Ο Σιωνιστής Ζελένσκι απαγόρευσε τις ακολουθίες της Μ Εβδομάδας και Πάσχα στο Κίεβο και επιβάλει διαδικτυακές λειτουργίες! Σιωνοναζιστές έκαψαν εκκλησία! ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ!

Ο Σιωνιστής Ζελένσκι απαγόρευσε τις ακολουθίες της Μ Εβδομάδας και Πάσχα στο Κίεβο και επιβάλει διαδικτυακές λειτουργίες! Σιωνοναζιστές έκαψαν εκκλησία!

Ο Σιωνιστής Ζελένσκι απαγόρευσε τις ακολουθίες της Μ Εβδομάδας και Πάσχα στο Κίεβο και επιβάλει διαδικτυακές λειτουργίες! Ανέλαβε να παρατείνει την απαγόρευση Πάσχα που επέβαλε η κοβιντοκρατία! Την ίδια στιγμή οι οπαδοί του έκαψαν εκκλησία στο χωριό Novopoltavka (περιοχή Nikolaev). Ριζοσπαστικοποιημένα μέλη της σχισματικής παρασυναγωγής του Επιφάνιου έκαψαν το ναό. Προηγουμένως ο Ουκρανός ναζί Korchinsky είχε καλέσει σ’ εμπρησμό ναών.

Απαγορεύονται οι εκκλησιαστικές λειτουργίες στο Κίεβο το Πάσχα. Οι Λειτουργίες θα γίνουν διαδικτυακά, ανακοίνωσε η διοίκηση της πόλης αναφέρει το TASS. Οι αρχές του Κιέβου απαγόρευσαν τη λειτουργία του Πάσχα στις εκκλησίες της πρωτεύουσας, οι λειτουργίες θα γίνονται διαδικτυακά. Αυτό ανακοινώθηκε την Τρίτη από την κρατική διοίκηση της πόλης του Κιέβου (KSCA).

«Οι λειτουργίες [Πάσχα] στις εκκλησίες θα γίνονται διαδικτυακά, η απαγόρευση κυκλοφορίας θα διαρκέσει από τις 00:00 έως τις 05:00 (η ώρα συμπίπτει με τη Μόσχα – περίπου TASS)», αναφέρει το μήνυμα στο κανάλι Telegram της διοίκησης της πόλης του Κιέβου. . Οι αρχές της πρωτεύουσας απηύθυναν επίσης έκκληση στους ηγέτες των θρησκευτικών κοινοτήτων με αίτημα «να περιοριστεί η διεξαγωγή μαζικών λατρευτικών υπηρεσιών και να διασφαλιστεί η μέγιστη διαδικτυακή εκπομπή από τόπους λατρείας στα ουκρανικά τηλεοπτικά κανάλια και μέσω Διαδικτύου».

Το λαμπρό Πάσχα είναι η κύρια χριστιανική γιορτή, το 2023 γιορτάζεται στις 16 Απριλίου. Γύρω στα μεσάνυχτα τελείται θρησκευτική τελετή στις εκκλησίες και μετά το βράδυ γίνεται πανηγυρική θεία λειτουργία.

Νωρίτερα, η υπηρεσία Τύπου της σχισματικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας (OCU) ανέφερε ότι η Πασχαλινή Λειτουργία που αρχίζει τα μεσάνυχτα στον Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Λαύρας Κιέβου-Pechersk, όπου τελούνταν πάντα οι λειτουργίες της κανονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας (UOC) θα γίνει από την OCU.

Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, οι ουκρανικές αρχές ακολούθησαν μια πορεία προς την πλήρη απέλαση του UOC. Εκ μέρους του προέδρου Volodymyr Zelensky, η κυβέρνηση ετοίμασε και υπέβαλε στο κοινοβούλιο νομοσχέδιο με στόχο την απαγόρευση της κανονικής εκκλησίας.

Τις τελευταίες εβδομάδες, η κατάσταση γύρω από το UOC έχει γίνει ιδιαίτερα τεταμένη. Οι υποστηρικτές της σχισματικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας καταλαμβάνουν τις εκκλησίες της κανονικής εκκλησίας με τη βία και επιτίθενται στους ιερείς και μητροπολίτες. Οι τοπικές αρχές στερούν την UOC από το δικαίωμα μίσθωσης στους ναούς, έσπασαν τη συμφωνία μίσθωσης για τη Λαύρα Κιέβου-Πετσέρσκ με το UOC και απαίτησαν από τους μοναχούς να εγκαταλείψουν το μοναστήρι. Συνολικά, από την αρχή του έτους, σύμφωνα με ουκρανικές πηγές, περισσότερες από 60 ενορίες της UOC μετατέθηκαν στο OCU και από τον Φεβρουάριο έως τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, 214 θρησκευτικές κοινότητες εγγράφηκαν εκ νέου στο OCU.

dimpenews.com