Μέγας είσαι Κύριε .. και θαυμαστά τ΄ατοπήματα αυτών! ”Μέγας” Αρχιμανδρίτης Οικουμενικού Πατριαρχείου έκλεψε ρολόι μεγάλης αξίας τον έβαλαν φυλακή και τον έβγαλε ο Βαρθολομαίος που τον έχει και Αρχαιοφύλακα του Οικουμενικού Πατριαρχείου! ΒΙΝΤΕΟ

Μέγας είσαι Κύριε .. και θαυμαστά τ΄ατοπήματα αυτών! ”Μέγας” Αρχιμανδρίτης Οικουμενικού Πατριαρχείου έκλεψε ρολόι μεγάλης αξίας τον έβαλαν φυλακή και τον έβγαλε ο Βαρθολομαίος που τον έχει και Αρχαιοφύλακα του Οικουμενικού Πατριαρχείου! Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση…Άκου Μέγας .. μάλλον περιβόητος παρά Μέγας….

”Τουρκία: Συνελήφθη ο Μέγας Αρχιμανδρίτης Οικουμενικού Πατριαρχείου-Έκλεψε ρολόι μεγάλης αξίας!

Συνελήφθη την Δευτέρα στην Τουρκία ο Μέγας Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Αγαθάγγελος Σίσκος, για κλοπή ρολογιού τσέπης μεγάλης αξίας, το οποίο είχε κατασκευασθεί για συλλεκτική συλλογή το 1800 για λογαριασμό των Ανακτόρων.

Σύμφωνα με τον «Εθνικό Κήρυκα» ο Μέγας Αρχιμανδρίτης οδηγήθηκε στη φυλακή από όπου αποφυλακίστηκε με παρέμβαση της αστυνομικής φρουράς του Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Κατά την ίδια πηγή ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος τον έβαλε σε αργία επ’ αόριστο ενώ εμφανίζεται φοβερά προβληματισμένος και λυπημένος για το συμβάν διότι διασύρεται το Πατριαρχείο.

Η ιδιοκτήτρια του καταστήματος σε δηλώσεις της στα Μέσα Ενημέρωσης της Τουρκίας είπε, μεταξύ άλλων, ότι «είναι κρίμα διότι ο δράστης είναι μέλος της Πατριαρχικής Αυλής κι έπρεπε να σκέπτεται τον θεσμό που εκπροσωπεί και να είναι πιο προσεκτικός».

Tα τουρκικά ΜΜΕ δημοσίευσαν βίντεο για τη σύλληψη του Αρχιμανδρίτη

Σημειώνεται ότι ο Μέγας Αρχιμανδρίτης Αγαθάγγελος Σίσκος, ο οποίος κατάγεται από την Καστοριά, πήγε στο Πατριαρχείο ως λαϊκός και εκεί χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος, είναι και Αρχαιοφύλακας του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του «Εθνικού Κήρυκα» με τον Μέγα Αρχιμανδρίτη Αγαθάγγελο Σίσκο διημείφθη ο ακόλουθος διάλογος:

Εθνικός Κήρυκας: Έχετε κάποιο σχόλιο για το θέμα της κλοπής του ρολογιού στο οποίο εμπλέκεσθε;

Πατέρας Αγαθάγγελος: Ευχαριστώ πρώτα απ’ όλα για το ενδιαφέρον που δείχνετε, δημοσιογραφικό προφανώς. Έχει ανατεθεί το θέμα σε νομικό. Όσο γίνεται έρευνα δεν μου επιτρέπεται να πω κάτι και επίσης δεν έχω και την άδεια του διευθυντού του Γραφείου Τύπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου διότι είναι θεσμικό το ζήτημα, διότι στο εν λόγω βίντεο αναφέρεται στην ιδιότητα κάποιου κληρικού του Πατριαρχείου η εν λόγω κυρία, οπότε είναι θεσμικό το ζήτημα και δεν μου επιτρέπεται να πω κάτι».

Εθνικός Κήρυκας: Ωστόσο το πρόσωπο στο βίντεο είστε εσείς.

Πατέρας Αγαθάγγελος: Σας είπα αυτό, δεν μπορώ να σας πω κάτι άλλο.

Εθνικός Κήρυκας: Γιατί ο Πατριάρχης σας έβαλε σε αργία επ’ αόριστο;”iskra -21/04/2023

Όνειδος για τη χώρα και για τον ύπατο εκκλησιαστικό θεσμό δυσφήμιση της Εκκλησίας και της χώρας σε μια κρίσιμη περίοδο για τα ελληνοτουρκικά και την τύχη της Ορθόδοξης παρουσίας στην πόλη με την μετατροπή της Αγιά Σοφιάς και την αλλαγή χρήσης της σε λειτουργικό τζαμί από όπου σήμερα κιόλας ο Ερντογάν επαιρόταν πήγε εκεί για προσευχή για τη γιορτή τους.. Έχει διαστάσεις το θέμα πλήττει το γόητρο το κύρος και την αξιοπιστία θεσμών και εθνικών συμφερόντων και χρειάζεται ενδελεχή έρευνα για να διαπιστωθεί αν δηλ. ο συγκεκριμένος ενήργησε με μόνο κίνητρο την ιδιοτέλεια..ή και την κλεπτομανία… H στελέχωση νευραλγικών πόστων είναι υπέρτατη ευθύνη και αυτοί που του έδωσαν οφίκια τίτλους και θέσεις ευαίσθητες οφείλουν ν΄αναλάβουν την ευθύνη τους κι όχι απλά να καλύψουν τη πομπή τους.

dimpenews.com