Το ολοκαύτωμα ναών στην Αίγυπτο συνεχίζεται; Ολοσχερώς κάηκε εκκλησία από ύποπτη πυρκαγιά στο Dayrout, Asyut …από διαρροή αερίου. ΦΩΤΟ

Ολοσχερώς καταστράφηκε από ύποπτη πυρκαγιά η εκκλησία της Παναγίας, του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, του Μάρτυρος Abi Sefein και του Αγίου Anba Karas στο Dayrout, Asyut που ανήκει στους Κόπτες. Αν και το επίσημο ανακοινωθέν μιλάει για διαρροή αερίου που την προκάλεσε τίποτα δεν αποκλείει μια δολιοφθορά αφού είναι νωπές οι μνήμες από το ολοκαύτωμα ναών στην Αίγυπτο. Oι αρχές επιχειρούν να καθησυχάσουν και ασκούν έλεγχο στην πληροφόρηση…

Ανακοίνωση εξέδωσε η Μητρόπολη Sunbo και Dayrout σχετικά με φωτιά που ξέσπασε στην εκκλησία της Παναγίας, του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, του Μάρτυρος Abu Sefein και του Saint Anba Karas στο Dayrout.

Η φωτιά του Ναού της Παναγίας και του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Dayrout


Η Μητρόπολη Sunbo και Dayrout ανέφερε στην ανακοίνωσή της: «Πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα τα ξημερώματα στην εκκλησία της Παναγίας, του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, του μάρτυρα Abi Seifin και του Αγίου Anba Karas στο Dayrout, περίπου στις τέσσερις. πρωί, Σάββατο 29 Απριλίου 2023, ως αποτέλεσμα διαρροής από τον σωλήνα αερίου που χρησιμοποιήθηκε στο μυστήριο.

Η ίδια πρόσθεσε: Η φωτιά κατέστρεψε ολοσχερώς την εκκλησία και τα παραρτήματά της, καθώς ήταν ξύλινη, καθώς και την αρχαία εκκλησία, η οποία αποτελείται από τοίχους και ξύλινη οροφή.

Και συνέχισε: Ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές και αμέσως έσπευσαν οχήματα πολιτικής προστασίας, ασθενοφόρα, υπηρεσίες ασφαλείας και όλοι ξεκίνησαν τη δουλειά τους.

Και πρόσθεσε: Ευχαριστούμε τον Θεό που δεν υπήρξαν απώλειες, ούτε σε ζωές, ούτε σε σπίτια ή σχολεία δίπλα στην εκκλησία.

Και συνέχισε: Επαινούμε τις προσπάθειες που καταβάλλονται από τις υπηρεσίες πολιτικής προστασίας και τους πολίτες που γειτνιάζουν με την εκκλησία, μουσουλμάνους και χριστιανούς, και προσευχόμαστε ο Θεός να προστατεύει την εκκλησία και τη χώρα μας, την Αίγυπτο, από κάθε κακό.

Ο κυβερνήτης του Assiut είχε λάβει ειδοποίηση από τη Διοίκηση Κρίσεων και την Κεντρική Αίθουσα Επιχειρήσεων στο κυβερνείο ότι ξέσπασε πυρκαγιά στην εκκλησία της Παναγίας, του Αρχαγγέλου Μιχαήλ και της Anba Karas στο Dayrout, που υπάγεται στην Κοπτική Ορθόδοξη Μητρόπολη της Sunbu και της Dayrout, τα ξημερώματα σήμερα. Ο κυβερνήτης του Assiut απηύθυνε έκκληση σε όλα τα μέσα ενημέρωσης να είναι προσεκτικά και να μην δημοσιεύουν ανεπίσημες πληροφορίες ή στοιχεία για να αποτρέψουν την πρόκληση ανησυχίας, τονίζοντας τη συνεχή επικοινωνία του με τους εκκλησιαστικούς ηγέτες και καθησυχάζοντας τους πολίτες, επαινώντας τον ρόλο των δυνάμεων πολιτικής προστασίας και πυρόσβεσης για την ταχεία παρέμβασή τους, τον έλεγχο της πυρκαγιάς, και τη βοήθεια κάποιων κατοίκων και εθελοντών.Eπομένως υπάρχει έκδηλη ανησυχία στην κοινότητα Κοπτών από το γεγονός και γίνονται άσχημοι συνειρμοί γι αυτό και οι αρχές επιχειρούν να είναι καθησυχαστικές..

Η Μητρόπολη Sunbo και Dayrout για τους Κόπτες Ορθοδόξους είχε εκδώσει ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε ότι είχε ξεσπάσει τεράστια φωτιά στην εκκλησία της Παναγίας, του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, του Μάρτυρος Abi Sefein και του Αγίου Anba Karas στο Dayrout – West, στο περίπου στις τέσσερις το πρωί, ως αποτέλεσμα διαρροής αερίου από το σωλήνα αερίου.

dimpenews.com