Η ελεύθερη; Κύπρος! Η κ. Ελένη Θεοχάρους τ. Ευρωβουλευτής δεν γνώρισε την πατρίδα της με το που έφθασε από τη Ράφα στο αεροδρόμιο της Λάρνακας και είδε τεράστια μενορά και πανό που εύχεται ”ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΧΑΝΟΥΚΑ”.

Η κ. Ελένη Θεοχάρους ανθρωπίστρια μαχόμενη γιατρός και αρχηγός πολιτικού φορέα της Αλληλεγγύης στην Κύπρο τ. Ευρωβουλευτής και βουλευτής με το που πάτησε το πόδι της σ΄αεροδρόμιο της ελεύθερης Κύπρου πισωπάτησε νόμισε λέει πως έφθασε σε άλλη χώρα αφού βρέθηκε αντιμέτωπη με μια τεράστια μενορά και ένα πανό που εύχεται ως και στην ελληνική ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΧΑΝΟΥΚΑ:

Νόμισα ότι έφθασα σε λάθος αεροδρόμιο βλέποντας αυτό που φαίνεται στην φωτογραφία, μόλις πέρασα έλεγχο διαβατηρίων. Κράτος ασυστόλων’‘..

έχει δίκιο η γυναίκα απηύδησα σου λέει οι Κίσινγκερ μου άφησαν μια σταλιά χώμα να μην το ορίζω να μην το γνωρίζω…αλλού πατώ κι αλλού βρίσκομαι… της ήρθε κόλπος..της ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι.

αυτή είναι η αδιάψευστη γενικότερη εικόνα του ελληνισμού σήμερα …

Δεν διευκρινίζει ποιο είναι το αεροδρόμιο αλλά προφανώς είναι αυτό της Λάρνακα..

Ωραία τα κανόνισαν η μισή Κύπρος στον Αττίλα, 2 βάσεις βρετανικές να μην ξεχνάμε και τι προηγήθηκε και δώσανε και την υπόλοιπη ή μέρος της στο Ισραήλ; Τι παραχωρητήρια υπάρχουν και για πόσο;

Το αεροδρόμιο αν έχει διευθυντή καλό είναι να την επιστρέψει στην κοινότητα εδώ είναι ΛΆΡΝΑΚΑ ΤΟΠΟΣ ΙΕΡΟΣ του Λάζαρου του Ιουδαίου του Εβραίου του Ισραηλίτη που αναστήθηκε από το Χριστό και εδώ είναι ο τάφος του εξού και Λάρνακα.. Το π.Χ στη χώρα τους εδώ είναι ΓΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ.. 

μας πέρασαν για Γάζα που αφού την ισοπέδωσαν φύτεψαν μενόρες …. μενοροφυτείες..

μας κατέκτησαν ήσυχα ήσυχα κι απλά ..

γιατί κι ο νεοέλληνας θέλει να έχει το κεφάλι του ήσυχο κι ας έχει και κιπά..

Άσε που είμαστε και προληπτικοί ..μη φέρει και γκαντεμιά ..

ΕΠΊΣΗΣ είναι πρόκληση και για όσα γίνονται στη Γάζα αυτή την περίοδο..

γιατί κι ο νεοέλληνας θέλει να έχει το κεφάλι του ήσυχο κι ας έχει και κιπά.. και δεν του πάει... καθόλου μα καθόλου ..

και συνεχίζει η γιατρός …. και καλά κάνει πατρίδα της είναι την πονάει βαρέθηκε να εναλλάσσονται οι αρμοστές …..και οι Πιουριφόι… και τα χώνει αντρίκια:

”Ο νετανιάχου σε τί διαφέρει από τον Adolf Eichmann;” και δεν τα παραλέει καθόλου εδώ η Ρωσοεβραία η Masha Gessen είπε στους δικούς της ότι έκαναν τη Γάζα γκέτο εβραϊκό

Ο ραγιαδισμός έχει και όρια..

Και από που επέστρεφε η Θεοχάρους και ήταν φτιαγμένη; Από τη Ράφα

το συνοριοπέρσμα μεταξύ Γάζας -Αιγύπτου όπου πήγε με κλιμάκιο Κύπριων γιατρών για να πάνε ανθρωπιστική βοήθεια στους πολιορκημένους. Πριν 4 μέρες αναχώρησε για την Αίγυπτο με στόχο την παροχή βοήθειας στα θύματα του άμαχου πληθυσμού από τον πόλεμο στην Λωρίδα της Γάζας με την αποστολή της Οργάνωσης «Εθελοντές Γιατροί – Κύπρος». Η τετραμελής αποστολή δραστηριοποιήθηκε αρχικά στην Ράφα και τα μέλη της Οργάνωσης παρέδωσαν δέκα τόνους φαρμακευτικού υλικού, δωρεά της  Φαρμακοβιομηχανίας Medochemie.

