Διχασμός στο στρατόπεδο του Ισραήλ. Διαδηλώσεις κατά Νετανιάχου με συνθήματα «Ο Μπίμπι είναι δολοφόνος» ”Πήγαινε στην Κόλαση” ” Είσαι Προδότης”. Εμφυλιακό διασπαστικό κλίμα στην κοινωνία και στο Πολεμικό Συμβούλιο! ΒΙΝΤΕΟ

Families of Israeli captives protest against Netanyahu: Israeli media

Παρά το γεγονός ότι ο πόλεμος θεωρούνταν πάντα ως ένας από τους μοχλούς που δημιουργεί συνοχή σε μια κοινωνία στη σιωνιστική κοινωνία, η συνέχιση του πολέμου της Γάζας και η καθημερινή αύξηση των θυμάτων του σιωνιστικού καθεστώτος έχει γίνει πηγή διχασμού σε αυτό το καθεστώς. .
Εβραϊκά ΜΜΕ ανέφεραν ότι απόψε μια μαζική διαδήλωση πραγματοποιήθηκε μπροστά από την κατοικία του Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Ιερουσαλήμ και ζήτησαν την άμεση παραίτησή του..ταραχές. Με αντλίες νερού και ιππικό κατά των διαδηλωτών..

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι οικογένειες των ισραηλινών αιχμαλώτων συγκεντρώθηκαν στο «Τελ Αβίβ» και σε διάφορα μέρη του «Ισραήλ» για να απαιτήσουν την απελευθέρωση των αιχμαλώτων στη Λωρίδα της Γάζας.

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης επιβεβαίωσαν το Σάββατο ότι ο αξιωματούχος που ήταν υπεύθυνος για τον φάκελο αιχμαλώτων της Χαμάς, Γκαλ Χιρς, παραιτήθηκε όταν έφτασε σε συγκέντρωση για τις οικογένειες των κρατουμένων στο «Τελ Αβίβ».Το ισραηλινό κανάλι Kan είπε ότι σήμερα το απόγευμα, οι οικογένειες των ισραηλινών αιχμαλώτων συγκεντρώθηκαν σε μεγάλους αριθμούς σε διάφορα μέρη του «Ισραήλ», με το σύνθημα «Ντροπή, ντροπή» και απαιτώντας την απελευθέρωση των αιχμαλώτων στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας συγκρούονται με διαδηλωτές, οι οποίοι ζητούν την παραίτηση του Νετανιάχου και ζητούν την επιστροφή των ομήρων

Κάποιοι φωνάζουν «Ο Μπίμπι είναι δολοφόνος» άλλοι ”Νετανιάχου είσαι προδότης” ενώ τα πλακάτ γράφουν GO TO HELL πήγαινε στην Κόλαση.. ( κάποιοι Έλληνες ή καλοί χριστιανοί είναι χειρότεροι από κάποιους Εβραίους είναι Γενίτσαροι Σιωνιστών)

Με τη σειρά του, ο ιστότοπος του ισραηλινού Channel 12 ανέφερε ότι σημειώθηκαν βίαιες συγκρούσεις μεταξύ συγγενών των νεκρών και αιχμαλώτων Ισραηλινών και δυνάμεων της τάξης ενώ διαδήλωσαν μπροστά από την κατοικία του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο ιστότοπος ανέφερε ότι ορισμένοι διαδηλωτές έσπασαν τον φράχτη και εισέβαλαν εκατοντάδες μέτρα από το σπίτι του Νετανιάχου και η κατοχική αστυνομία κάλεσε ένα κανόνι νερού για να διαλύσει τους διαδηλωτές.

Ένας δημοσιογράφος στην ισραηλινή εφημερίδα Haaretz, ο Nir Hasson, περιέγραψε αυτή τη διαδήλωση ως τη μεγαλύτερη από την αρχή του πολέμου.


Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα και τόνισαν ότι το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο τους γύρισε την πλάτη και τους άφησε μόνους, ενώ αρκετοί υποστηρικτές του Λικούντ ήρθαν στον χώρο της διαδήλωσης και συγκρούστηκαν με τους διαδηλωτές.
Από την άλλη πλευρά, εδώ και αρκετές ημέρες, οι διαδηλώσεις κατά του Νετανιάχου έχουν γίνει πιο διαδεδομένες στην οδό του Τελ Αβίβ και οι αντίπαλοι και οι υποστηρικτές του Νετανιάχου έχουν δημιουργήσει μια μεγάλη διπολικότητα στη δομή αυτού του καθεστώτος, η οποία έχει επεκταθεί και στον στρατό αυτού του καθεστώτος.


Εν τω μεταξύ, ορισμένα εβραϊκά μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένης της εφημερίδας Ma’ariv, ανέφεραν λεκτικές συγκρούσεις και θεμελιώδεις διαφορές μεταξύ των μελών του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής του χερσαίου πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, και από αυτή την άποψη, οι πολέμιοι των πολιτικών του Νετανιάχου ζήτησαν την άμεση απομάκρυνσή του, ενώ σε αυτό προστέθηκε και η πίεση της αντιπολίτευσης και των οικογενειών των Σιωνιστών αιχμαλώτων.


Στη συνέχεια της έκθεσής του, το Maariv υπονοεί τη δημιουργία διάσπασης στον ισραηλινό στρατό και πρόσθεσε ότι αυτή η διάσπαση, που ξεκίνησε κατά την περίοδο των διαδηλώσεων κατά των δικαστικών αλλαγών, συνεχίστηκε στη σκιά του πολέμου του Ισραήλ. Οι αποτυχίες σε αυτόν τον πόλεμο έχουν αυξήσει το εύρος αυτών των διαφωνιών.
Το Μααρίβ παραδέχτηκε σε αυτό το πλαίσιο ότι η απόφαση του Νετανιάχου να πραγματοποιήσει μια μεγάλης κλίμακας και σφοδρή επίθεση κατά της Λωρίδας της Γάζας δεν έχει κερδίσει τίποτα άλλο για το Ισραήλ, εκτός από την επέκταση των φατριών εντός της ισραηλινής κοινωνίας και των τάξεων του στρατού, ιδίως αφού η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία επιχειρεί με το ήμισυ της δύναμης της σήμερα και 4 διοικητές και περισσότεροι από 250 στρατιώτες έχουν παραιτηθεί από τις θέσεις τους από την έναρξη του πολέμου.
Το Channel 13 του Σιωνιστικού καθεστώτος, αναφερόμενο στην επιχείρηση καταιγίδας Al-Aqsa, την περιέγραψε ως την αιτία για την αύξηση του χάσματος μεταξύ των Σιωνιστών και πρόσθεσε ότι σήμερα αυτό το χάσμα έχει φτάσει στο επίπεδο της ανώτερης ηγεσίας και το σύμβολο του είναι οι διαφορές μεταξύ των Πρωθυπουργός και Υπουργός Πολέμου

Κρεματόριο νεκρών Ισραηλινών στρατιωτών . οι απώλειες μεγαλώνουν και η πίεση στο Νετανιάχου επίσης

τ πρωθυπουργός και νυν Υπουργός Naftali Bennett:

▪️”Ξεκινάω μια περιοδεία ενημέρωσης πολιτικής απόψε στη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον.”
▪️”Η διεθνής μας κατάσταση δεν είναι καλή.
▪️”Η παγκόσμια κοινή γνώμη δεν είναι πλέον υπέρ μας.
▪️«Θα εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να το αλλάξω και να στηρίξω την ισραηλινή κυβέρνηση».

dimpenews.com