Μέγα Σημείο: Βέβηλος Ουκρανός έπεσε νεκρός κεραυνόπληκτος από το Σταυρό που επιχείρησε βίαια ν΄αποσπάσει από ιερέα. Πριν είχε σύρει ιερέα στο έδαφος τον είχε χτυπήσει είχε αποπειραθεί να τον πνίξει και δήλωνε πως θα κρεμάσει ιερείς της Κανονικής Εκκλησίας! BINTEO

Μέγα Σημείο: Βέβηλος Ουκρανός έπεσε νεκρός από καρδιά κεραυνόπληκτος από το σταυρό που επιχείρησε βίαια ν΄αποσπάσει από ιερέα. Πριν είχε σύρει ιερέα στο έδαφος τον είχε χτυπήσει είχε αποπειραθεί να τον πνίξει και δήλωνε πως θα κρεμάσει ιερείς της Κανονικής Εκκλησίας!

Μέγα σημείο μέγα θαύμα του Σταυρού. Επιτιθέμενος έπεσε κεραυνόπληκτος και πέθανε ακαριαία όταν επιτέθηκε στο σταυρό του Χριστού σε επιχείρηση κατάληψης ενός ακόμη ναού της Κανονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Ουκρανίας.

Στην περιοχή του Κιέβου, κατά την κατάληψη ναού, ένας άνδρας προσπάθησε να αρπάξει τον σταυρό, αλλά πέθανε επί τόπου από καρδιακή προσβολή.

Ο Volodymyr Ivanovych Natykach, ακτιβιστής της «Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας», πέθανε κατά τη διάρκεια της κατάληψης του ναού της Γεννήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου στο χωριό Lypovets του Kaharlyk Raion της Περιφέρειας Κιέβου. Αυτή η πρόκληση, η οποία κατέληξε σε τραγωδία, οργανώθηκε από τον αντιδήμαρχο του Kaharlyk Ivan Mykhailovych Semtsov, ο οποίος πρέπει να φέρει την πλήρη ευθύνη για το έγκλημά του. Το Τμήμα Πληροφόρησης και Παιδείας της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας ενημερώνει σχετικά με αναφορά στην υπηρεσία Τύπου της Μητρόπολης Bila Tserkva.
Ο εφημέριος του ναού, πρωθιερέας π. Βασίλειος/Vasyliy,ο προϊστάμενος της εκκλησίας, έγραψε μια δήλωση στις αρχές επιβολής του νόμου σχετικά με τον θάνατο αυτού του άνδρα, όπου περιέγραψε ξεκάθαρα την εξέλιξη των γεγονότων. Επεσήμανε ότι ο Ιβάν Σεμτσόφ, δεν σταμάτησε μετά από ό,τι είχε κάνει , συνεχίζει να υποδαυλίζει τη διαθρησκευτική αντιπαλότητα, ειδικότερα, και, ειδικότερα, διέδιδε ψευδείς πληροφορίες και προσπαθούσε να αποφύγει την ευθύνη για το έγκλημα.

«Ως αποτέλεσμα της περιγραφόμενης σύγκρουσης, οι άνδρες με χτύπησαν στο έδαφος, με έσυραν από την αλυσίδα όπου ήταν κρεμασμένος ο ορθόδοξος σταυρός μου. Ο τελευταίος μου ζήτησε να μην κάνω πλέον θρησκευτικές λειτουργίες και να φύγω να ζήσω σε άλλο μέρος από το χωριό Λίποβετς Οι αστυνομικοί που βρέθηκαν στο σημείο δεν απέτρεψαν την επίθεση. Στη συνέχεια, ο πολίτης Volodymyr Ivanovych NATYKACH, εκτοξεύοντας απειλές ότι θα μας κρεμάσει, άρχισε να σέρνει τον ιερέα Andriy Olenyn, τον εκκλησιαστικό επιτετραμμένο της πόλης της Myronivka, κι από τον ιερέα Andriy Olenin τον σταυρό που κρατούσε στα χέρια του, αμέσως μετά ο Natykach V.I. έπεσε στην άσφαλτο και πέθανε με σπασμούς. Οποιοσδήποτε με οποιονδήποτε τρόπο δεν άγγιξε καν τον νεκρό», έγραψε ο ιερέας σε δήλωση που απευθυνόταν στον επικεφαλή της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας στην περιοχή του Κιέβου, στρατηγό της αστυνομίας τρίτου βαθμού A. Nebytov.
Η πληροφορία αυτή επιβεβαιώνεται και από πολυάριθμους αυτόπτες μάρτυρες από τον τόπο των γεγονότων.

Σύμφωνα με πηγές ο επιτιθέμενος και νεκρός είναι ο αντιδήμαρχος της περιοχής του Kagarlyk, ο Ivan Semtsov!

Στη Δ Ουκρανία οι περιοχές Khmelnitski, Tchernihiv και Lviv συνεχίζουν τις ένοπλες επιθέσεις τους κατά ναών κι Ορθόδοξων χριστιανών εισβολές και καταλήψεις ως και από μασκοφόρους.

Στο Ternopil μασκοφόροι κατέλαβαν το ναό βίαιη υπαγωγή στο σχισματικό μόρφωμα. Νέα εκκλησιαστικά ήθη νομίζω ξεκαθάρισε ποιά είναι η σχισματική και ποια η Κανονική Εκκλησία!

dimpenews.com