Υπεξαιρέθηκαν τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον Covid ύψους 724 δισεκατομμυρίων ευρώ!!

Υπεξαιρέθηκαν τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον Covid ύψους 724 δισεκατομμυρίων ευρώ!!

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, πάλι, συγκλονίζεται από ένα πολύ σοβαρό σκάνδαλο που κινδυνεύει να βλάψει περαιτέρω την εικόνα της. Πράγματι, εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία και σε μια εποχή που ο πληθωρισμός παραμένει μια από τις κύριες ανησυχίες των ευρωπαίων πολιτών, μαθαίνουμε ότι υπόνοιες για απάτη περιβάλλουν τα κονδύλια Covid που διατίθενται στα κράτη μέλη.

Σε κάθε περίπτωση, αυτή είναι η αποκάλυψη που έκαναν στις 28 Απριλίου τα ΜΜΕ του Politico. Σύμφωνα με αυτή την πηγή, η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) ερευνά σοβαρά τα κονδύλια που διατίθενται στα κράτη μέλη, τα οποία ανέρχονται σε 724 δισ. ευρώ.

Στο άρθρο του με ημερομηνία 28 Απριλίου, το Politico αναφέρει ότι μίλησε με τον υπεύθυνο Τύπου της OLAF, ο οποίος έκανε μια σημαντική αποκάλυψη. «Η OLAF διενεργεί έρευνα για τα κονδύλια Covid που χορηγήθηκαν στα κράτη μέλη. Προς το παρόν, υπάρχει μια σειρά από έρευνες που συνδέονται με καταγγελίες για παρατυπίες (…)», είπε, ενώ αρνήθηκε να αποκαλύψει τα ονόματα των ενδιαφερόμενων χωρών.

Εάν προς το παρόν, η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης αρνείται κατηγορηματικά να επικοινωνήσει με τα ενδιαφερόμενα κράτη, μια έρευνα που άνοιξε πέρυσι η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ξεχώρισε ήδη τέσσερις χώρες, οι οποίες είναι: η Ιταλία, η Ρουμανία, η Πορτογαλία και η Κροατία.

Υπενθυμίζουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Ευρωπαϊκή Ένωση αναφέρεται σε τέτοιου είδους σκάνδαλα. Τον Δεκέμβριο του 2022, η Ursula Von der Leyen, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αναφέρθηκε σε ένα σοβαρό σκάνδαλο που αφορούσε 60.000 ευρώ και στο οποίο εμπλέκεται ο Έλληνας πολιτικός, Δημήτρης Αβραμόπουλος, πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος.

Πράγματι, σύμφωνα με αρκετά ιταλικά ΜΜΕ, ο τελευταίος έλαβε το ποσό των 60.000 ευρώ ως μέρος των δραστηριοτήτων του στο πλαίσιο της ΜΚΟ Fight Impunty, που βρίσκεται στο επίκεντρο του σκανδάλου διαφθοράς που συγκλονίζει τις Βρυξέλλες εδώ και αρκετές ημέρες. Πληροφορίες, που μεταδίδονται από τα μέσα LaStampa.it και Quotidiano.net και επιβεβαιώνονται από τον ίδιο τον Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Σύμφωνα με το μέσο La Stampa, ο Αβραμόπουλος έλαβε αυτό το ποσό για να συμμετάσχει σε δύο διοργανώσεις. Ο βασικός ενδιαφερόμενος δεν αρνείται. Όμως, στη δήλωσή του, βρέχει τη Von Der Leyen, νυν πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, βεβαιώνοντας ότι ήταν αυτή που ενέκρινε τα πάντα. «Είχα λάβει την έγκριση του Von Der Leyen», εκμυστηρεύεται.

Και ο Αβραμόπουλος να διευκρινίζει την αμοιβή του εντός της ΜΚΟ: «Μεταξύ Φεβρουαρίου 2021 και Φεβρουαρίου 2022 έλαβα δεόντως δηλωμένη αμοιβή περίπου 60.000 ευρώ. Η μηνιαία πληρωμή ήταν 5.000 ευρώ, που φορολογούνταν στην Ελλάδα. Το μηνιαίο καθαρό εισόδημά μου στο Fight Impunity ήταν 3.750 ευρώ», εξηγεί.

Το άλλο σκάνδαλο γύρω από αυτή την υπόθεση είναι ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε γραπτή εξουσιοδότηση στον Αβραμόπουλο να συμμετάσχει σε αυτές τις εκδηλώσεις για λογαριασμό της Fight Impunity, μιας ΜΚΟ η οποία ωστόσο δεν είναι εγγεγραμμένη στο μητρώο διαφάνειας της ΕΕ. Σε κάθε περίπτωση, αυτή είναι η αποκάλυψη που έκανε το ιταλικό μέσο IlFattoQuotidiano.it.

Μιλώντας για τις 60.000 ευρώ από τον Αβραμόπουλο, η ίδια πηγή επιβεβαιώνει πληροφορίες της εφημερίδας Stampa με τους εξής όρους: «Η Von der Leyen τον είχε εξουσιοδοτήσει πράγματι να λάβει αμοιβή για τη διεξαγωγή «εκστρατειών ευαισθητοποίησης, όπως δημοσίευση άρθρων, συμμετοχή σε συνέδρια. , έναρξη εκδηλώσεων, παραχώρηση συνεντεύξεων». Όμως, όπως αναφέρθηκε, η δουλειά του περιορίστηκε σε δύο συνέδρια και ένα άρθρο σε ένα χρόνο, όλα για 60.000 ευρώ».

Ο Αβραμόπουλος, αντιδρώντας στη δημοσίευση αυτής της συμβιβαστικής πληροφορίας, καταγγέλλει ενορχηστρωμένη εκστρατεία από την Ιταλία εναντίον του. «Είναι μια συνωμοσία ορισμένων κύκλων (Ιταλών, σημείωμα του συντάκτη) που στοχεύει να αμαυρώσει την εικόνα της υποψηφιότητάς μου ως ειδικού αντιπροσώπου της ΕΕ στον Περσικό Κόλπο. Στις Βρυξέλλες, όλοι γνωρίζουν ότι είμαι το φαβορί για αυτή τη θέση », υπερασπίζεται τον εαυτό του.lecourrier-du-soir 29.4.23

dimpenews.com