Κλιμάκωση στα σύνορα με το Λίβανο. Ισραηλινά μαχητικά κι ελικόπτερα βομβαρδίζουν θέσεις της Χεζμπολά που σφυροκόπησε Ισραηλινές θέσεις. BINTEO

Κλιμακώνεται η ένταση στα σύνορα με το Λίβανο. Ισραηλινά μαχητικά και ελικόπτερα βομβαρδίζουν θέσεις της Χεζμπολά μετά από ανταλλαγή πυρών με βαρύ οπλισμό….”Επικίνδυνη κλιμάκωση της έντασης στα σύνορα μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ” γράφει η λιβανέζικη εφημερίδα l’Orient le Jour”. Ισραηλινά ελικόπτερα πραγματοποιούν δύο επιδρομές στην τοποθεσία Μπαλάτ κοντά σε τοποθεσία του στρατού στο Λίβανο (MTV). Εθνικό Πρακτορείο του Λιβάνου: Τα ισραηλινά ελικόπτερα εξαπέλυσαν πλήγματα στην περιοχή Τζαμπάλ Μπαλάτ, που βρίσκεται μεταξύ Αλ Νταχίρα και Μαρουαχίν.

Νωρίτερα

Η στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς ισχυρίζεται ότι εκτόξευσε 20 ρουκέτες από τον Λίβανο εναντίον δύο ισραηλινών οικισμών, αναφέρει το Reuters.

Ανακοίνωση της Αντίστασης:

τα μέλη Αντίστασης επιτέθηκαν σε πέντε σιωνιστικές συνοριακές τοποθεσίες:
Jal Al-Alam, Birkat Risha, τοποθεσία Ramya, τοποθεσία Al-Manara και τοποθεσία Al-Abad, με άμεσα και κατάλληλα όπλα. Οι θέσεις του ισραηλινού στρατού κοντά στο Kiryat Shmona εκτέθηκαν σε πυροβολισμούς.

Εβραϊκά ΜΜΕ: Εντολές σε εποίκους στη Δυτική Γαλιλαία, έως και 9 χλμ. από τα σύνορα με τον Λίβανο, να εισέλθουν σε καταφύγια.

..εκτόξευση 30 βλημάτων από τον Λίβανο προς τη Δυτική Γαλιλαία…Ο Λίβανος βομβαρδίζει τους οικισμούς “Shlomi” και “Nahariya” και τα περίχωρά τους στη βόρεια κατεχόμενη Παλαιστίνη με 20 πυραύλους…

Εβραϊκά Μέσα: 30 ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο προς τη βόρεια κατεχόμενη Παλαιστίνη, μερικοί από τις οποίες έπεσαν σε οικισμούς.

Γίνεται λόγος για 9 τραυματίες Ισραηλινούς στρατιώτες οι 2 σε κρίσιμη κατάσταση.

Η δύναμη UNIFIL στο Νότιο Λίβανο ανακοίνωσε ότι ένας πύραυλος έπληξε ένα από τα κεντρικά γραφεία της.

Τρεις στρατιώτες του Λιβανικού Στρατού τραυματίστηκαν, που περιγράφηκαν ως ανήλικοι, ως αποτέλεσμα «ισραηλινής» αεροπορικής επιδρομής κοντά στη θέση τους στο Jabal Balat,μεταξύ Ramieh και Marwahin, σήμερα το βράδυ ..

Ιράν: η περιοχή μοιάζει με πυριτιδαποθήκη που μπορεί να εκραγεί ανά πάσα στιγμή.

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ δήλωσε την Κυριακή ότι το Ισραήλ δεν ενδιαφέρεται να διεξάγει πόλεμο στο βόρειο μέτωπό του (με τον Λίβανο) και ότι εάν η Χεζμπολάχ συγκρατηθεί, το Ισραήλ θα σεβόταν την κατάσταση κατά μήκος των συνόρων όπως είναι σήμερα, αναφέρει το Reuters.

Ο Σεΐχης Ναμπίλ Καούκ, μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Χεζμπολάχ, δήλωσε την Κυριακή ότι «η ισραηλινή επίθεση εναντίον της Γάζας αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια στον Λίβανο». «Οι στόχοι και οι συνέπειες αυτής της επίθεσης ξεπερνούν τη Γάζα και φτάνουν στον Λίβανο, τη Συρία και ολόκληρη την περιοχή», πρόσθεσε κατά τη διάρκεια τελετής στον Νότιο Λίβανο”. Ο σεΐχης προειδοποίησε τέλος ότι «οποιαδήποτε ισραηλινή επίθεση εναντίον του Λιβάνου, σε οποιοδήποτε μέρος ή στιγμή, θα αντιμετωπιστεί με μια αυστηρή και επικείμενη απάντηση»..

ώρα 10.18 μμ η Τσαχάλ ανακοινώνει ότι επιτίθεται σε στόχους της Χεζμπολά στο Λίβανο.

Ένα ισραηλινό εχθρικό drone επιτέθηκε με δύο πυραύλους σ’ έναν στόχο στο Tallet Al-Awidah, δυτικά του Kafr Kila.
Κοντά σε κέντρο λιβανέζικου στρατού, χωρίς θύματα.

Νέοι βομβαρδισμοί κοντά στην πόλη Al-Dhahira, νότια του Λιβάνου, αεροσκάφη χαμηλού ύψους που πετάνε πάνω από τη Σιδώνα

dimpenews.com