(2013-2023) 10 χρόνια μετά την απαγωγή των επισκόπων Χαλεπίου. Οι τελευταίες αναφορές δείχνουν ότι δολοφονήθηκαν, υπάρχουν ενδείξεις για ανάμειξη και της ΜΙΤ! O Abu Banat o σφαγέας του Μητροπολίτη Χαλεπίου…….

(2013-2023) 10 χρόνια μετά την απαγωγή των επισκόπων Χαλεπίου. Οι τελευταίες αναφορές δείχνουν ότι δολοφονήθηκαν, υπάρχουν ενδείξεις για ανάμειξη και της ΜΙΤ!

Ήταν σαν σήμερα 22 Απριλίου 2013 που απήχθησαν οι επίσκοποι Χαλεπίου.Είθισται όλα αυτά τα χρόνια που πέρασαν τις μέρες που είναι κοντά στην μαύρη επέτειο της απαγωγής να δημοσιεύονται ή και να διαρρέουν πληροφορίες περί της τύχης τους. Είναι παγκόσμιο σκάνδαλο ότι όλοι ξέρουν και όλοι σιωπούν. Είναι σημείο των καιρών.

Τελευταίες πρόσφατες αναφορές περί της τύχης τους.

Το vaticannews.va/ στις 17/4/23 μεταξύ άλλων αναφέρει ”Στις αρχές του 2020 υπήρχαν αναφορές που εξήχθησαν από έρευνα από έναν Σύριο που ζούσε στις ΗΠΑ. Ως εκ τούτου, οι δύο επίσκοποι δολοφονήθηκαν τον Δεκέμβριο του 2016 από πολιτοφύλακες μιας τζιχαντιστικής ομάδας. Άλλοι ειδικοί χαρακτήρισαν αυτή την εκδοχή ως “λανθασμένη και αναπόδεικτη”.

Τον Ιανουάριο του 2020 ( Fides, 15/1/2020), μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από μια ερευνητική ομάδα με επικεφαλής τον Mansur Salib, έναν Σύριο ερευνητή που κατοικεί στις ΗΠΑ, και διαδόθηκε μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας medium.com, αποκάλυψε μια ανακατασκευή της υπόθεσης σύμφωνα με την οποία οι απαγωγείς των 2 επισκόπων ήταν τρομοκράτες της Nour al-Din al-Zenki, μιας ανεξάρτητης ομάδας που εμπλέκεται στη συριακή σύγκρουση, που χρηματοδοτήθηκε και οπλίστηκε κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης τόσο από τη Σαουδική Αραβία όσο και από τις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τους συντάκτες της έρευνας, οι δύο επίσκοποι είχαν εγκαταλείψει το Χαλέπι στις 22 Απριλίου 2013, με σκοπό να διαπραγματευτούν την απελευθέρωση δύο ιερέων, του Αρμένιου καθολικού Michael Kayyal και του Ελληνορθόδοξου Maher Mahfouz, οι οποίοι είχαν απαχθεί νωρίτερα…
Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο medium.com άφησε να εννοηθεί ότι στην απαγωγή συμμετείχαν στοιχεία που συνδέονται με την MIT (τουρκική υπηρεσία πληροφοριών). Η εκδοχή αυτή ανέφερε νέα που ήταν ήδη γνωστά, μαζί με συμπεράσματα που εκτέθηκαν χωρίς αντικειμενικά στοιχεία. Στην τελευταία ενότητα, η έρευνα υποστήριξε ότι οι δύο επίσκοποι σκοτώθηκαν και θάφτηκαν σε απροσδιόριστη τοποθεσία μόλις τον Δεκέμβριο του 2016, καθώς περιοχές ανατολικά του Χαλεπίου ανακαταλαμβάνονταν από τον συριακό στρατό.(GV) (Agenzia Fides, 15/4/2023)

Επικεφαλής του «Αραβικού Κινήματος Αντίστασης»: οι επίσκοποι Χαλεπίου δολοφονήθηκαν από την αρχή της απαγωγής τους.Λιβανέζικες ιστοσελίδες, συμπεριλαμβανομένων των «Lebanon Debat» και «kataeb. org» παρέθεσαν στις 7/4/23 δήλωση που αποδίδεται στον Σεΐχη Αμπντ αλ-Σαλάμ αλ-Χαράς, συντονιστή του λεγόμενου «Αραβικού Κινήματος Αντίστασης», υποστηρίζοντας ότι οι δύο μητροπολίτες του Χαλεπίου, Γιοχάννα Αβραάμ και Παύλος Γιαζίζι, είχαν σκοτωθεί. από την αρχή της απαγωγής τους.

