ έχουν καθυστερήσει

Ως τώρα απόγευμα Δευτέρας ο Νετανιάχου δεν έχει αναστείλει το νόμο. Δεν έχει έρθει συμφωνία για αυτό με τους λοιπούς του συνασπισμού του. Οι ισορροπίες είναι δύσκολες μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα για Νετανιάχου. Από τη μια όλοι στα κάγκελα τον καλούν ν΄αναθεωρήσει από την άλλη συμμετέχοντες στην κυβέρνηση συνασπισμού του απειλούν να ρίξουν την κυβέρνηση αν πάρει πίσω τη μεταρρύθμιση. Αν και αρχικά είχε ανακοινωθεί πως κάποια στιγμή σήμερα το πρωί θα έκανε την ανακοίνωση αναστολής της δικαστικής μεταρρύθμισης εν τούτοις δεν έγινε τίποτα λόγω ασυμφωνία στο εσωτερικό συμμαχίας του.

Ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ απειλεί τώρα ρητά ότι θα διαλύσει τον κυβερνητικό συνασπισμό – Channel 12

Νέες διαδηλώσεις τώρα έξω από Κνεσέτ. Ακροδεξιοί έχουν προγραμματίσει να συγκρουστούν με αριστερούς.

Ενδεικτικό της δραματικότητας των στιγμών η ανάρτηση Νετανιάχου πριν λίγο σε twitter. Ο Νετανιάχου με φόντο την προετοιμασία της ακροδεξιάς να έρθει στις διαδηλώσεις: «Όχι στη βία, είμαστε αδέρφια».Για κροκοδείλια τον κατηγορεί η αντιπολίτευση. Η βουλευτής του Israel Beitenu η Yulia Malinovsky: «Ο Νετανιάχου καθυστερεί εσκεμμένα τη δήλωση για τη διακοπή της νομοθεσίας επειδή αναμένει διαδηλώσεις υπέρ του πραξικοπήματος. Η αντιπαράθεση μεταξύ των αντιπάλων της επανάστασης και των υποστηρικτών της θα μπορούσε να καταλήξει σε πολύ δύσκολες σκηνές. Αν μέχρι τώρα ο πρωθυπουργός έπαιζε με τη φωτιά, τώρα παίζει με την ανθρώπινη ζωή»

Αεροδρόμιο ( όλες οι αναχωρήσει από Ben Gourion ακυρώθηκαν), νοσοκομεία, πανεπιστήμια, εμπορικά κέντρα όπως τα Sarona Market κι Azrieli: το Ισραήλ παρέλυσε περιμένοντας την ομιλία του Μπέντζαμιν Νετανιάχου στην Κνεσέτ που δεν έχει καθορίσει ακόμη πότε πραγματικά θα γίνει μετά από απανωτές ακυρώσεις.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Yariv Levin ανακοινώνει ότι υποστηρίζει τη διακοπή της νομοθετικής διαδικασίας για να μην σκάσει επάνω του αλλά αυτή του η πρόθεση είναι κενό γράμμα καθώς δεν υπάρχει συναίνεση στους κόλπους της συμμαχίας της κυβέρνησης.

Η κινητοποίηση γιγαντώνεται όπως και η γενική κατακραυγή κατά νομοσχεδίου.. Η αναστολή της μεταρρύθμισης θα μπορούσε να οδηγήσει στην πτώση της σημερινής κυβέρνησης και στην επιστροφή της κεντροαριστεράς.

Στις 15:30 οι διαδηλωτές έξω από την Κνεσέτ αναμένεται να πραγματοποιήσουν «πορεία οργής»

Μετά τη συνομιλία με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο υπουργός Ιταμάρ Μπεν Γκαμπίρ καλεί τους υποστηρικτές του να έρθουν σε αντιδιαδήλωση στην Ιερουσαλήμ.

Παρασκηνιακά: διαπραγματεύσεις για την ακύρωση της απομάκρυνσης του Gallant από το υπουργείο Άμυνας.

