Ο Κριτής του Κάτω Κόσμου η Χάγη απέρριψε το αίτημα για άμεση κατάπαυση πυρός στη Γάζα και περιορίστηκε να απαιτήσει από Ισραήλ να λάβει μέτρα για αποτροπή πιθανής Γενοκτονίας.. ΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΟΥ ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ

Ο Κριτής του Κάτω Κόσμου η Χάγη απέρριψε το αίτημα για άμεση κατάπαυση πυρός στη Γάζα και περιορίστηκε να απαιτήσει από Ισραήλ να λάβει μέτρα κατά της υποκίνησης Γενοκτονίας..Ο Μεγάλος Αδερφός είναι εδώ όλα τα περάσματα είναι πιασμένα…..Αναμενόμενο…

ΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΟΥ ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ

Το Διεθνές Δικαστήριο διατάσσει το Ισραήλ να αποτρέψει πιθανή πράξη «γενοκτονίας» στη Γάζα. Το ανώτατο δικαστήριο του ΟΗΕ δήλωσε την Παρασκευή ότι το Ισραήλ πρέπει να αποτρέψει οποιαδήποτε πιθανή υποκίνηση για «γενοκτονία», εκδίδοντας μια ιστορική απόφαση σε μια υπόθεση που έχει προσελκύσει την παγκόσμια προσοχή.

Το Ισραήλ πρέπει να λάβει «όλα τα μέτρα που διαθέτει για να αποτρέψει και να τιμωρήσει την άμεση και δημόσια υποκίνηση για διάπραξη γενοκτονίας», δήλωσε το Διεθνές Δικαστήριο Δικαιοσύνης (ICJ), το οποίο εδρεύει στη Χάγη.

Σε αυτό το σημείο, το ICJ δεν αποφαίνεται για το αν το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα. Αυτό το μέρος της διαδικασίας μπορεί να διαρκέσει χρόνια. Ε βέβαια ας ολοκληρώσει το θεάρεστο έργο του και μετά βλέπουμε .. σαν τα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα που μετά από χρόνια παραδέχονται τις συνωμοσίες κατά λαών

Ωστόσο, το δικαστήριο κάλεσε το Ισραήλ να «λάβει όλα τα μέτρα που έχει για να αποτρέψει» πράξεις που θα μπορούσαν να εμπίπτουν στη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τη Γενοκτονία, που θεσπίστηκε το 1948 μετά το Ολοκαύτωμα.

Είπε επίσης ότι το Ισραήλ πρέπει να «αποτρέψει και να τιμωρήσει» κάθε υποκίνηση για γενοκτονία.

Η μήνυση ασκήθηκε από τη Νότια Αφρική, η οποία ισχυρίζεται ότι το Ισραήλ παραβιάζει τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τη Γενοκτονία του 1948, που θεσπίστηκε μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και το Ολοκαύτωμα.

Η Νότια Αφρική χαιρέτισε μια «αποφασιστική νίκη για το διεθνές κράτος δικαίου και ένα σημαντικό βήμα στην αναζήτηση δικαιοσύνης για τον παλαιστινιακό λαό», μετά την ακρόαση του ICJ στη Χάγη.

Το Υπουργείο Εξωτερικών, στο δελτίο τύπου του, πιστεύει ότι το Δικαστήριο «καθόρισε ότι οι ενέργειες του Ισραήλ στη Γάζα είναι εύλογα γενοκτονικές και υπέδειξε προσωρινά μέτρα σε αυτή τη βάση», ευχαριστώντας το «για την ταχεία απόφασή του».

Η εντολή που εκδόθηκε την Παρασκευή από το ανώτατο δικαστήριο του ΟΗΕ είναι «μια σημαντική προειδοποίηση ότι κανένα κράτος δεν είναι υπεράνω του νόμου», απάντησε ο υπουργός Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής Ριάντ αλ-Μαλίκι, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα. Για πολιτικούς λόγους προσπαθούν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις αλλά η απόφαση ήταν σαφής μη απόφαση για κατάπαυση πυρός..

«Τα κράτη έχουν πλέον σαφή νομική υποχρέωση να βάλουν τέλος στον γενοκτονικό πόλεμο του Ισραήλ εναντίον του παλαιστινιακού λαού της Γάζας», συνεχίζει μετά την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου Δικαιοσύνης που καλεί το Ισραήλ να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να «αποτρέψει» οποιαδήποτε πιθανή πράξη. της «γενοκτονίας» στη Λωρίδα της Γάζας.

Πιστεύοντας ότι το εβραϊκό κράτος παραβίαζε τις υποχρεώσεις του σχετικά με τη Σύμβαση για τη Γενοκτονία του 1948 με τη στρατιωτική του επιχείρηση στη Γάζα, η Νότια Αφρική ζήτησε από το Δικαστήριο να λάβει προληπτικά μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της κατάπαυσης του πυρός, πριν από την τελική απόφαση, η οποία θα εκδοθεί μόνο σε μερικά χρόνια από τώρα.

Εάν και το δικαστήριο δεν ικανοποίησε το αίτημα του εναγόμενου για απόφαση άμεσης ανακωχής και τέλος των μαχών το ICJ προειδοποιεί σοβαρά το εβραϊκό κράτος, αφού αναφέρθηκε κυρίως στις «απανθρωπιστικές» δηλώσεις του Ισραηλινού προέδρου, Isaac Herzog, και των Υπουργός Άμυνας Yoav Gallant. «Οι δικαστές διαπίστωσαν ότι υπάρχει κίνδυνος ανεπανόρθωτης βλάβης στους Παλαιστίνιους βάσει της Σύμβασης για τη Γενοκτονία.

ΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΟΥ ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ

dimpenews.com