Σε ιεροδιάκονον η Οσία Γερόντισσα Γαλακτία της Κρήτης έδωσε την ευχή της…( επί του πνευματικού πιεστηρίου)

Σε ιεροδιάκονον η Οσία Γερόντισσα Γαλακτία της Κρήτης έδωσε το ξημέρωμα την ευχή της…( επί του πνευματικού πιεστηρίου)….

Σε διάκονον η Γερόνττισσα Γαλακτία της Κρήτης έδωσε το ξημέρωμα την ευχή της…Σε ιεροδιάκονον της Μητροπόλεως Μόρφου η Γερόνττισσα Γαλακτία της Κρήτης έδωσε το ξημέρωμα την ευχή της…. Φαίνεται αυτός ο διάκονος ζήλεψε ευχή. Γιατί υπάρχει και ευγενής, ευσεβής ζήλια που δεν είναι ζηλοφθονία.. Και η Οσία Γερόντισσα Γαλακτία ανταποκρίθηκε.

Ναι αλλά γιατί στη Μόρφου. Γιατί ο Μητροπολίτης Μόρφου την γνώρισε από κοντά. όπου βρεθεί και όπου σταθεί μιλάει γι αυτήν και για την θεοπτία του ακτίστου φωτός για ”ένα φως γεμάτο πληροφορίες” που είχε η Γερόντισσα. Γιατί η Μητρόπολη Μόρφυ εξέδωσε το βιβλίο.

”H ΟΣΙΑ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ ΓΑΛΑΚΤΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ”: Αγναντεύοντας το άκτιστο Φως με τα ”κιάλια” της καρδιάς!

δεν είναι ένα ακόμη βιβλίο για κάποιον άγιο αλλά είναι ένα άγιο βιβλίο.

Σε περίβολο μονής όπου στο καθολικό της βρίσκεται μια καταπληκτική εικόνα της Οσίας Γερόντισσας Γαλακτίας η Γερόντισσα καθόταν μπροστά στην έκθεση της Μονής. Την πλησίασαν δυο άτομα. Ένας κοσμικός και ένας ιεροδιάκονος….Η Γερόντισσα στράφηκε στον ιεροδιάκονο και του έδωσε την ευχή της....Κατ΄αυτόν τον τρόπον και ο δύσπιστος κοσμικός ο πολυεξεταστικός πείστηκε τελεσίδικα για την αγιότητα της Γερόντισσας της Κρήτης….. Το τελεσίδικο σφραγίζεται πάντα από τον Κύριο..

Η Κύπρος έχει πνευματικά φυτώρια…..το πνευματικό κλίμα ωστόσο αλλάζει από τόπον εις τόπον.

Πόσο επίσης σημαντική είναι η όμορφη αγιογραφία.. Η χάρις κρύβεται στις λεπτομέρειες..

το γεγονός δημοσιοποιείται ως μια ψηφίδα στις τόσες μαρτυρίες για την αγιότητα της.

dimpenews.com