ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΜΠΑΧΜΟΥΤ/Artyomovsk! Υπ. Άμυνας Ρωσίας κι Αρχηγός των Wagner δήλωσαν ότι η πόλη καταλήφθηκε πλήρως! ΒΙΝΤΕΟ

Ο αρχηγός των Wagner o Prigozhin δήλωσε σήμερα ότι οι δυνάμεις του έθεσαν υπό τον απόλυτο έλεγχο την πόλη Μπαχμούτ. To πανηγύρι έχει αρχίσει οι Ρώσοι μαχητές ανοίγουν σαμπάνιες.

Ο Πριγκόζιν εμφανίζεται σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Telegram με τους μαχητές του πίσω του κρατώντας τη ρωσική σημαία ενώ περιβάλλεται από ερείπια του Μπαχμούτ.

«Σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, το Μπαχμούτ καταλήφθηκε πλήρως», είπε ο Πριγκόζιν. «Πήραμε εντελώς ολόκληρη την πόλη, από σπίτι σε σπίτι». Το τελευταίο σημείο πάρθηκε είναι μια “πολυκατοικία που καλείται αεροπλάνο ’”,ανακοίνωσε. Δήλωσε πως οι Wagner θα εγκαταλείψουν την πόλη 25 Μαίου για να μεταφέρουν τις θέσεις τους στο ρώσικο στρατό. Η μάχη για τη στρατηγικής σημασίας πόλη Μπαχμούτ διήρκεσε 224 μέρες.

Στο βίντεο, ο επικεφαλής της Βάγκνερ χλεύαζε τον Ζελένσκι και τον Μπάιντεν, οι οποίοι συμμετείχαν μαζί σε μια σύνοδο κορυφής της G7 στην Ιαπωνία, όπου ο πόλεμος στην Ουκρανία ήταν στο μυαλό των παγκόσμιων ηγετών.

Απευθυνόμενος στον Ζελένσκι, ο Πριγκόζιν είπε: «Σήμερα που θα δεις τον Μπάιντεν, φίλησε τον στην κορυφή του κεφαλιού του, πες του ένα γεια από εμένα».

Η Ουκρανία αρνήθηκε ότι οι Wagner κατέλαβαν πλήρως την πόλη και είπε ότι τα στρατεύματά της συνεχίζουν να πολεμούν εκεί και ότι ελέγχει ορισμένες βιομηχανικές εγκαταστάσεις και εγκαταστάσεις υποδομής στην περιοχή.

Ο Πριγκόζιν το τελευταίο διάστημα έπαιξε ένα τρομερό παιχνίδι παραπληροφόρησης στον εχθρό υποδυόμενος τον παρία της Μόσχας και ότι ήρθε σε διάσταση με την κεντρική εξουσία ότι δεν έχει πυρομαχικά κλπ. Ήταν ένα σχέδιο αποπροσανατολισμού αντιπερισπασμού και ψυχολογικός πόλεμος. Η Ρωσία νίκησε κι εδώ πέρασε κι από το Μπαχμούτ. Οι Wagner γέμισαν την πόλη με τις σημαίες τους όπως και τις ρώσικες..

To Μπαχμούτ απελευθερώθηκε την ίδια μέρα με την Μαριούπολη 25/5.

Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας:

”Ως αποτέλεσμα των επιθετικών ενεργειών των μονάδων επίθεσης Wagner, με την υποστήριξη του πυροβολικού και της αεροπορίας της Ομάδας Δυνάμεων Wagner, ολοκληρώθηκε η απελευθέρωση του Artyomovsk

O Zelensky παραδέχθηκε έμμεσα πλην σαφώς ότι έχασε το Μπαχμούτ αφού δήλωσε πως το ”Μπαχμούτ δεν είναι πια παρά μόνο στις καρδιές μας” όπως είπε ”δεν έχει μείνει τίποτα εκεί”.

dimpenews.com