Το Ισραήλ βομβάρδισε και πάλι τη Συρία.

Στρατιωτική πηγή: Περίπου στις 5:00 σήμερα το πρωί, ο ισραηλινός εχθρός πραγματοποίησε αεροπορική επίθεση με πλήθος πυραύλων από την κατεύθυνση του κατεχόμενου συριακού Γκολάν, στοχεύοντας ορισμένα σημεία στη νότια περιοχή Συρίας.
Η συριακή αεράμυνα στη Δαμασκό και στην ύπαιθρό της, As-Suwayda, Quneitra και Daraa, αντιμετώπισε εχθρικούς στόχους από την κατεύθυνση του κατεχόμενου συριακού Γκολάν.

”Ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος του Ισραήλ χτυπά επί του παρόντος εκτοξευτές στη Συρία από τους οποίους εκτοξεύτηκαν ρουκέτες στο ισραηλινό έδαφος νωρίτερα τη νύχτα” ανακοίνωσε η Τσαχάλ.

Τις επιθέσεις με ρουκέτες με στόχο το εβραϊκό κράτος ανέλαβε η οργάνωση «Ταξιαρχία Ιερουσαλήμ στη Συρία» το βράδυ του Σαββάτου αναφέρει το ισραηλινό μέσο i24NEWS

Το Ισραήλ πραγματοποίησε τη νύχτα προς Κυριακή ως απάντηση στις εκτοξεύσεις ρουκετών στην ισραηλινή πλευρά των Υψωμάτων του Γκολάν, μετά από παρόμοια πυρά από τον γειτονικό Λίβανο και τη Λωρίδα της Γάζας τις τελευταίες ημέρες. «Το πυροβολικό χτυπά την περιοχή της Συρίας από την οποία εκτοξεύτηκαν ρουκέτες», δήλωσε ο ισραηλινός στρατός, υποδεικνύοντας ότι χρησιμοποίησε επίσης drone για να στοχεύσει τις συσκευές από τις οποίες εκτοξεύτηκαν οι πύραυλοι.

Ο εκπρόσωπος του IDF είπε ότι τα μαχητικά αεροσκάφη στόχευσαν επίσης στρατιωτική μονάδα, ραντάρ και θέσεις πυροβολικού που χρησιμοποιεί ο συριακός στρατός. Από την πλευρά του, το συριακό υπουργείο Άμυνας είπε ότι τα συστήματα αεράμυνας κατάφεραν να αναχαιτίσουν αρκετούς ισραηλινούς πυραύλους.

Συνολικά έξι ρουκέτες εκτοξεύτηκαν κατά του Ισραήλ και προειδοποιητικές σειρήνες ήχησαν σε πολλές τοποθεσίες στο Γκολάν. Σύμφωνα με τον στρατό, τουλάχιστον ένας πύραυλος αναχαιτίστηκε από το αντιαεροπορικό σύστημα «σιδηρού θόλου» του Ισραήλ και δύο έπεσαν σε ερημιά στα Υψίπεδα του Γκολάν. Την ευθύνη για την εκτόξευση ρουκετών από τη Συρία ανέλαβε το βράδυ του Σαββάτου η «Ταξιαρχία Ιερουσαλήμ στη Συρία», μια παλαιστινιακή οργάνωση που δρα σε συριακό έδαφος.

Η Τσαχάλ, ωστόσο, έδειξε ότι θεωρεί «τη Συρία υπεύθυνη για όλα όσα συμβαίνουν στο έδαφός της και ότι δεν θα επιτρέψει καμία προσπάθεια παραβίασης της κυριαρχίας του Ισραήλ». Μόνο που το Γκολάν είναι συριακό σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο…

Την ισραηλινή επίθεση κατά Συρίας επιβεβαιώνουν και τα ισραηλινά μέσα και αναφέρουν ότι πρόκειται για απάντηση στις ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν χθες από συριακό έδαφος κατά Ισραήλ. Είδαμε και τις προηγούμενες ημέρες που ούτε πουλί δεν πέταγε από Συρία στο Ισραήλ και εν τούτοις το Ισραήλ βομβάρδιζε σε ημερήσια βάση την πολύπαθη Συρία. Επίσης το Ισραήλ δεν νομιμοποιείται να επιτίθεται στη Συρία για μια ρουκέτα που έπεσε στο κατεχόμενο Γκολάν αφού και η Συρία έχει δικαίωμα νόμιμης άμυνας το Γκολάν της ανήκει σύμφωνα με όλες τις αποφάσεις Συμβουλίου του ΟΗΕ, αλλά και ως απάντηση στις καθημερινές επιθέσεις που δέχεται ..

dimpenews.com