Eπίσης …..(kavkaz-uzel.eu):

Ο Abu Banat (Magodmed Abdurakhmanov) ένας ντόπιος του χωριού Khadzhalmakhi του Νταγκεστάν, στην περιοχή Levashinsky. Πριν ενταχθεί στο ISIS*, ήταν υπάλληλος του Κέντρου Καταπολέμησης του Εξτρεμισμού και στη συνέχεια απολύθηκε. Μέσω της Τουρκίας έφτασε στη Συρία, όπου μαζί με τον Αμπού Χανίφα Νταγκεστάνι οργάνωσαν τρομοκρατικό πυρήνα στο Χαλέπι.

Τον Απρίλιο του 2013, ο Αμπού Μπανάτ, ο οποίος αυτοανακηρύχτηκε εμίρης, «διακρίθηκε» εκτελώντας (αποκεφαλίζοντας) δύο Σύρους ιερείς που μοίραζαν ανθρωπιστική βοήθεια (58).

Στις 26 Ιουνίου 2013, ένα βίντεο με τίτλο “The Execution of a Priest in Syria” εμφανίστηκε στο YouTube. Για υπερβολικό τακφιρισμό (κατηγορία απιστίας), ο Umar Shishani έθεσε υπό κράτηση τον Abu Banat και τον Abu Hanifa Dagestan. Μετά την αποφυλάκισή του, ο Αμπού Μπανάτ έφυγε από τη Συρία για την Τουρκία. Τον Ιούλιο του 2013 συνελήφθη στην πόλη Ικόνιο και οδηγήθηκε σε φυλακή της Κωνσταντινούπολης με την κατηγορία της τρομοκρατίας και της παράνομης κατοχής όπλων. πρόωρη αποφυλάκιση μετά από δύο χρόνια έκτισης της ποινής από τη στιγμή της φυλάκισης. Η αμερικανική χρηματοοικονομική υπηρεσία πληροφοριών OFAC κατέταξε τον Αμπού Μπανάτ ως τρομοκράτη υπό την επιβολή κυρώσεων.
(58) Disneyland für Dschihadisten // Der Spiegel, 28. 2013; Αρχικά, εμφανίστηκαν πληροφορίες ότι ο απαχθείς Ορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου Παύλος (Yazigi) και ο Σύρο-Ιακωβίτης Επίσκοπος Gregory Yuhannu Ibrahim εκτελέστηκαν (το MAP έλαβε στοιχεία για το θάνατο δύο μητροπολιτών στη Συρία // RIA Novosti 30/06/2013) , αλλά αργότερα ένας Αμερικανός διπλωμάτης ανέφερε ότι ο Τσάρλι Ντεντ ανέφερε
ότι οι ιερείς είναι ζωντανοί και στα χέρια ισλαμιστών στην Τουρκία: 2 απαχθέντες Σύροι ιερείς ζωντανοί στην Τουρκία // Al-Alam, 08/04/2013) .. (σσ οι Αμερικανοί εξ αρχής αναμείχθηκαν και ήθελαν να εκτρέψουν την έρευνα.)

