Ο Πούτιν ο πολιτικός ηγέτης της Παγκόσμιας Αντίστασης στην Αναστάσιμη λειτουργία στη Μόσχα ΒΙΝΤΕΟ

Στον Καθεδρικό του Χριστού Σωτήρα ο Πρόεδρος Πούτιν o πολιτικός ηγέτης της Παγκόσμιας Αντίστασης παρευρέθηκε μαζί με πλήθος Μοσχοβιτών στην Αναστάσιμη λειτουργία. Χριστός Ανέστη……

Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συνεχάρη τους Ορθόδοξους Χριστιανούς για το Πάσχα, το αντίστοιχο μήνυμα δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Κρεμλίνου αναφέρει το RIA Novosti.
«Η υπέροχη, αγαπημένη γιορτή του Πάσχα δίνει στους πιστούς ελπίδα, εμπνέει καλές σκέψεις και πράξεις και χρησιμεύει στην επιβεβαίωση υψηλών ηθικών ιδανικών και αξιών στην κοινωνία», είπε ο αρχηγός του κράτους.
Ο Πούτιν σημείωσε τη «δημιουργική, αληθινά ασκητική δραστηριότητα» της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και άλλων χριστιανικών δογμάτων. Επεσήμανε ότι οι θρησκευτικές οργανώσεις διαφυλάσσουν την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της Ρωσίας, συμμετέχουν στην επίλυση βασικών κοινωνικών προβλημάτων, ενισχύουν τον θεσμό της οικογένειας και εκπαιδεύουν τους νέους…Σύμφωνα με τον πρόεδρο, η εκκλησία ήταν πάντα με τον κόσμο, και μοιραζόταν μαζί του χαρές και κακουχίες. Ο Πούτιν σημείωσε ότι «ενόψει σοβαρών προκλήσεων», η Εκκλησία συμμετέχει ενεργά στις πράξεις του ελέους και της φιλανθρωπίας, βοηθώντας τους ανθρώπους να βρουν ισχυρή πνευματική υποστήριξη.

Ο αρχηγός του κράτους συνεχάρη επίσης τον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλο για το Πάσχα.
«Τις ημέρες του Πάσχα, οι πιστοί βιώνουν την ειλικρινή ευτυχία και αγαλλίαση, τη χαρά της ένταξης στις πατρικές παραδόσεις που μεταδίδονται από γενιά σε γενιά. Θέλω να εκφράσω τη βαθιά μου ευγνωμοσύνη για το άοκνο ασκητικό σας έργο που αποσκοπεί στη διατήρηση ιστορίας, πνευματικές, ηθικές, οικογενειακές αξίες, ανατροφής και διαφώτισης της νεολαίας», έγραψε ο Πούτιν σε ένα συγχαρητήριο τηλεγράφημα.
Ο Πρόεδρος σημείωσε ότι ο σοφός ποιμαντικός λόγος του πατριάρχη βοηθάει στην εδραίωση της κοινωνίας εδώ και πολλά χρόνια, καλώντας σε έλεος, καλοσύνη και δικαιοσύνη, βοηθώντας τους ανθρώπους να βρουν ένα ισχυρό πνευματικό στήριγμα.
Νωρίτερα, ο Πούτιν παρακολούθησε τη λειτουργία του Πάσχα στον Καθεδρικό Ναό του Χριστού Σωτήρος το βράδυ της Κυριακής.
Η Αγία Κυριακή του Χριστού – Πάσχα – η κύρια εορτή των Ορθοδόξων Χριστιανών. Γιορτάζεται την πρώτη Κυριακή μετά την πρώτη ανοιξιάτικη πανσέληνο – μεταξύ 4 Απριλίου (22 Μαρτίου, παλαιού τύπου) και 8 Μαΐου (25 Απριλίου, παλαιού τύπου) έτσι ώστε το χριστιανικό Πάσχα να γιορτάζεται πάντα μετά το εβραϊκό (Πεσάχ).

dimpenews.com