O Νετανιάχου θ΄ανακοινώσει στις 8.00 μμ την αναβολή της δικαστικής μεταρρύθμισης!

O Netanyahu θα απευθύνει διάγγελμα στις 20:05 μμ. Φαίνεται ότι τα βρήκε τελικά με το συνασπισμό του να αναβάλει τη μεταρρύθμιση που ξεσήκωσε θύελλα.

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο Νετανιάχου συμφώνησε με τον υπουργό Εθνικής Ασφάλειας Μπεν-Γκβίρ να σχηματίσουν μια Εθνοφρουρά, μια παραστρατιωτική δύναμη υπό τον άμεσο έλεγχο του Υπουργείου Εθνικής Ασφάλειας ως αντάλλαγμα στην υπαναχώρηση του τελευταίου για να γίνει η αναβολή της μεταρρύθμισης. Για να άρει το βέτο του και μην ρίξει την κυβέρνησή του, ο Νετανιάχου προσφέρει στον Μπεν-Γκβίρ τον σχηματισμό μιας εθνοφρουράς που θα είναι υπό τις διαταγές του. Μια πολιτοφυλακή για την ακροδεξιά του Ben-Gvir παίρνει την Εθνική Φρουρά σε αντάλλαγμα για την υποστήριξη της καθυστέρησης της δικαστικής μεταρρύθμισης.

Ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ Itamar Ben-Gvir ανακοίνωσε ότι αναβλήθηκε το νομοσχέδιο αναμόρφωσης του δικαστικού συστήματος της χώρας. Αυτό αναμένεται ν΄ανακοινώσει κι ο Νετανιάχου.

Τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμη ίσως υπάρξει σασπένς είναι δύσκολο ο κόσμος να δεχθεί οτιδήποτε πλέον από αυτή την κυβέρνηση που απώλεσε αξιοπιστία της φόβος πάντα για συγκρούσεις αφού γίνονται διαδηλώσεις και αντιδιαδηλώσεις. Σημειωτέο ότι προγραμματισμένη ομιλία του Νετανιάχου νωρίτερα σήμερα αναβλήθηκε.

Τελικά ο Νετανιάχου άρχισε την ομιλία του και δήλωσε : Αναστέλλω τη νομοθεσία...

Eπικαλέστηκε ότι δεν είναι έτοιμος να καταστρέψει το έθνος του.

Νετανιάχου: Δεν θα κλαπεί η λαική βούληση, αλλά θα γίνει προσπάθεια να επιτευχθεί ευρεία συναίνεση.

Δηλ. θα το επαναφέρει όταν θα έχει αυξημένη πλειοψηφία..

Ο Νετανιάχου στρέφεται στο εθνικιστικό στρατόπεδο – έχουμε την πλειοψηφία να το κάνουμε μόνοι μας. Χιλιάδες υποστηρικτές μας έφτασαν στην Ιερουσαλήμ απόψε, δεν είστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας, κανείς δεν θα σας φιμώσει.

Η απάντηση των ηγετών διαμαρτυρίας στην ομιλία του Νετανιάχου: «Οι ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού και των εξτρεμιστών εταίρων του αποτελούν παραδοχή της πρόθεσής τους να νομοθετήσουν εκ νέου τους νόμους της δικτατορίας στην επόμενη συνεδρίαση, βλάπτοντας έτσι την οικονομία και την ασφάλεια. Όσο η νομοθεσία συνεχίζεται και δεν μείνει στο ράφι, θα είμαστε στους δρόμους. Αυτή είναι μια ακόμη προσπάθεια αποδυνάμωσης της διαμαρτυρίας για να νομοθετηθεί η δικτατορία

Τίποτα δεν έχει τελειώσει…

Ισραηλινά ΜΜΕ μεταφέρουν ότι ξέσπασαν βίαιες συγκρούσεις μεταξύ των υπέρ και των κατά της νομοθεσίας σε Kabulan, Tel Aviv, με την αστυνομία να παρεμβαίνει για να τους χωρίσει.

dimpenews.com