O Abu Banat (Magodmed Abdurakhmanov) είναι όπως δείχνουν οι περισσότερες εξειδικευμένες πηγές ο σφαγέας του Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλου. Οι Τούρκικες αρχές φρόντισαν να πέσει στα χέρια τους.. που είναι σήμερα;;

Ο Μητροπολίτης Χαλεπίου Παύλος (Boulos Yazigi) απήχθη στις 22 Απριλίου 2013, μαζί με τον  Επίσκοπο Γρηγόριο-Yohanna Ibrahim των Αραμαίων από αγνώστους ένοπλους ενώ κατευθύνονταν από τα συροτουρκικά σύνορα προς το Χαλέπι. Από τότε δεν υπάρχει κανένα ίχνος από τους δύο. Ήταν σε μια ανθρωπιστική αποστολή: Τους είχαν υποσχεθεί την απελευθέρωση δύο ιερέων – του Αρμένιου καθολικού Michel Kayyal και του Ορθόδοξου Maher Mahfouz που απήχθησαν τον Φεβρουάριο του 2013 από ένα λεωφορείο που εκτελεί δρομολόγια μεταξύ Χαλεπίου και Δαμασκού. Αυτή η υπόσχεση ήταν ήδη παγίδα. Στην πορεία της απαγωγής των δύο επισκόπων, ο οδηγός του αυτοκινήτου πυροβολήθηκε από τους ενόπλους και σκοτώθηκε..

Ο Μάρτυρας Μητροπολίτης Παύλος είχε μαρτυρική συνείδηση:

Ο σταυρός δεν είναι απλώς ένα σημάδι/σημείο, ο σταυρός είναι τρόπος ζωής που τα βλέπουμε όλα από τον Θεό και τα επιστρέφουμε όλα στον Θεό.
Τὸν Σταυρόν σου Χριστὲ προσκυνοῦμεν καὶ τὴν ἁγίαν σου Ἀνάστασιν ὑμνοῦμεν καὶ δοξάζομεν· σὺ γὰρ εἶ Θεὸς ἡμῶν”.

και ήταν φιλοΠατερικός: ” όλη η Φιλοκαλική παράδοση της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ακολουθεί την αποφατική μέθοδο γι αυτό η προσέγγιση του Θεού από τον άνθρωπο δεν γίνεται γνωστικά με τη λογική αλλά εμπειρικά δια της τηρήσεως των εντολών του Θεού, ως βίωμα. Η άσκηση των αρετών που καθαρίζει την καρδιά είναι η μέθοδος της θεώσεως.

Για τον Άγ. Μάξιμο τον Ομολογητή οι πιστοί διαχωρίζονται σε 3 πνευματικά επίπεδα

-οι πρώτοι είναι οι πιστοί, οι εισερχόμενοι στην πίστη οι οποίοι την έχουν απλά αποδεχθεί.

-οι δεύτεροι είναι οι πρακτικοί ο οποίοι τηρούν τις εντολές κι επιτυγχάνουν.

-οι τρίτοι είναι οι τέλειοι, είναι οι γνωστικοί όχι με την έννοια ότι ασχολούνται με διανοητικούς συλλογισμούς αλλά επειδή επιδιώκουν την χριστιανική τελειότητα που πραγματοποιείται με την εαυτού κάθαρση. Οι γνωστικοί είναι οι πιστοί που κατάφεραν με την κάθαρση του εαυτού τους ν΄απελευθερωθούν από την πλάνη του κόσμου ώστε η γνωστική ψυχή κινείται από τα αισθητά και υλικά στην εν πνεύματι φυσική θεωρία κι από αυτήν στη φανερή θεολογία.

Τα στάδια της πνευματικής ζωής συμβολικά κατά τον Άγ. Γρηγόριο Παλαμά.

αυτά τα 3 στάδια η ομολογία (κατάρτιση και κατανόηση Λόγου Θεού) +η σιωπή (άσκηση και τήρηση εντολών)=πράξις και η προσευχή (μεταμόρφωση) εκφράζουν προοδευτικά τα στάδια της πνευματικής ζωής του ανθρώπου. Μετά την πράξη ο άνθρωπος φθάνει στη μεταμόρφωση δηλ. στον χρόνο της προσευχής όπου η ζωή μας συνοδεύεται από την παρουσία του Θεού κοινωνεί με τη Ζωή Του.Αυτό το 3ο στάδιο αποκαλείται θέωση ή θεωρία του Θεού ” (Μητροπολίτου Χαλεπίου Παύλου ”Φως μέσα στη σιωπή”)

dimpenews.com