Στις δηλώσεις της είχε πει ότι με την λωρίδα της Γάζας έχουμε ιδιαίτερες σχέσεις διότι εκεί έχουμε πραγματοποιήσει περίπου 45 αποστολές, σε διάφορα νοσοκομεία αλλά και στο νοσοκομείο της Ηλιούπολης του Καΐρου, όπου υπάρχει παλαιστινιακός οικισμός, πρόσθεσε.

Αυτή τη φορά, συνέχισε η Δρ. Θεοχάρους «ομολογώ ότι είναι η δυσκολότερη αποστολή από όσες έχουμε αναλάβει μέχρι στιγμής όχι μόνο στην Γάζα αλλά και σε όλο τον κόσμο, λόγω της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί, των διεθνών συγκρούσεων που υφέρπουν ή που είναι φανερές και τις αντιλαμβανόμαστε και της τρομακτικής γραφειοκρατίας που έχει εφαρμόσει η Αίγυπτος και το Ισραήλ όσον αφορά την διέλευση ανθρωπιστικής βοήθειας προς τον παλαιστινιακό λαό».

Η Δρ. Θεοχάρους χαρακτήρισε «πέραν από τραγική την κατάσταση του παλαιστινιακού λαού, δεν έχει ξαναζήσει η ανθρωπότητα αυτό το κακό που συμβαίνει. Εμείς έχουμε καταφέρει να διασφαλίσουμε 10 τόνους εξαιρετικής ποιότητας ιατροφαρμακευτικό υλικό.. ».

Σημειώνεται ότι  η τετραμελής αποστολή αποτελείται από τους Δρ. Γιώργο Μακρυγιάννη, Δρ. Ελένη Θεοχάρους, Δρ. Ανδρέας Κάουρο και τη Διοικητικό και φωτορεπόρτερ του ΚΥΠΕ Κάτια Χριστοδούλου μετέφερε το alphanews.live.

Η κ. Θεοχάρους είναι η μόνη Ελληνίδα γιατρός που πήγε στη Συρία όταν επλήγη από τους μεγάλους δίδυμους σεισμούς Τουρκίας με χιλιάδες νεκρούς και αρνήθηκε η Δύση να στείλει ανθρωπιστική βοήθεια στους πληγέντες ενώ στην Τουρκία έστειλε. Την θυμάμαι να βγαίνει από Χαλέπι…

Στους επιλήσμονες..

Ο Κίσινγκερ συνοψίζει τη θέση των ΗΠΑ: «Σίγουρα δεν θέλουμε έναν πόλεμο μεταξύ Tουρκίας και Ελλάδας, αλλά αν επέλθει, η Τουρκία είναι πιο σημαντική για εμάς. Δεν υπάρχει αμερικανικός λόγος για τον οποίο οι Τούρκοι δεν πρέπει να έχουν το ένα τρίτο της Κύπρου». Αυτό έγινε η επίσημη πολιτική των ΗΠΑ και παραμένει έτσι.

Σε σημερινές δηλώσεις της μεταγενέστερες του αρχικού ρεπορτάζ η κ. Θεοχάρους δήλωσε ότι επέστρεψε άπραγη στην Κύπρο αφού δεν έφτασε ποτέ η ανθρωπιστική βοήθεια 10 τόνων φαρμακευτικού υλικού στον προορισμό της καθώς δεν ξεκίνησε ποτέ λόγω γραφειοκρατικών ελιγμών από το λιμάνι της Λεμεσού. Αφήνει υπονοούμενα για το ποιοι πιθανώς μπλοκάρουν το εγχείρημα!

Η κ. Θεοχάρους επεσήμανε ότι το Ισραήλ ελέγχει καθετί που εισέρχεται στο μοναδικό λιμάνι που άφησε η Αίγυπτος ελεύθερο για την εισαγωγή που είναι για διαμετακόμιση φορτίου και δεν επιτρέπει να μεταφερθεί οτιδήποτε θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι θα αποτελούσε απειλή για τις δυνάμεις κατοχής μέσα στη Λωρίδα της Γάζας.

«Καταβάλλουμε προσπάθειες να φύγει την Πέμπτη το φορτίο», ανέφερε η κ. Θεοχάρους.

«Ελπίζουμε ότι αυτοί που παρεμπόδισαν την προσπάθειά μας, αυτή τη φορά θα καταλάβουν ότι δεν προσφέρουν καμία υπηρεσία, ούτε στην υπόθεση της Κύπρου, ούτε στις αρχές των Ηνωμένων Εθνών, ούτε στα ανθρωπιστικά ιδεώδη, ούτε στις αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», σημείωσε και έκανε λόγο για εθνοκάθαρση στη Λωρίδα της Γάζας.

«Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες να φτάσει το φορτίο και να στείλουμε ομάδα γιατρών που θα εργαστεί έστω και στο νοσοκομείο της Ηλιούπολης», είπε η κ. Θεοχάρους.

«Η Γάζα έχει σχεδόν ισοπεδωθεί και δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί αυτό το πράγμα», κατέληξε.

dimpenews.com