Το Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε ότι μεγάλης κλίμακας χερσαία επιχείρηση θα ξεκινήσει αύριο στο Αρτσάχ, αν όλοι οι Αρμένιοι στρατιωτικοί του δεν παραδοθούν.Ήδη εκπατρισμός 7000 Αρμενίων σε μια μέρα από τις εστίες.. ΜΑΚΕΛΕΙΟ-ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ.

Το Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε ότι μια μεγάλης κλίμακας χερσαία επιχείρηση θα ξεκινήσει αύριο στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, εάν όλοι οι Αρμένιοι στρατιωτικοί στο Καραμπάχ δεν ανακοινώσουν την παράδοσή τους.Πάνε για μακελειό για γενοκτονία 2 των Αρμενίων με τη διεθνή κοινότητα θεατή.

Ο βουλευτής της Εθνοσυνέλευσης της Δημοκρατίας της Αρμενίας Tigran Abramyan αναφέρει ότι οι σκληρές μάχες στο Αρτσάχ συνεχίζονται προς διάφορες κατευθύνσεις.

Αν και υπάρχουν πληροφορίες ότι το Αζερμπαϊτζάν έχει αποκτήσει τον έλεγχο σε ορισμένες θέσεις και τομείς, οι σφοδρές μάχες συνεχίζονται για κάθε μέτρο.

Σφοδρές μάχες γίνονται στις προσεγγίσεις προς Charaktar και Sghnakh.

Ο εχθρός αδυνατεί να διαπεράσει την αμυντική γραμμή.

Περισσότεροι από 7.000 άνθρωποι έχουν εκκενωθεί από 16 κοινότητες στις περιοχές Askeran, Martakert, Martuni και Shushi του Αρτσάχ, σύμφωνα με τον Διαμεσολαβητή της Artsakh Gegham Stepanyan.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έλαβε από το νεκροτομείο του Στεπανακέρτ το Γραφείο του Υπερασπιστή των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μέχρι τις 22:30, υπάρχουν 27 θύματα από τη συνεχή ολομέτωπη τρομοκρατική επίθεση των Αζέρων, μεταξύ των οποίων οι 2 είναι άμαχοι. Ο αριθμός των τραυματιών ξεπερνά τους 200.

Οι δυνάμεις του Αρτσάχ δίνουν μάχη και οι Αζερμπαϊτζάν υφίστανται σημαντικές απώλειες στο πεδίο της μάχης, γεγονός που έχει επιβραδύνει την πρόοδό τους προς διάφορες κατευθύνσεις.

Wargonzo Ρώσος πολεμικός ανταποκριτής παρασημοφορημένος για ουκρανικό από τον Πούτιν:

”Πηγές μας στο Στεπανακέρτ αναφέρουν ότι το Αζερμπαϊτζάν βομβαρδίζει την πόλη με πυραύλους «Γκράντ».

Προηγουμένως αναφέραμε ότι το Αζερμπαϊτζάν, με την υποστήριξη του RMC και του Ρωσοτουρκικού Παρατηρητηρίου, εξαπέλυσε τρομοκρατική επιχείρηση στο Αρτσάχ με στόχο την καταστροφή του άμαχου πληθυσμού.Σύμφωνα με πληροφορίες από τις πηγές μας, η ρωσική πλευρά παρέδωσε στο Αζερμπαϊτζάν τις συντεταγμένες όλων των θέσεων και την ανάπτυξη εξοπλισμού στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και υποχώρησε από τα υποδεικνυόμενα σημεία, μετά τα οποία το Αζερμπαϊτζάν άρχισε μαζικούς βομβαρδισμούς.”

Σύμφωνα με πολλές πηγές, Ρώσοι ειρηνευτές τραυματίστηκαν από τις Ένοπλες Δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν κατά την εκκένωση αμάχων από την περιοχή Karmir Shuga.

To Azerbaijan το υποστηρίζουν Τουρκία, Ισραήλ.

dimpenews.com