3 ρουκέτες εκτοξεύθηκαν και από τη Συρία κατά Ισραήλ. Στο στόχαστρο της περιοχής το διχασμένο Ισραήλ!

3 ρουκέτες εκτοξεύθηκαν και από τη Συρία κατά Ισραήλ. Στο στόχαστρο της περιοχής το διχασμένο Ισραήλ!

Η ένταση στη Μέση Ανατολή οξύνεται. Πριν από λίγο εκτοξεύθηκαν 3 ρουκέτες από τη Συρία κατά του Ισραήλ. Το Ισραηλινό Κανάλι 14 αναφέρει: «Πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από τη Συρία προς τα Υψίπεδα του Γκολάν, ο ένας εκ των οποίων κατέληξε στη Συρία, ο δεύτερος στην Ιορδανία και ο τρίτος στο Μοσχάβ Μιτσάρ στο Ισραήλ σε ανοιχτό πεδίο. Προειδοποιητικές σειρήνες στα Υψίπεδα του Γκολάν μετά την εκτόξευση 3 ρουκετών στο Ισραήλ από τη Συρία
”Δύο ρουκέτες φέρεται να εκτοξεύτηκαν στα Υψίπεδα του Γκολάν πριν από λίγο. Μια ειδοποίηση έχει ενεργοποιηθεί στην εφαρμογή Home Front Command σε μια ανοιχτή περιοχή κοντά στον οικισμό Mitzer στα Υψίπεδα του Γκολάν” αναφέρει ισραηλινός δημοσιογράφος ενώ η Τσαχάλ ανακοίνωσε:

Πριν από λίγο εκτοξεύτηκαν 3 ρουκέτες από τη Συρία προς το Ισραήλ. Ένας από αυτούς διέσχισε το ισραηλινό έδαφος και προσγειώθηκε στα νότια υψώματα του Γκολάν.

Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες, η ρουκέτα δεν αναχαιτίστηκε.” Σύμφωνα με κάποιες ανεπιβεβαίωτες πηγές ισραηλινά τανκ στη συνέχεια έβαλαν κατά των θέσεων επί συριακού εδάφους από όπου έφυγαν οι ρουκέτες. Το ισραηλινό κανάλι 12 αναφέρει πως το Ισραήλ θ΄απαντήσει στη Συρία τις επόμενες ώρες ενώ ο άξονας της αντίστασης το προειδοποιεί να μην διανοηθεί. Ο αρχηγός των Houthi Υεμένης ο Abdel Malik al Houthi : “το Israël οφείλει να ξέρει ότι κάθε επίθεση του στη Συρία θα γυρίσει πάνω του.” έχουν βαλλιστικούς πυραύλους οι Χούτι πολύ ικανούς τώρα που τα βρήκαν με Ριάντ θα τους στρέψουν στους ηθικούς αυτουργούς του πολέμου εναντίον τους ήρθε η ώρα λένε.

Το έδαφος που έπεσε σήμερα η ρουκέτα είναι το Κατεχόμενο συριακό έδαφος του Γκολάν..Απορίας άξιο γιατί διαμαρτύρονται οι κατακτητές.

Aυτή η εξέλιξη επέρχεται μετά την απρόκλητη επίθεση ισραηλινών αρχών στο Αλ Ακσά σε περίοδο Ραμαζανίου στην επίθεση με 34 ρουκέτες από λιβανέζικο έδαφος κατά Ισραήλ την απάντηση Ισραήλ με στοχευμένα χτυπήματα σε Γάζα, Λίβανο. Όλη αυτή η ανάφλεξη έχει να κάνει με γενικότερες ανακατατάξεις σε Ανατολή με ενοποίηση αραβικού κόσμου και αποκατάσταση σχέσεων Σ Αραβίας με Ιράν που επέφερε ως και τέλος πολέμου στην Υεμένη.. Συνεχείς πολυπληθείς αντικυβερνητικές διαδηλώσεις και σήμερα στο Ισραήλ όπως στο Τελ Αβίβ. Για α΄φορά ακούστηκαν στα αγγλικά ως και συνθήματα κατά παλαιστινιακής κατοχής και για καθεστώς απαρτχάιντ. Εσωτερικός διχασμός στο Ισραήλ.

Δήλωση από την Ταξιαρχία Al-Quds του Συριακού Αραβικού Στρατού:
Ορισμένες σελίδες και άλλα μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα το ένα το άλλο, ανέφεραν ότι η Liwa al-Quds ανέλαβε την ευθύνη για την εκτόξευση ρουκετών χθες εναντίον του σιωνιστικού εχθρού στο κατεχόμενο Γκολάν.

Ως προς αυτό, η ηγεσία της Liwa al-Quds διευκρινίζει τα εξής: Εμείς στη Liwa al-Quds δεν έχουμε καμία σχέση με το θέμα των πυραύλων και το αρνούμαστε.
Επιβεβαιώνουμε ότι δεν υπάρχει παρουσία των μάχιμων δυνάμεών μας στη νότια περιοχή.

dimpenews.com